Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2009

Λίγα νέα φρέσκα στα γρήγορα.

Στοχευμένη Διαφήμιση
Tο Facebook σκέφτεται να διαθέσει τα δεδομένα των 150.000.000 χρηστών του σε εταιρίες, ως εργαλείο για έρευνες αγοράς. Σπουδαία νέα δηλαδή. Όχι, δεν έχω Facebook. Εσείς;

Οι Τίγρεις πεθαίνουν πολεμώντας.
Απ' ό,τι φαίνεται, το αντάρτικο των Τίγρεων Ταμίλ βρίσκεται στα τελευταία του. Ο υπουργός Άμυνας της Σρι Λάνκα προειδοποίησε εχτές τα διεθνή μέσα οτι θα τα πετάξει έξω από τη χώρα αν οι ανταποκρίσεις τους φανούν να υποστηρίζουν τους αντάρτες που έχουν υποχωρήσει στη ζούγκλα και είναι περικυκλωμένοι από τα κρατικά στρατεύματα. Αυτό σημαίνει οτι βρισκόμαστε στη φάση που ο στρατός ετοιμάζεται να διαπράξει τις συνήθεις θηριωδίες των νικητών προς τους ηττημένους- και όπως πάνα θ' αρχίσουν πρώτα από τους άμαχους, γι' αυτό δε θέλουν κανέναν με καμμιά κάμερα εκεί πέρα. Σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, περίπου 250.000 άτομα είναι παγιδευμένα ανάμεσα στα πυρά των αντιμαχόμενων και η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα κατηγορεί τους "τρομοκράτες" Τίγρεις Ταμίλ οτι τα χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες...

Στην αρχή του μήνα, τα κυβερνητικά στρατεύματα μπήκαν στην Kilinochchi, την πρωτεύουσα των Τίγρεων Ταμίλ. Μέχρι τότε οι αντάρτες, που διεκδικούσαν την ανεξαρτησία της εθνικής τους μειονότητας με τα όπλα εδώ κι 25 χρόνια, είχαν καταφέρει να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλες εκτάσεις του Βορρά και της Ανατολής της νησιωτικής χώρας. Τους τελευταίους μήνες όμως φαίνεται να έχουν ηττηθεί κατά κράτος.

Τουλάχιστον, ας πούμε οτι είναι ενθαρρυντικό, οτι ο στρατός έχει υποσχεθεί οτι θα επιτρέψει στους άμαχους να διαφύγουν με ασφάλεια, και προέτρεψε και τους αντάρτες να κάνουν το ίδιο. Απ' την άλλη τα Ηνωμένα Έθνη κι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (αυτοί οι ταραξίες πάλι) λένε οτι εξακολουθούν να σκοτώνονται άμαχοι. Το Σαβατοκύριακο που πέρασε δεκάδες χιλιάδες Ταμίλ διαδήλωσαν στο Λονδίνο για να διαμαρτυρηθούν για τις πράξεις των κυβερνητικών στρατευμάτων. Διαμαρτύρονται κι αυτοί οτι ο στρατός βομβαρδίζει αμάχους και νοσοκομεία.

Όπως λένε κι οι Εγγλέζοι, κάνα κουδουνάκι; Βαράει;

Χιόνι.
Σήμερα χιονίζει στην Αγγλία. Το έχει στρώσει έξω από το σπίτι μου, αρκετά βαθειά, έχει καλύψει το δρόμο μέχρι το ύψος του πεζοδρόμιου. Προσπαθώ από χτες να βγάλω καμμιά φωτογραφία εκεί που είναι φρέσκο, αλλά όλο κάποιος περνάει και μου το χαλάει... θα βγάλω καμμία αργότερα. Οι εφημερίδες και τα σάιτ έχουν φωτογραφίες από το Μπιγκ Μπεν και τη Γέφυρα του Λονδίνου, σκεπασμένα στο χιόνι, έχουνε καιρό να δούνε άσπρη μέρα εδώ πάνω.

Απεργίες
Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων, που λένε κι οι δημοσιογράφοι, σαρώνει την Αγγλία. Ξεκίνησε όταν 500 εργάτες στο διυλιστήριο της Τοτάλ στο Λίντσεϋ παρατήσαν τη δουλειά τους και διαδηλώσανε, χωρίς να το έχουν προαναγγείλει (και μάλλον αυθόρμητα). Την Παρασκευή διαδηλώσαν περίπου 3000 εργάτες από διυλιστήρια και σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Σήμερα θα συζητήσουν αν θα προβούν σε ενέργειες και 900 εργάτες στον πυρηνικό σταθμό του Σέλαφιλντ. Οι διαμαρτυρίες γίνονται για την πρόσληψη 300 εργατών από Ευρωπαϊκές χώρες στο εργοστάσιο της Τοτάλ, που τις θεωρούν διάκριση σε βάρος των Βρετανών εργατών. Δεν ξέρω με ποιόν είμαι. Από τη μια αυτά τα "δεχόμαστε διακρίσεις επειδή είμαστε... Βρετανοί" δεν μπορώ να τα πάρω στα σοβαρά. Απ' την άλλη κι οι εταιρίες που προσλαμβάνουν ξένους εργάτες το κάνουνε επειδή τους πληρώνουν πιο "ανταγωνιστικούς" μισθούς. Τώρα, πού βρήκαν "ανταγωνιστικούς" εργάτες από την Ευρώπη, δεν ξέρω- θά 'ναι τίποτα πρόσφυγες ή μετανάστες από την Αφρική πάλι, ή τίποτα Ρουμάνοι...

Φαίνεται πάντως οτι οι κινητοποιήσεις, και σ' αυτήν την περίπτωση οργανώθηκαν μέσω μηνυμάτων με κινητά και από το ίντερνετ. Γι' αυτό δε χαλιέμαι.

Ανέλιξη
Εν τω μεταξύ, οι μισοί Βρετανοί "δεν πιστεύουν στην εξέλιξη". Καλά κάνουν και δεν πιστεύουν, ούτε εγώ πιστεύω. "Η εξέλιξη" δεν είναι καμμιά θρησκεία, να την πιστεύεις ή να μην την πιστεύεις. Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών, είναι η κυρίαρχη βιολογική θεωρία που εξηγεί τη μορφή που έχει η ζωή στη Γη, σήμερα. Είτε την καταλαβαίνεις και δέχεσαι, ολόκληρη ή κομμάτια της, είτε δεν καταλαβαίνεις γρυ και "δεν πιστεύεις". Από τα 2.060 άτομα μιας πρόσφατης έρευνας, ένα τέταρτο πίστευε οτι η θεωρία του Δαρβίνου είναι "σίγουρα σωστή", ένα τέταρτο ακόμη θεωρούσε οτι είναι "μάλλον σωστή" και οι υπόλοιποι είτε ήταν απολύτως αντίθετοι, ή βρίσκονταν σε σύγιση σχετικά με το τί ακριβώς λέει η θεωρία. Από αυτούς κάποιοι πιστεύουν στην "Νεαρή Γη", οτι ο θεός έφτιαξε τον κόσμο σε εφτά μέρες πριν από 10.000 χρόνια, άλλοι πιστεύουν στον "Ευφυή Σχεδιασμό" (οτι η ζωή στη Γη παραείναι περίπλοκη για να έχει αναπτυχθεί από μόνη της, κι άρα κάποιος πρέπει να την σχεδίασε, μπορεί ο Θεός, μπορεί οι εξωγήινοι, μπορεί κι οι Τζεντάι) και οι υπόλοιποι πιστεύουν σ' έναν αχταρμά από θεϊκή δημιουργία, ευφυή σχεδιασμό, και εξέλιξη των ειδών. Ναι, ξέρω, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι χειρότερα.

Γονιμότητα.
Τελευταίο και κλείνω. Το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, και η Βρετανική Ένωση Γονιμότητας ετοιμάζονται να βγάλουν μια ανακοίνωση που θα προειδοποιεί τις γυναίκες οτι δεν είναι καλή ιδέα να καταψύχουν τα ωάριά τους πριν τα τριάντα τους για να κάνουν καριέρα και να ποντάρουν στις θεραπείες γονιμότητας για να κάνουν παιδιά μετά τα σαράντα τους. Ο λόγος, λένε, είναι οτι η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει 6% πιθανότητες να πετύχει ανά ωάριο. Μέχρις εδώ, εντάξει, δεν είπαν τίποτα οι άνθρωποι, εξηγούνε τον υπαρκτό κίνδυνο (αν και βέβαια μια γυναίκα στα σαράντα της δεν σημαίνει οτι έχει μόνο τα ωάρια που έχει καταψύξει, η κλιμακτήριος έρχεται γύρω στα πενήντα).

Το Μάιο όμως, οι Τόρις είχαν δηλώσει οτι τα ζευγάρια των λεσβιών θα πρέπει να αποκλείονται από τις διαδικασίες της εξωσωματικής γονιμοποίησης, εκτός κι αν συμφωνήσουν να συμμετάσχει στην ανατροφή των παιδιών και μια "πατρική φιγούρα". Επίσης εχτές μαθεύτηκε οτι η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England; Αυτή) έστειλε τις γυναίκες υπαλλήλους της σε σεμινάρια ενδυματολογίας στο χώρο εργασίας, όπου τους είπανε διάφορα ωραία όπως, "...φοράτε πάντα τακούνι, πέντε εκατοστά το πολύ, φοράτε πάντα μεηκάπ ακόμη κι αν είναι μόνο λίγο κραγιόν" και "οι αλυσιδίτσες στον αστράγαλο απαγορεύονται, δείχνουν επαγγελματικές, αλλέ όχι του επαγγέλματος που θα θέλατε να σας αποδίδουν". Εννοείται οτι η θέση των γυναικών στα επαγγελματικά, στο ΗΒ είναι ακόμη εκεί που ήτανε πάντα ("στην κουζίνα σου μωρή"). Και οι Τόρις έχουνε πάρει φόρα να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές βέβαια.


Αυτά για τώρα.

9 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Νάρκισσος είπε...

Τι θες και μου ξύνεις πληγές με το Facebook;;; (τα χάλια μου εδώ

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2009 - 4:55:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Κωστής Σπηλιώτης είπε...

Στάσσα καλημέρα. Ίσως θες να ενημερώσεις για τη δίκη του Λύο Καλοβυρνά, σε αυτό το ποστ μου έχω το δελτίο τύπου της ΟΛΚΕ.
http://erimosiparalia.blogspot.com/2009/02/blog-post_03.html

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009 - 1:20:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Κωστής Σπηλιώτης είπε...

Μαλακίες σου έγραφα, το κατέβασα για να το ανεβάσω αύριο πάνω πάνω. Σου το επικολλώ εδώ:

ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μη κερδοσκοπικό σωματείο - Αρ. Απ Πρωτοδ: 4126/2004
ΤΣΑΜΑΔΟΥ 13, 10683 - ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ: 6947434353
www.olke.org - email: info@olke.org

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009 εκδικάζεται στα δικαστήρια της Αθήνας η αγωγή του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του ακτιβιστή Λύο Καλοβυρνά και της μη κυβερνητικής οργάνωσης Σύνθεση-Ενημέρωση για τον HIV/AIDS, αξιώνοντας 1 εκατομμύριο ευρώ ως ηθική αποζημίωση για προσβο-λή προσωπικότητας.
Σε άρθρο του, στο τεύχος 22 του περιοδικού 10% που εκδίδει η Σύνθεση, ο Λύο Καλοβυρνάς στηλίτευσε τις δηλώσεις του μητροπολίτη σχετικά με τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης είχε πει ότι ο ηθοποιός είναι ο ίδιος υπαίτιος για την δολοφονία του καθώς πίεσε τον δολοφόνο να κάνουν σεξ κι εκείνος επειδή δεν είναι «τέτοιος» αμύνθηκε. Είπε ακόμα ότι οι γκέι είναι «ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής περιττωμάτων».
Η ΟΛΚΕ σας καλεί μαζί με την Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας, το Athens Pride και την Be Positive σε συγκέντρωση στο προαύλιο των δικαστηρίων την ημέρα της δίκης στις 10 το πρωί, για να υποστηρίξουμε τον Λύο Καλοβυρνά και να καταγγείλουμε την ρητορική μίσους κατά των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ από όπου κι αν προέρχεται. Οι πολίτες διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού αποτελούν συχνά θύματα λεκτικής βίας και κηρυγμάτων μίσους και μέσω των Μ.Μ.Ε. που οδηγούν σε βίαια εγκλήματα και περιθωριοποίηση. Δυστυχώς, η τακτική αυτή είναι εξαιρετικά διαδεδομένη και εξασκείται από ιεράρχες, πολιτικούς και δημοσιογράφους χωρίς να συλλογίζονται τις κοινωνικές συνέπειες των πράξεών τους.
Η ΟΛΚΕ απαιτεί την επέκταση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979), ώστε να συμπεριλαμβάνεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα κοινωνικού φύλου και να τιμωρούνται τα κηρύγματα μίσους και κατά των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ.
Όλες και όλοι στις 5 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια, για να διαμαρτυρηθούμε για τα κηρύγματα μίσους και να απαιτήσουμε το σεβασμό όλων, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου.

Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2009

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009 - 1:49:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Tales from the other side of town είπε...

Εννοείται οτι η θέση των γυναικών στα επαγγελματικά, στο ΗΒ είναι ακόμη εκεί που ήτανε πάντα ("στην κουζίνα σου μωρή").

εκτός από τα φεμινιστικά, αυτό πρέπει να διορθωθεί...
χάλια η μαγειρική τους...
:-)

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009 - 3:52:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger tink είπε...

ναι εντάξει,

αλλά εσύ τι κάνεις?

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009 - 8:29:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Ναρκίσσα:
Ωχ, το είχα ξεχάσει αυτό... :)

Φάντασμα:
Ευχαριστώ, θα το κάνω ανάρτηση.

Tales:
Εδώ που τα λέμε... XD

Tink:
Μια χαρά, μ' έχει πλακώσει το πάπλωμα... :) Ο νάνος τι κάνει;

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009 - 8:52:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger xomeritis είπε...

Χιόνισε κι εδώ, αλλά το έλιωσε γρήγορα. Μου την έχει δώσει η γκριζάδα.

Εντελώς χειρότερα με τους Creationists στις ΗΠΑ. Δεν το περίμενα για το ΗΒ.

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009 - 3:13:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger offshore είπε...

cogratulations!!!
Έγινες διάσημη!!! Σε ανέφερε η Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία 07/02/09. Θέλω αυτόγραφο!!!!

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009 - 5:59:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Θωμά:
Και κάπου 30% πιστεύουν οτι η κλιματική αλλαγή είναι παραμύθια της κυβέρνησής τους για να τους πάρει περισσότερα σε φόρους (σε κάποιο βαθμό το δικαιολογώ, γιατί όντως η Βρετανική κυβέρνηση, όπως κι οι άλλες, δεν νοιάζεται για το κλίμα, αλλά άλλο το ένα, κι άλλο το άλλο...)

offshore:
Αυτόγραφο, σιγά, στη σελίδα 20 με βάλανε... ΧD

Άσχετο όμως, έτσι;

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009 - 10:39:00 μ.μ. EET  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα