Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Φ&Φ


Συμβαίνει όμως το εξής, με τους φασίστες και τους φανατικούς.

Γιατί οι μεν φασίστες είναι ηλίθοι, το μόνο που καταλαβαίνουνε είναι να βρούνε έναν Αρχηγό να ακολουθήσουνε, που πρέπει να είναι ο πιο βλάκας απ' όλους. Όσο πιο βλάκας είναι ο Αρχηγός, όσο πιο μεγάλη η βλακεία του, τόσο πιο πολλές από τις προσωπικές, ατομικές βλακείες των οπαδών του μπορεί να εκφράσει χωρίς να του κάνει εντύπωση. Όσο πιο βλάκας είναι ο Αρχηγός, τόσο πιο πολλούς μπορεί να σκεπάσει στοργικά με τις φτερούγες της τρομερής του βλακείας. Οι πιο πετυχημένοι Αρχηγοί, εκφράζουνε τη συλλογική βλακεία ολόκληρων εθνών.

Οι φασίστες τουλάχιστον είναι στις μέρες μας λίγοι, γιατί σε καιρούς ευμάρειας οι άνθρωποι είναι λιγότερο βλάκες και μένουνε μακρυά τους. Αλλά έτσι κι οι φασίστες βρούνε λαό και όπλα, τρέχα να φύγεις να κρυφτείς γιατί αν πέσεις στα χέρια τους την έβαψες. Ή που θα σε σκοτώσουνε, ή που σε περιμένει μια μοίρα χειρότερη κι απ' το θάνατο, να γίνεις κι εσύ σαν κι αυτούς, ένας βλάκας ανάμεσα στους βλάκες.

Ο δε φανατικός, είναι προσηλωμένος στο στόχο του και δεν τον ταράζει τίποτα. Το μόνο που σκέφτεται είναι τα ιδανικά του, το μόνο που τον ενδιαφέρει, η φωτιά του, που τον καίει μέσα του. Βαδίζει μέσα στο πλήθος κι είναι το βλέμμα του χαμένο στο άπειρο. Προχωράει σταθερά, κόντρα στον άνεμο, κόντρα στο ρεύμα, κόντρα στη λαοθάλασσα, ανάποδα κι απ' την περιστροφή της Γης την ίδια και δε σταματάει ποτέ, σαν να τού 'χεις βάλει στον κώλο Ντούρασελ. Σαν ακτίνα τρυπάει τα σύννεφα, σαν μπάλα του μπόουλινγκ ρίχνει τις κορίνες, τα παίρνει όλα σβάρνα σαν αδέσποτο χουσβάρνα και συνεχίζει, δεν χαμπαριάζει, κάτω δεν το βάζει.

Την ίδια ώρα, όλοι οι υπόλοιποι, οι απλοί άνθρωποι του λαού που δεν ενοχλούνε κανένα, δεν πάνε πουθενά. Προχωράνε στο σκοτάδι, σκοντάφτοντας και παραπατώντας, πέφτουνε ο ένας πάνω στον άλλο και αλλάζουνε πορεία στο άσχετο και τυχαία. Σαν κοπάδι, σαν διαδήλωση του ΠΑΣΟΚ με θείες και θείους. Δεν ξέρουν οι πίσω γιατί προχωράνε οι μπροστά κι οι μπροστά πού τους σπρώχνουν οι πίσω. Και στο τέλος τρώνε τα μούτρα τους, ισχύς σκορπισμένη, χωρίς διεύθυνση, χωρίς προορισμό, χωρίς στόχο, μια δέσμη φωτός απλωμένη και θαμπή.

Γι' αυτό χιλιάδες χρόνια τώρα, οι φανατικοί κερδίζουν το παιχνίδι, την ώρα που οι υπόλοιποι τρέχουνε να σωθούνε απ' τους φασίστες. Ο φανατικός κοιτάει γύρω του με αηδία, όλα αυτά τα μικρά αδύναμα ανθρωπάκια. Νομίζουνε οτι είναι το κέντρο της γης επειδή καβλώνουνε και χύνουν, επειδή χορταίνουν και τρώνε, διψάνε και πίνουν, δουλεύουν και κονομάνε κι έχουνε όλες αυτές τις μικρές ανούσιες ανάγκες που γεμίζουν τη φύση τους σκατά. Σκατά! Σκατά! Μπλιάαααα! Σιχαίνεται τους χλιαρούς ο φανατικός και θέλει να τους ξεράσει απ' το στόμα του. Προχωράει μόνος του, μπροστά, ακολουθεί το Σκοπό του, τραβηγμένος από το μαγνήτη της προσωπικής του δύναμης, που πηγάζει από Κείνον. Σκαρφαλώνει στο βουνό του μόνος του, σκοτώνει ό,τι τέρας και δράκο βρεθεί μπροστά του, κάθεται πάνω στο θρόνο του και παίρνει το τιμόνι στα χέρια του. Ο φανατικός κάθεται στο θρόνο της γης και παίρνει το τιμόνι στα χέρια του και μας θάβει όλους στην απίστευτη μιζέρια του.

3 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Αιθεροβάμων είπε...

"Σαν αδέσποτο χουσβάρνα..." χαχαχααχχααχχαχαχα ρε γμτ δεν υπάρχεις! Λοιπόν κοίτα, έτσι όπως είναι αυτό το ποστ, βγάζεις αυτά με τους φασίστες, βγάζεις και την τελευταία πρόταση, αλλάζεις το "φανατικός" και το κάνεις "ο μοναχικός υπερβόρειος φιλόσοφος" ή "ο πολεμιστής του φωτός" και έχεις ξαναγράψει αντίστοιχα, ή την pocket edition του "τάδε έφη Ζαρατούστρα", ή τον πρόλογο για το νέο βιβλίο του Κοέλιο (που βασικά αν προσθέσεις και κάπου 100 σελίδες σάλτσες, μπορείς να γράψεις και όλο το νέο βιβλίο του Κοέλιο). :p

Σοβαρά τώρα, εγώ τους φασίστες δεν τους θεωρώ αναγκαστικά βλάκες. Δηλαδή φασίστα - μαθηματική ιδιοφυία πχ, μπορώ να το δω. Απλά είναι αυτό το μεγάλο κοινό που έχουν οι Φ&Φ που κάνει τη ζημιά: η πλήρης έλλειψη ενσυναίσθησης. Ή μάλλον για την ακρίβεια, η αναγωγή της έλλειψης ενσυναίσθησης σε αρετή. Δεν είναι βλακεία "γενικού τύπου", αλλά ένα handicap στην επικοινωνία με το ανθρώπινο είδος το δημιουργεί, όσο να πεις.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 στις 3:20:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Ωχ! Τάδε έφη Ζαρατούστρα; Γαμώτο, όλο αυτό κάνω, δεν κάθομαι να διαβάσω τί έχουνε πει και τα ξανασκέφτομαι από την αρχή. Δηλαδή, όχι από την αρχή γιατί αν το σκεφτείς, όταν ανήκεις σε μια κουλτούρα που έχουνε διαδοθεί κάποιες ιδέες, τις πιάνεις στον αέρα και να μην το θες, οπότε γαμώτο, άστα να πάνε, πάω να ξαναδιαβάζω μικυμάους :)

Ναι, ΟΚ, κι εγώ δεν έχω κανένα ρατσισμό με τους φασίστες. Ούτε και με τους φανατικούς δηλαδή, απλά μου βγήκε έτσι λογοτεχνικά το κράξιμο και είπα να το καταθέσω. Άλλωστε Στην Εποχή Μας™ ποιός κάθεται να διαβάσει το Ζαρατούστρα; Καλύτερα μια συμπυκνωμένη μορφή. Ρε συ, θα το βγάλω σε Ap να τα κονομήσω!

Λοιπόν κι εσύ όμως απόσταξες την ουσία αυτού που μου τη δίνει με τον κόσμο γενικά, σε δυο προτάσεις, αυτό για την έλλειψη ενσυναίσθησης. Αυτό είναι το πρόβλημά μου κι εμένα, είναι με τον κόσμο που είναι αναίσθητος και δε σκέφτεται την επίδραση των πράξεών του στους γύρω του. Απ' την άλλη, εγώ που προσπαθώ να τις σκέφτομαι, και καλύτερη ιδιαίτερα δεν είμαι στο να με μαζεύω και να μην πατάω κάλους και πεσμένα κορμιά, καί έχω καταντήσει να μην μπορώ να κάνω βήμα καμμιά φορά, από φόβο μην κάνω κακό. Ωχ, το χόντρυνα πάλι, μα τί είμαι εγώ ρε γαμώτο... η σκοτεινή πλευρά του BodyLine.

(έεε!!! Τώρα ψαρεύει για κομπλιμέντα για το χιουμοράκι της η δικιά σου! Τςςςς)

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 στις 3:41:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Raggedy Man είπε...

Λίγοι οι φασίστες; Καλά θα 'ταν, αλλά μπα...

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 στις 8:15:00 π.μ. EET  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα