Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Ααα...

Είμαι κρυωμένη. Και παρατηρώ οτι το γλυκό μούδιασμα της μύτης μου, όταν προσπαθώ να κρατηθώ και να μην φτερνιστώ, θυμίζει την τελευταία στιγμή πριν από τον οργασμό.

Εκείνο που ακολουθεί έχει την ίδια ένταση. Έχει και την ίδια λειτουργία: την ελπίδα της αναπαραγωγής.

(A Suivre)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Όχι πια δάκρυα (οι κανονισμοί του μπλογκ)

Νομίζω, τώρα που ησυχάσαμε λίγο από το τελευταίο blogwar, είναι καιρός να δώσω και επίσημα τον κανoνισμό δεοντολογίας του μπλογκ. Πολύ φανφάρα ε;

Λοιπόν, όπως είπα, δεν θα ανεχτώ ρατσιστικά, ομοφοβικά, γενικώς μισαλλόδοξα και φασιστικά σχόλια, στο μπλογκ μου, ούτε σχόλια από μπλόγκερς που έχουν στο παρελθόν εκφράσει τέτοιες απόψεις, εδώ ή αλλού (στο βαθμό που μπορώ να το ξέρω, εννοείται). Τέτοια σχόλια θα σβήνονται κι οι σχολιαστές θα μπαίνουν στη μαύρη λίστα, και μετά θα σβήνονται αυτόματα (χωρίς καν να τα διαβάσω).

Ξέρω, έτσι δεν γίνεται διάλογος και δεν προωθείται η ελευθερία του λόγου. Ό,τι πείτε, αλλά εμένα δεν μ' ενδιαφέρει να κάνω διάλογο με άτομα που απώτερος σκοπός τους είναι να πάψω να υπάρχω, καν, πόσο μάλλον να μιλάω κι από πάνω. Η ελευθερία του λόγου και τ' ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν για να αυτοαναιρούνται. Οϋτε μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνονται πρόσχημα και σοφιστικό τέχνασμα στα χείλη του κάθε κομπλεξικού που θέλει ζωτικό χώρο για να ξεράσει το μίσος του. Δεν δικαιούται ελευθερίες όποιος θέλει να τις έχει μόνο για πάρτη του: οι ελευθερίες για τους λίγους δεν είναι ελευθερίες, είναι προνόμια, και τέτοια προνόμια, εδώ μέσα, δεν περνάνε.

Θα πείτε: μα δηλαδή, όποιος δε σου αρέσει η γνώμη του θα τον σβήνεις; Όχι. Θα σβήνω όποιον δεν μου αρέσει η γνώμη του επειδή είναι μισαλλόδοξη. Βήμα σε φασίστες, δεν δίνω. Αυτό είναι το μπλόγκ μου, αυτός είναι ο κανόνας μου. Στην τελική, σιγά και την κίνηση πού 'χω. Σιγά τον δίαυλο επικοινωνίας με τις μάζες, πια, που είναι το μπλογκ μου. Ας πάνε αλλού να τα πούνε, αν θέλουνε ν' ακουστεί η γνώμη τους.

Και θα ξαναπείτε: και ποιός αποφασίζει ποιός είναι φασίστας; Ποιός θα κρίνει οτι εσύ δίκαια κατηγορείς τους συνομιλητές σου για μίσος και φασισμό, και δεν το χρησιμοποιείς απλώς σαν πρόσχημα για να τους κάνεις να σωπάσουν; Γιατί βέβαια, εγώ η καημένη δεν ξέρω να υπερασπιστώ τις απόψεις μου, και φοβάμαι μη διαφωνήσει κανείς μαζί μου και δεν ξέρω τί να του πώ. Και τέλος πάντων, ποιός άλλος θ' αποφασίσει τί μ' ενοχλεί, (το ξαναλέω:) στο δικό μου το μπλογκ; Ο γείτονας; Μήπως πρέπει να βάζω κάθε τί που μ' ενοχλεί σε ψηφοφορία, να το κρίνει το αξιότιμο διαδικτυακό δικαστήριο; Όχι- εγώ θα αποφασίσω τί προσβάλλει εμένα και τί ανέχομαι στο δικό μου χώρο.

Και τέλος πάντων, ναι, να κάνω κουβέντα, ακόμη και με φασίστες, αν ξέρουνε να μιλήσουν. Γιατί ακόμη κι η σοφιστική, κι οι εξυπνάδες, θέλουνε την τέχνη τους. Αν μη τι άλλο, μια στοιχειώδη (στοιχειώδη λέω!) ικανότητα στη χρήση της γλώσσας και μια ελάχιστη κατανόηση των κανόνων της διαλεκτικής. Έναν άνθρωπο που ξέρει να μιλήσει και να εκφράσει τη σκέψη του με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα, οφείλω να τον σεβαστώ, και δεν μπορώ να τον αγνοήσω, πρέπει να τον αντικρούσω ανοιχτά και δημόσια, για το δικό μου καλό, για να μην αφήσω να περάσει η άποψή του χωρίς να υπάρχει ο αντίλογος -για όποιον τον αναζητήσει. Και μόνο διαφωνώντας με ίσους όρους θα ακονίσω τη γλώσσα μου και τη σκέψη μου, και θα οφελήσω τον εαυτό μου και το λόγο μου.

Με ηλίθιους όμως, που δεν ξέρουνε να μιλήσουνε, δεν ξέρουνε να διαβάσουνε, και δεν ξέρουνε να σκεφτούνε από μόνοι τους, για ποιό λόγο να κάτσω να ασχοληθώ; Θα κερδίσω τίποτα; Όταν ο άλλος δεν καταλαβαίνει τί του λες, κι επιμένει κι από πάνω οτι σε τάπωσε, με το "επιχείρημά" του... γιατί βέβαια, μάθαμε τώρα όλοι τα επιχειρήματα, και κάθε κουταμάρα που ξεστομίζει ο καθένας, για να πουλήσει μαγκιά στους κολλητούς του, είναι "επιχείρημα". Και περιμένει κιόλας να του το... αντικρούσεις! Μα αντικρούται ο αέρας κοπανιστός;

Ε, δεν θα κάτσω να χάνω το χρόνο μου με υπερφίαλους βλάκες. Δεν είχα πρόθεση να τσακωθώ με κανέναν όταν ξεκίνησα το μπλογκ μου. Φίλους ήθελα να κάνω- και συμμάχους. Φιλία όμως, γίνεται μόνο όταν μπορείς να συνδιαλλαγείς επι ίσοις όροις- γι' αυτό στο εξής, όποιος δε μπορεί να το φτάσει αυτό το "ίσοις όροις", να παίρνει το τόπι του και να πηγαίνει σε άλλη αλάνα.

Και για να ανακεφαλαιώσω, οι κανόνες του μπλογκ:

1. Όχι φασίστες

2. Όχι βλάκες

(όπως λέγαμε παλιά, "όχι ντραγκς, όχι μαλάκες").

(A Suivre)

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Oh No!

Πέθανε ο Lux Interior. Ο τραγουδιστής των Cramps. Από καρδιά, προχτές (4 Φεβρουαρίου).

:(




Το κοινό τους ήτανε λέει teenagers, κάτω από 20 οι περισσότεροι. Αναρωτιέμαι πώς γλιτώσανε το sex offenders register εκεί στις ΗΠΑ...




(A Suivre)

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Κάλεσμα συμπαράστασης στον Λύο Καλοβρυνά

Ανανέωση: η δίκη αναβλήθηκε για τις 19/11. Άρα αναβάλλεται κι η διαμαρτυρία θαρρώ...

Μέσω του Αμμαζόνιου και του Πισωγλέντη:

ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μη κερδοσκοπικό σωματείο - Αρ. Απ Πρωτοδ:4126/2004
ΤΣΑΜΑΔΟΥ 13, 10683 - ΑΘΗΝΑ -
ΤΗΛ: 6947434353
www.olke.org - email: info@olke.org

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009 εκδικάζεταιστα δικαστήρια της Αθήνας η αγωγή τουμητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον τουακτιβιστή Λύο Καλοβυρνά και της μηκυβερνητικής οργάνωσης Σύνθεση-Ενημέρωση για τον HIV/AIDS, αξιώνοντας 1 εκατομμύριο ευρώ ως ηθική αποζημίωση για προσβολή προσωπικότητας.

Σε άρθρο του, στο τεύχος 22 του περιοδικού 10%που εκδίδει η Σύνθεση, ο Λύο Καλοβυρνάςστηλίτευσε τις δηλώσεις του μητροπολίτησχετικά με τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης είχε πει ότι ο ηθοποιός είναι ο ίδιος υπαίτιος για την δολοφονία του καθώς πίεσε τον δολοφόνο να κάνουν σεξ κι εκείνος επειδή δεν είναι «τέτοιος» αμύνθηκε. Είπε ακόμα ότι οι γκέι είναι «ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής περιττωμάτων».

Η ΟΛΚΕ σας καλεί μαζί με την Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας, το Athens Pride και την Be Positive σε συγκέντρωση στο προαύλιο των δικαστηρίωντην ημέρα της δίκης στις 10 το πρωί, για να υποστηρίξουμε τον Λύο Καλοβυρνά και να καταγγείλουμε την ρητορική μίσους κατά των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ από όπου κι αν προέρχεται. Οιπολίτες διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού αποτελούν συχνά θύματα λεκτικής βίας και κηρυγμάτων μίσους και μέσω των Μ.Μ.Ε. που οδηγούν σε βίαια εγκλήματα και περιθωριοποίηση.

Δυστυχώς, η τακτική αυτή είναι εξαιρετικά διαδεδομένη και εξασκείται από ιεράρχες, πολιτικούς και δημοσιογράφους χωρίς να συλλογίζονται τις κοινωνικές συνέπειες των πράξεών τους.Η ΟΛΚΕ απαιτεί την επέκταση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979), ώστε να συμπεριλαμβάνεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα κοινωνικού φύλου και να τιμωρούνται τα κηρύγματα μίσους και κατά των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ. Όλες και όλοι στις 5 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια, για να διαμαρτυρηθούμε για τα κηρύγματα μίσους και να απαιτήσουμε το σεβασμό όλων, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου.

Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2009


Αξία μας οι σωλήνες αποβολής περιττωμάτων και οι βαλβίδες άντλησης αίματος.

(A Suivre)

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Λίγα νέα φρέσκα στα γρήγορα.

Στοχευμένη Διαφήμιση
Tο Facebook σκέφτεται να διαθέσει τα δεδομένα των 150.000.000 χρηστών του σε εταιρίες, ως εργαλείο για έρευνες αγοράς. Σπουδαία νέα δηλαδή. Όχι, δεν έχω Facebook. Εσείς;

Οι Τίγρεις πεθαίνουν πολεμώντας.
Απ' ό,τι φαίνεται, το αντάρτικο των Τίγρεων Ταμίλ βρίσκεται στα τελευταία του. Ο υπουργός Άμυνας της Σρι Λάνκα προειδοποίησε εχτές τα διεθνή μέσα οτι θα τα πετάξει έξω από τη χώρα αν οι ανταποκρίσεις τους φανούν να υποστηρίζουν τους αντάρτες που έχουν υποχωρήσει στη ζούγκλα και είναι περικυκλωμένοι από τα κρατικά στρατεύματα. Αυτό σημαίνει οτι βρισκόμαστε στη φάση που ο στρατός ετοιμάζεται να διαπράξει τις συνήθεις θηριωδίες των νικητών προς τους ηττημένους- και όπως πάνα θ' αρχίσουν πρώτα από τους άμαχους, γι' αυτό δε θέλουν κανέναν με καμμιά κάμερα εκεί πέρα. Σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, περίπου 250.000 άτομα είναι παγιδευμένα ανάμεσα στα πυρά των αντιμαχόμενων και η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα κατηγορεί τους "τρομοκράτες" Τίγρεις Ταμίλ οτι τα χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες...

Στην αρχή του μήνα, τα κυβερνητικά στρατεύματα μπήκαν στην Kilinochchi, την πρωτεύουσα των Τίγρεων Ταμίλ. Μέχρι τότε οι αντάρτες, που διεκδικούσαν την ανεξαρτησία της εθνικής τους μειονότητας με τα όπλα εδώ κι 25 χρόνια, είχαν καταφέρει να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλες εκτάσεις του Βορρά και της Ανατολής της νησιωτικής χώρας. Τους τελευταίους μήνες όμως φαίνεται να έχουν ηττηθεί κατά κράτος.

Τουλάχιστον, ας πούμε οτι είναι ενθαρρυντικό, οτι ο στρατός έχει υποσχεθεί οτι θα επιτρέψει στους άμαχους να διαφύγουν με ασφάλεια, και προέτρεψε και τους αντάρτες να κάνουν το ίδιο. Απ' την άλλη τα Ηνωμένα Έθνη κι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (αυτοί οι ταραξίες πάλι) λένε οτι εξακολουθούν να σκοτώνονται άμαχοι. Το Σαβατοκύριακο που πέρασε δεκάδες χιλιάδες Ταμίλ διαδήλωσαν στο Λονδίνο για να διαμαρτυρηθούν για τις πράξεις των κυβερνητικών στρατευμάτων. Διαμαρτύρονται κι αυτοί οτι ο στρατός βομβαρδίζει αμάχους και νοσοκομεία.

Όπως λένε κι οι Εγγλέζοι, κάνα κουδουνάκι; Βαράει;

Χιόνι.
Σήμερα χιονίζει στην Αγγλία. Το έχει στρώσει έξω από το σπίτι μου, αρκετά βαθειά, έχει καλύψει το δρόμο μέχρι το ύψος του πεζοδρόμιου. Προσπαθώ από χτες να βγάλω καμμιά φωτογραφία εκεί που είναι φρέσκο, αλλά όλο κάποιος περνάει και μου το χαλάει... θα βγάλω καμμία αργότερα. Οι εφημερίδες και τα σάιτ έχουν φωτογραφίες από το Μπιγκ Μπεν και τη Γέφυρα του Λονδίνου, σκεπασμένα στο χιόνι, έχουνε καιρό να δούνε άσπρη μέρα εδώ πάνω.

Απεργίες
Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων, που λένε κι οι δημοσιογράφοι, σαρώνει την Αγγλία. Ξεκίνησε όταν 500 εργάτες στο διυλιστήριο της Τοτάλ στο Λίντσεϋ παρατήσαν τη δουλειά τους και διαδηλώσανε, χωρίς να το έχουν προαναγγείλει (και μάλλον αυθόρμητα). Την Παρασκευή διαδηλώσαν περίπου 3000 εργάτες από διυλιστήρια και σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Σήμερα θα συζητήσουν αν θα προβούν σε ενέργειες και 900 εργάτες στον πυρηνικό σταθμό του Σέλαφιλντ. Οι διαμαρτυρίες γίνονται για την πρόσληψη 300 εργατών από Ευρωπαϊκές χώρες στο εργοστάσιο της Τοτάλ, που τις θεωρούν διάκριση σε βάρος των Βρετανών εργατών. Δεν ξέρω με ποιόν είμαι. Από τη μια αυτά τα "δεχόμαστε διακρίσεις επειδή είμαστε... Βρετανοί" δεν μπορώ να τα πάρω στα σοβαρά. Απ' την άλλη κι οι εταιρίες που προσλαμβάνουν ξένους εργάτες το κάνουνε επειδή τους πληρώνουν πιο "ανταγωνιστικούς" μισθούς. Τώρα, πού βρήκαν "ανταγωνιστικούς" εργάτες από την Ευρώπη, δεν ξέρω- θά 'ναι τίποτα πρόσφυγες ή μετανάστες από την Αφρική πάλι, ή τίποτα Ρουμάνοι...

Φαίνεται πάντως οτι οι κινητοποιήσεις, και σ' αυτήν την περίπτωση οργανώθηκαν μέσω μηνυμάτων με κινητά και από το ίντερνετ. Γι' αυτό δε χαλιέμαι.

Ανέλιξη
Εν τω μεταξύ, οι μισοί Βρετανοί "δεν πιστεύουν στην εξέλιξη". Καλά κάνουν και δεν πιστεύουν, ούτε εγώ πιστεύω. "Η εξέλιξη" δεν είναι καμμιά θρησκεία, να την πιστεύεις ή να μην την πιστεύεις. Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών, είναι η κυρίαρχη βιολογική θεωρία που εξηγεί τη μορφή που έχει η ζωή στη Γη, σήμερα. Είτε την καταλαβαίνεις και δέχεσαι, ολόκληρη ή κομμάτια της, είτε δεν καταλαβαίνεις γρυ και "δεν πιστεύεις". Από τα 2.060 άτομα μιας πρόσφατης έρευνας, ένα τέταρτο πίστευε οτι η θεωρία του Δαρβίνου είναι "σίγουρα σωστή", ένα τέταρτο ακόμη θεωρούσε οτι είναι "μάλλον σωστή" και οι υπόλοιποι είτε ήταν απολύτως αντίθετοι, ή βρίσκονταν σε σύγιση σχετικά με το τί ακριβώς λέει η θεωρία. Από αυτούς κάποιοι πιστεύουν στην "Νεαρή Γη", οτι ο θεός έφτιαξε τον κόσμο σε εφτά μέρες πριν από 10.000 χρόνια, άλλοι πιστεύουν στον "Ευφυή Σχεδιασμό" (οτι η ζωή στη Γη παραείναι περίπλοκη για να έχει αναπτυχθεί από μόνη της, κι άρα κάποιος πρέπει να την σχεδίασε, μπορεί ο Θεός, μπορεί οι εξωγήινοι, μπορεί κι οι Τζεντάι) και οι υπόλοιποι πιστεύουν σ' έναν αχταρμά από θεϊκή δημιουργία, ευφυή σχεδιασμό, και εξέλιξη των ειδών. Ναι, ξέρω, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι χειρότερα.

Γονιμότητα.
Τελευταίο και κλείνω. Το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, και η Βρετανική Ένωση Γονιμότητας ετοιμάζονται να βγάλουν μια ανακοίνωση που θα προειδοποιεί τις γυναίκες οτι δεν είναι καλή ιδέα να καταψύχουν τα ωάριά τους πριν τα τριάντα τους για να κάνουν καριέρα και να ποντάρουν στις θεραπείες γονιμότητας για να κάνουν παιδιά μετά τα σαράντα τους. Ο λόγος, λένε, είναι οτι η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει 6% πιθανότητες να πετύχει ανά ωάριο. Μέχρις εδώ, εντάξει, δεν είπαν τίποτα οι άνθρωποι, εξηγούνε τον υπαρκτό κίνδυνο (αν και βέβαια μια γυναίκα στα σαράντα της δεν σημαίνει οτι έχει μόνο τα ωάρια που έχει καταψύξει, η κλιμακτήριος έρχεται γύρω στα πενήντα).

Το Μάιο όμως, οι Τόρις είχαν δηλώσει οτι τα ζευγάρια των λεσβιών θα πρέπει να αποκλείονται από τις διαδικασίες της εξωσωματικής γονιμοποίησης, εκτός κι αν συμφωνήσουν να συμμετάσχει στην ανατροφή των παιδιών και μια "πατρική φιγούρα". Επίσης εχτές μαθεύτηκε οτι η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England; Αυτή) έστειλε τις γυναίκες υπαλλήλους της σε σεμινάρια ενδυματολογίας στο χώρο εργασίας, όπου τους είπανε διάφορα ωραία όπως, "...φοράτε πάντα τακούνι, πέντε εκατοστά το πολύ, φοράτε πάντα μεηκάπ ακόμη κι αν είναι μόνο λίγο κραγιόν" και "οι αλυσιδίτσες στον αστράγαλο απαγορεύονται, δείχνουν επαγγελματικές, αλλέ όχι του επαγγέλματος που θα θέλατε να σας αποδίδουν". Εννοείται οτι η θέση των γυναικών στα επαγγελματικά, στο ΗΒ είναι ακόμη εκεί που ήτανε πάντα ("στην κουζίνα σου μωρή"). Και οι Τόρις έχουνε πάρει φόρα να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές βέβαια.


Αυτά για τώρα.

(A Suivre)