Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Αγάπη είναι...

... να φτιάχνεις σκορδαλιά...



...και να ξυπνάς τον άνθρωπό σου με φιλιά.

(A Suivre)

Ευφυής σχεδιασμός (Intelligent Design)

Απόδειξη οτι το σύμπαν (ή τουλάχιστον η Γη) (οι ωκεανοί, σίγουρα) δημιουργήθηκε από όν(τα) με ευφυϊα και βάσει σχεδίου.











Αυτά τα ψάρια ζούνε στο βυθό των ωκεανών, στο αιώνιο σκοτάδι.

Είναι προφανές οτι τα πιο αποτρόπαια άσκημα πλάσματα στον πλανήτη δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί που δεν μπορεί να τα δει κανείς.

Blobfish.

(A Suivre)

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

DIY Gadgets

Ben Nanonote, συσκευή open source, 99 ευρώ με ΦΠΑ. Δεν τρελλαίνομαι για γκατζετάκια, ούτε για τεχνολογία γενικά (έχω τον ίδιο υπολογιστή εδώ κι εφτά χρόνια). Αυτό όμως το είδα και δεν ήξερα αν ήθελα να το χακέψω ή να το κάνω μια χαψιά.



Χιχι, όχι, δεν είναι τόσο τεράστιες οι χερούκλες μου, αυτό είναι τόσο κούτσικο. Μα δεν είναι γούτσου;



Αυτό που βλέπεις στην οθόνη του είναι το ιστορικό Quake, ένα από τα πρώτα 3d παιχνίδια και το αγαπημένο μου παιχνίδι στο πρώτο PC μου πριν από 19 χρόνια. 19 χρόνια μετά, ένα μηχάνημα που μπορεί να το τρέξει χωράει άνετα στην τσάντα μου. Χωράει άνετα στην κωλότσεπή μου! Έχω μεηκάπ που δεν είναι και πολύ μικρότερα... Σε άλλα είκοσι χρόνια, θα χωράει στο σκουλαρίκι μου.


(8 γίγα)

Δε σου κάνει εντύπωση, γιατί δεν τα θυμάσαι. Εμένα όμως ο πρώτος μου σκληρός (στο PC που έπαιζα Quake) ήταν ένα γίγα.
(Τώρα έχω τέσσερις κι ο ένας είνα ένα τέρα... ένα τέρας και μισό είναι, μη με φάει καμμιά μέρα).

Μην το ψάχνεις για specs και τέτοια. Δεν είναι για γκάζια. Είναι ένα λαπτοπάκι-μινιατούρα για 99 ευρώ. Τρέχει linux και επικοινωνεί με το PC σου μέσω κονσόλας. Αν το σκέφτεσαι, να είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις τέτοια θεάματα:

(Το Ben στην κονσόλα του PC μου, μέσω ssh)

(το Midnight Commander από το Ben στην κονσόλα του PC μου μέσω ssh)

Αλλοιώς, αν θες οπωσδήποτε GUI, κάτσε φτιάχτο μόνος σου :p

Εν τω μεταξύ, έχει επεξεργαστή απ' την ίδια οικογένεια με το Dingoo και άρα τρέχει πάνω-κάτω τα ίδια προγράμματα. Με άλλα λόγια- emulators!!



Το σάιτ της εταιρίας που το πουλάει.

Ούτε το Zaurus μετράει για γκάτζετ. Κατ' αρχήν είναι παλιό, του 2006. Αντίκα δηλαδή. Το προσέχω πολύ γιατι έτσι και χαλάσει δεν φτιάχνεται (το πουλάνε μόνο στο Τζαπάν... και στο e-bay). Έπειτα δεν έχει ενσωματωμένο ούτε bluetooth ούτε wifi- έχει υποδοχή για CF κάρτα, δηλαδή για να συνδεθείς πρέπει να βαζοβγάζεις κάρτες. Δεν είναι για καλομαθημένους από blackberry και τέτοια. Σηκώνει άνετα γραφικό περιβάλον linux (QTopia επί του προκειμένου), αλλά αν θες τίποτα περίεργες εφαρμογές πρέπει να τις κάνεις compile μόνος σου. Το manual είναι στα γιαπωνέζικα.



Κυρίως μ' ενδιαφέρει που έχει κανονικό qwerty πληκτρολόγιο- είναι μάλιστα και πολύ άνετο, με μπόλικο χώρο για τις χοντροδαχτυλάρες μου. Το Ben είναι λίγο στριμωγμένο είναι η αλήθεια.

Με μια κίνηση η οθόνη κάθεται πάνω στο πληκτρολόγιο και γίνεται κανονικό pda και το χειρίζεσαι με τη γραφίδα.



Κλατς!



(Έχει κι ένα κόλπο που τρανσφορμάρεται σε τζετ αλλά δε στο λέω.)

Κι αυτό χωράει στην τσάντα μου. Μαζί και με το Ben. Μαζί και με το PSP...



Και φυσικά θα παίζετε Nethack (όπως λένε "και φυσικά θα πλένετε με Skip"; Μπα, πού να το θυμάσαι εσύ αυτό, εσύ είσαι μικρό).

Άντε και με το καλό, μια μέρα να πάρουμε και την Pandora στα χέρια μας...



(Αυτά τα στρόγγυλα, στη μέση ξέρεις τί 'ναι; Είναι αναλογικά τζοϋστικάκια. Ξέρεις γιατί τά 'χει; Για να παίζεις παιχνίδια- μέχρι πρώτης γενιάς κονσόλες κάνει emulate άνετα. Και φυσικά είναι ανοιχτό και τρέχει linux. Σ' έψησα; Όχι έ;)

(A Suivre)