Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009

Κάλεσμα συμπαράστασης στον Λύο Καλοβρυνά

Ανανέωση: η δίκη αναβλήθηκε για τις 19/11. Άρα αναβάλλεται κι η διαμαρτυρία θαρρώ...

Μέσω του Αμμαζόνιου και του Πισωγλέντη:

ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μη κερδοσκοπικό σωματείο - Αρ. Απ Πρωτοδ:4126/2004
ΤΣΑΜΑΔΟΥ 13, 10683 - ΑΘΗΝΑ -
ΤΗΛ: 6947434353
www.olke.org - email: info@olke.org

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009 εκδικάζεταιστα δικαστήρια της Αθήνας η αγωγή τουμητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον τουακτιβιστή Λύο Καλοβυρνά και της μηκυβερνητικής οργάνωσης Σύνθεση-Ενημέρωση για τον HIV/AIDS, αξιώνοντας 1 εκατομμύριο ευρώ ως ηθική αποζημίωση για προσβολή προσωπικότητας.

Σε άρθρο του, στο τεύχος 22 του περιοδικού 10%που εκδίδει η Σύνθεση, ο Λύο Καλοβυρνάςστηλίτευσε τις δηλώσεις του μητροπολίτησχετικά με τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης είχε πει ότι ο ηθοποιός είναι ο ίδιος υπαίτιος για την δολοφονία του καθώς πίεσε τον δολοφόνο να κάνουν σεξ κι εκείνος επειδή δεν είναι «τέτοιος» αμύνθηκε. Είπε ακόμα ότι οι γκέι είναι «ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής περιττωμάτων».

Η ΟΛΚΕ σας καλεί μαζί με την Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας, το Athens Pride και την Be Positive σε συγκέντρωση στο προαύλιο των δικαστηρίωντην ημέρα της δίκης στις 10 το πρωί, για να υποστηρίξουμε τον Λύο Καλοβυρνά και να καταγγείλουμε την ρητορική μίσους κατά των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ από όπου κι αν προέρχεται. Οιπολίτες διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού αποτελούν συχνά θύματα λεκτικής βίας και κηρυγμάτων μίσους και μέσω των Μ.Μ.Ε. που οδηγούν σε βίαια εγκλήματα και περιθωριοποίηση.

Δυστυχώς, η τακτική αυτή είναι εξαιρετικά διαδεδομένη και εξασκείται από ιεράρχες, πολιτικούς και δημοσιογράφους χωρίς να συλλογίζονται τις κοινωνικές συνέπειες των πράξεών τους.Η ΟΛΚΕ απαιτεί την επέκταση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979), ώστε να συμπεριλαμβάνεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα κοινωνικού φύλου και να τιμωρούνται τα κηρύγματα μίσους και κατά των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ. Όλες και όλοι στις 5 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια, για να διαμαρτυρηθούμε για τα κηρύγματα μίσους και να απαιτήσουμε το σεβασμό όλων, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου.

Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2009


Αξία μας οι σωλήνες αποβολής περιττωμάτων και οι βαλβίδες άντλησης αίματος.

3 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger αμμος είπε...

Στάσσα πρόσθεσε αν θέλεις για τον κόσμο που θέλει να διαμαρτυρηθεί στο δικαστήριο ότι μαζευόμαστε στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 4, αίθουσα 1) στις 11:00 το πρωί.

Παρεμπιπτόντως, διάβασε αν θες την ανάρτηση της 3/2 στο μπλογκ μου και το έκτο σχόλιο αυτής ανάρτησης, είναι για το θέμα "ομοφοβία και γλώσσα" από τη σκοπιά του γλωσσολόγου.

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009 - 4:38:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Tales from the other side of town είπε...

αναβλήθηκε για τις 19/11 στάσσα.

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009 - 5:22:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Tales,

Ευχαριστώ, πάω να το διευκρινίσω.

Φάντασμα,

Την είδα τη συζήτηση. Δε βλέπω να πείστηκε ο συνομιλητής σου. Δυστυχώς κάποιες φορές, όπως και να μιλάς, ψύχραιμα, επιστημονικά, λογικά, απλά δε σ' ακούνε.

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009 - 12:08:00 π.μ. EET  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα