Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Θεραπεία του λεσβιασμόυ στη Νότιο Αφρική.



Μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρυσι απο την Triangle, μια από τις μεγαλύτερες Νοτιοαφρικανικές οργανώσεις για τα γκέυ δικαιώματα, αποκαλύπτει οτι ένα απίστευτο 86% των μαύρων λεσβιών από το Western Cape λένε οτι ζουν με το φόβο της σεξουαλικής επίθεσης. Η οργάνωση λέει οτι αντιμετωπίζει μέχρι και 10 νέες υποθέσεις "θεραπευτικού βιασμού" κάθε βδομάδα.

Αυτό που βλέπουμε είναι μια αύξηση στον αριθμό των γυναικών που έρχονται σε μας αφου έχουν πέσει θύμα βιασμού και που τους είπαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης οτι αυτό που φταίει για ό,τι τους συμβαίνει είναι οτι ήταν λεσβίες", είπε η Βανέσσα Λούντβιχ, η δευθύντρια του Triangle.



(Από άρθρο του Guardian)

2 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger tsok είπε...

Να σας πω όμως κάτι, το "πατριαρχικό μοντέλο" κοινωνίας δεν επιζεί μόνο εκεί κάτω...
Η αντίληψη ότι "γουστάρεις γκόμενες επειδή, κοπελιά, δεν σε έχει πάρει ο δικός μου ο κροταλίας ο σωστός ο πρόστυχος" ζει και βασιλεύει ωραιότατα στον όμορφα αγγελικά πλασμένα - και άρτι καταρρέοντα - καπτιλαστικό δυτικό μας κόσμο. Πέρα από το όπλο δεν αλλάζουν και πολλά (σε επίπεδο πρόσληψης και αντίληψης πάντα).

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009 στις 1:39:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Καμμία αντίρρηση. Δεν έβαλα το βίντεο για να δούμε "τί γίνεται σ' αυτές τις βάρβαρες χώρες". Μάλλον το αντίθετο θά 'λεγα: για να δούμε πού στέκεται ο πήχυς της ομοφοβίας και πού θα φτάσουμε έτσι και στραβώσουν τα πράγματα.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009 στις 1:25:00 π.μ. EET  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα