Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Κι ένα καλό νέο!

Από το tvxs:

Οι αλβανικές αρχές τίθενται υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων ομόφυλων ζευγαριών, δήλωσε ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίου που θα παραχωρεί στα ομόφυλα ζευγάρια ίδια δικαιώματα με αυτά των ετεροφύλων.

«Ο νόμος, που ενδέχεται να προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις, επιδιώκει να βάλει τέλος στις διακρίσεις και να επιτρέψει την πολιτική ένωση ατόμων του ιδίου φύλου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μπερίσα.


Άντε και στα δικά μας. Τελευταίοι μείναμε. Ε, πια.

8 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Niemandsrose είπε...

Ρίχνω γέφυρα με το επόμενό σου post:
Δεν αναρωτιέμαι "και γιατί να θέλουνε να παντρευτούν οι ομοφυλόφιλοι", δικαίωμά τους να εξισωθούν καί στην κουταμάρα με τους στρέιτ- να γίνουν σύζυγοι.
Μέγιστη κουταμάρα. :)

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009 στις 12:19:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Tales from the other side of town είπε...

NIEMANDSROSE, τώρα λοιπόν θέλω κι εγώ να δώ πρωτοβουλίες των στρέητ που να ζητούν να καταργηθεί η κουταμάρα που λέγεται γάμος, γιατί έως τώρα δεν έχω δεί καμμία - μόνο να προσπαθούν να "προστατέψουν" τους ομοφυλόφιλους από την "κουταμάρα", με απαγορεύσεις.
Κουτοπονηριές...

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009 στις 12:48:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Tales,
νομίζω πως η Nim μπορεί να μιλάει γιατί απ' ό,τι έχω καταλάβει έχει παιδί με το σύντροφό της αλλά δεν είναι παντρεμένοι. Απ' αυτήν την άποψη αρκετοί στρέητ μπορεί να μην ζητάνε την κατάργηση του γάμου αλλά τουλάχιστον είναι ειλικρινείς όταν λένε οτι δεν είναι απαραίτητος. Ευχής έργο βέβαια θα ήταν να βλέπαμε κάποιου είδους οργανωμένη εκδήλωση αλληλεγγύης από μη λοατ άτομα προς τα αιτήματα της λοατ κοινότητας.

Νιμ,
Τα οποία αιτήματα έχουνε να κάνουνε κατ' αρχήν με την ένταξη. Ο γάμος γενικά δεν αντιμετωπίζεται ως "υποχρέωση" ή κάτι αρνητικό, ούτε από το κράτος ούτε από την πλειοψηφία, το αντίθετο, ακούμε συχνά για το "κύτταρο της κοινωνίας" κλπ. Τα ομόφυλα ζευγάρια όμως δεν θεωρούνται "κύτταρο", αλλά κάτι σαν καρκίνος.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009 στις 12:12:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Tales from the other side of town είπε...

Stassa,
έχει να κάνει με την ένταξη κτλ που λές, αλλά έχει να κάνει και με απολύτως πρακτικά θέματα - κυρίως.

Με το έτερό μου ήμισυ είμαστε μαζί σχεδόν έξι χρόνια, ζούμε μαζί, έχουμε μάλιστα και μαζί μία επιχείρηση. Αν κάποιος απ' τους δυό μας πάθει κάτι (χτύπα ξύλο) τότε ο άλλος δεν έχει κανένα δικαίωμα σ' αυτό που από κοινού έχουμε χτίσει, παρά μόνο οι οικογένειές μας που μπορούν να πετάξουν τον άλλο έξω. Αυτό έχει συμβεί πάμπολλες φορές. Αυτό δεν το επιλέξαμε, μας το επέβαλλαν, το να μείνει όμως η φίλη NIEMANDSROSE σε σχέση άνευ γάμου το επέλεξε.

Επίσης αν κάποιος απ' τους δυό μας υιοθετήσει παιδί (ο νόμος το επιτρέπει στην Ελλάδα να υιοθετήσει ο ένας μόνο) ο έτερος δεν έχει κανένα δικαίωμα επί του παιδιού ως γονιός. Η φίλη NIEMANDSROSE παρ' ότι δεν έχει κάνει γάμο, με μια του δήλωση μόνο, ο σύντροφός της αναγνωρίζεται ως πατέρας.

Υπάρχουν περιπτώσεις ομοφυλόφιλων ζευγαριών που υιοθέτησαν ο ένας τον άλλο για να μην χαθούν τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησαν από κοινού. Και έχω παράδειγμα πρόσφατο.

Στα δύσκολα χρόνια του AIDS, όταν χάθηκαν πολλοί άνθρωποι, οι σύντροφοί τους δεν μπορούσαν ούτε καν να δούν την τελευταία τους στιγμή τον σύντροφό τους, παρά υπήρξαν περιπτώσεις που τους έδιωξαν κλωτσηδόν συγγενείς. Δεν θα μιλήσω για την από κοινού περιουσία που είχαν και ο άλλος δεν είχε κανένα δικαίωμα.

Θα μπορούσα να συνεχίσω και να κάνω έναν κατάλογο σεντόνι.

Η φίλη NIEMANDSROSE λοιπόν έχει κάποια δικαιώματα που είναι αυτονόητα, φυσικά αν θέλει τα χρησιμοποιεί, τα οποία για κάποιους άλλους δεν είναι καθόλου αυτονόητα, αλλά απαγορεύσεις, απαγορεύσεις, απαγορεύσεις - δεν νομίζω ότι αυτά είναι κουταμάρες.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009 στις 2:17:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Tales from the other side of town είπε...

Και για να το ολοκληρώσω: όντας πια 6 μήνες πριν τα 40 μου χρόνια, με ενδιαφέρουν πιο πολύ τα πρακτικά ζητήματα. Τί θέλω να πώ: αν κάποιος με πεί ανώμαλο στον δρόμο, δεν πρόκειται να μου πληγώσει ιδιαίτερα τα αισθήματα. Ξέρω πια να τον αντιμετωπίσω. Όταν όμως το θεσμικό πλαίσιο που ζώ μου αφαιρεί δικαιώματα που για τους υπόλοιπους είναι αυτονόητα, ή μου δημιουργεί επιπλέον προβλήματα εκ του μή όντος, αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσω.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009 στις 2:55:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

ΟΚ, έχεις δίκιο, έτσι που λέω για την ένταξη φαίνεται λες και είναι κάποιο φιλοσοφικό αίτημα που δεν έχει πρακτική εφαρμογή. Σόρυ, δεν τον εννοώ έτσι. Απλά, δεν νομίζω οτι είναι κουτοπονηριά, από τη μεριά της Νιμ, αλλά διαφορετική εμπειρία και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτήν. Κι εσύ βέβαια, αν ήσουνα στρέητ γυναίκα και σε μεγαλώνανε από μικρή με μόνη προοπτική να γίνεις σύζυγος καποιανού μπουμπούνα γιατί έτσι κάνουν οι καλές κοπέλες, ούτε σένα θα σ' άρεσε η ιδέα του γάμου. Θέλω να πω, άλλος έχει το πεπόνι κι άλλος το μαχαίρι, κάπου, έ; Αλλά όσο έχουμε διαφορετικά δικαιώματα, έτσι θα είναι.

Πάντως ούτε τους ετερό μπορώ να κατηγορήσω αποκλειστικά που δεν ξέρουνε τί προβλήματα αντιμετωπίζουν τα ετερόφυλα, ή "ετερόφυλα" ζευγάρια (Νιμ, λέω για ζευγάρια τρανς ατόμων με τους συντρόφους τους). Ναι μεν από τη μια μεριά το προνόμιο και το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας, κι οι αντιδραστικοί που δε θέλουνε να βλέπουνε κανέναν να διεκδικεί τα δικαιώματά του και τα θεωρούν όλα μόδα (σε καμμιά περίπτωση δεν ανήκει σ' αυτές τις κατηγορίες η Νιμ ειδικά). Αλλά κι απ' την άλλη τα ίδια τα λοατ άτομα κι ιδίως οι γκέυ άντρες σ' αυτό το θέμα, δεν νομίζω οτι έχουνε πειστεί οτι τα αιτήματα της λοατ κοινότητας, ή των ομάδων τέλος πάντων, είναι ειλικρινή. Πόσους ομοφυλόφιλους δεν έχεις ακούσει να λένε οτι ο γάμος είναι κάποιο μικροαστικό κόμπλεξ και δεν έχουν καμμιά δουλειά οι ομοφυλόφιλοι να παντρεύονται; Και διακεκριμμένοι γκέυ μάλιστα, εγώ θυμάμαι τον Δημήτρη Παπαϊωάννου να λέει κάτι σχετικό.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009 στις 3:04:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Ποιά σαράντα καλέ, θα μας τρελλάνεις; Καλά...

Τέλος πάντων, ναι, σε νοιώθω. Ε κι εμένα τώρα στα γεράματα άρχισε να μ' απασχολεί η νομοθετική αναγνώριση κλπ. Είναι γιατί αλλάζουνε οι ανάγκες μας όσο μεγαλώνουμε.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009 στις 3:07:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Tales from the other side of town είπε...

Ναί βρε Στάσσα, καταλαβαίνω πώς το εννοείς εσύ. Πιο πολύ τα έγραψα για την NIEMANDSROSE που μάλλον βιάστηκε να χαρακτηρίσει κάποια πράγματα "κουταμάρες" κι εγώ με την σειρά μου βιάστηκα και έδωσα ένα χαρακτηρισμό και σόρρυ γι' αυτό.

Στον λοαδ χώρο υπάρχουν άτομα όλων των κοινωνικών, πολιτικών κλπ αποχρώσεων. Υπάρχουν γκέι ακροδεξιοί, δεξιοί, απολίτικοι, σοσιαλιστές, αριστεροί, αναρχικοί, πλούσιοι, άνεργοι, εργάτες κλπ κλπ. Προφανώς αυτό επιρρεάζει τις απόψεις τους και για τα θέματα που τους αφορούν και είναι απολύτως φυσιολογικό.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009 στις 3:54:00 π.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα