Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Χτεσινά Νέα


Το Βατικανό διαμαρτύρεται για την απόφαση να διατίθεται στην Ιταλία το "χάπι της επόμενης μέρας" (που προκαλεί διακοπή της εγκυμοσύνης).

Ανώτατοι αξιωματούχοι του Βατικανού δήλωσαν οτι οι γυναίκες που θα παίρναν το χάπι θα αυτοαφορίζονταν, όπως και οι γιατροί που θα το συνταγογραφούσαν και οι νοσοκόμες που θα το χορηγούσαν. Λόγω του υψηλού ποσοστού αντιρρησιών συνείδησεις [κατά των αμβλώσεων] στο Ιταλικό σύστημα υγείας -κάπου 70%- είναι πιθανό οτι η χρήση του χαπιού θα είναι περιορισμένη.
(The Guardian, 31/07/09)


Ο Ισλαμιστής τρομοκράτης από το φιλμ του Bruno είναι στην πραγματικότητα Χριστιανός που εργάζεται ως εθελοντής.

Συνάντησε τον Baron Cohen μια βδομάδα αργότερα, συνοδευμένος από τον [δημοσιογράφο του Παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων] Jubran και τον Sami Awad, ιδρυτή της οργάνωσης Holy Land- παρ' όλ' αυτά ο Baron Cohen περιέγραψε τους δύο άντρες στον [Αμερικανό τηλεπαρουσιαστή] Letterman ως σωματοφύλακες του "τρομοκράτη". Ο Abu Aita λέει οτι το συνεργείο του Bruno διάλεξε την τοποθεσία, που είναι στον πλήρη έλεγχο των Ισραηλινών- και που εμφανίζεται στο φλμ ως ο προσφυγικός καταυλισμός Ein el-Hlweh, στο Λίβανο.
The Guardian, 31/07/09


17χρονος μαθητής μηνύει την Amazon.com επειδή έσβησε εξ' αποστάσεως το 1984 του Όργουελ από τη μνήμη του Κindle του (ηλεκτρονικής συσκευής ανάγνωσης).

Απ'ό,τι φαίνεται, ο Gawronski είχε επίσης κρατήσει "άφθονες σημειώσεις" στο προσωπικό του αντίγραφο του 1984 [για την σχολική του εργασία] κι ενώ οι σημειώσεις παρέμειναν σ' ένα ξεχωριστό αρχείο όταν η Amazon αφαίρεσε το βιβλίο, αχρηστευθήκαν τελείως [επειδή χαθήκαν οι σελίδες όπου αναφέρονταν].

Οι όροι χρήσης του Amazon λένε οτι τα βιβλία μισθώνονται, δεν πωλούνται. Όπως όμως υπογραμμίζει η μήνυση, λένε επίσης οτι οι χρήστες έχουνε το δικαίωμα να κρατήσουν ένα "μόνιμο αντίγραφο" των βιβλίων που έχουν αγοράσει και να "επιθεωρήσουν, χρησιμοποιήσουν, και επιδείξουν αυτού του είδους το Ψηφιακό Περιεχόμενο χωρίς περιορισμό". Και οι όροι δεν εξηγούν οτι η Amazon έχει την τεχνική εξουσία ή το δικαίωμα να αφαιρέσει περιεχόμενο από προσωπικές συσκευές. Με τον ίδιο τρόπο, όπως αναφέρει η μήνυση, η Amazon "ποτέ δεν αποκάλυψε οτι θα μπορούσε εξ' αποστάσεως να καταστήσει μη-χρησιμοποιήσιμες σημειώσεις, σχόλια, σελιδοδείκτες και υπογραμμίσεις των καταναλωτών".
The Register, 31/07/09


Οι Κουακέροι θα τελούν γάμους ομοφύλων.

Σε μια συνάντηση στο Γιορκ εχτές, οι Κουακέροι, που είναι επίσης γνωστοί ως η Θρησκευτική Κοινότητα των Φίλων, ψήφισε υπέρ του να επεκτείνει η γαμήλια τελετή τους στα ομόφυλα ζευγάρια και κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο για το γάμο ομοφύλων [το ΗΒ επιτρέπει την πολιτική ένωση ομοφύλων αλλά δεν τη θεωρεί γάμο].

Η κίνηση είναι σημαντική επειδή, όπως οι ραββίνοι και οι ιερείς της Εκκλησίας της Αγγλίας, οι Κουακέροι λειτουργοί μπορούν να παντρέψουν ζευγάρια εκ μέρους του κράτους. Η Θρησκευτική Κοινότητα των Φίλων έχει κρατήσει επί μακρόν ανεκτική στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία, αντίθετα με πολλούς "ορθόδοξους" Χριστιανούς που πιστεύουν οτι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία.
The Independent, 01/08/09


Να σημειώσω οτι πέρσι το καλοκαίρι είχα πάει σε μια συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής για το πράιντ του Μπράιτον που είχε γίνει στον ναό των Κουακέρων, το "Σπίτι της Συνάντησης των Φίλων". Στο ίδιο μέρος είχαμε κάνει και κάποιες συναντήσεις για το Clare Project την τρανς ομάδα υποστήριξης στο Μπράιτον. Για καιρό δεν είχα συνειδητοποιήσει οτι είναι εκκλησία!

Η αστυνομία του Ισραήλ ψάχνει για τον ένοπλο που άνοιξε πυρ σε ένα στέκι νεολαίας για λοατ άτομα, στο Τελ Αβίβ, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας 11, κυρίως έφηβους.


Ένας μασκοφόρος μπήκε στο κέντρο για τους γκέυ έφηβους στο κέντρο του Τελ Αβίβ αργά το Σάββατο, τράβηκε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί προς όλες τις κατευθύνσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Micky Rosenfeld. Στη συνέχεια ο ένοπλος έβαλε το πιστόλι του στη θήκη και διέφυγε πεζός στους πολυσύχναστους δρόμους του Τελ Αβίβ, είπε ο Rosenfeld.

Οι νεκροί που αναγνωρίστηκαν είναι ένας 26χρονος άντρας που εκτελούσε χρέη συμβούλου στο στέκι και ένα 17χρονο κορίτσι. Έντεκα άτομα τραυματίστηκαν και οι τέσσερις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
The Independent, 02/08/09

1 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger xomeritis είπε...

Ένας γνωστός μου ηλικιωμένος πανεπιστημιακός καθηγητής γεωλογίας (αν σου λέει τίποτα η ραδιοχρονολόγηση του σάβανου του Τορίνο) στην Αριζόνα ήταν θερμός Quaker (έχει πεθάνει πια) και δεν είχε κανένα πρόβλημα να εμφανίζεται με τη γυναίκα του, μιλάμε για πριν 15 χρόνια) σε πάρτυ που οργάνωνε κάποιος άλλος gay faculty στο πανεπιστήμιο, που ήταν φυσικά γεμάτο από gays.

Μου αρέσει η συγκεκριμένη φωτογραφία του πάπα. Την βλέπω κάθε πρωί (μαγνητάκι) στο ψυγείο μου. Σύμπτωση: τώρα που το σκέφτομαι, μου το έχει κάνει δώρο κάποιος φίλος που πρωτογνώρισα στο πάρτυ που προανέφερα (six degrees of separation) - ;ο)

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009 στις 11:44:00 π.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα