Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ανάγκη για αιμοδοσία

Αναδημοσιεύω από το μπλογκ του Θωμά Ξωμερίτη, ένας γνωστός του είναι άρρωστος, με λευχαιμία και χρειάζεται μετάγγιση.

Μόλις γύρισα από το αεροδρόμιο που πήγα τον Χ. ο οποίος επιστρέφει Αθήνα άρον άρον. Ο σύντροφός του έχει τελικά οξεία λευχαιμία. Παραπονιόταν όλο το καλοκαίρι για πόνους στα κόκαλα και στις αμυγδαλές, είχε δέκατα, πήγαινε στο γιατρό, αλλά μόλις εχθές οι γιατροί πονηρεύτηκαν, όταν του κατέβηκε πολύ χαμηλά και ξαφνικά – οριακά - ο αιματοκρίτης.

Είναι και δύσκολο γι αυτόν να επικοινωνήσει με τους άλλους, εμάς, τους υπόλοιπους (είναι κωφός). Κακός κι εγώ, «νάζια κάνει, ντάντεμα θέλει ο μαντράχαλος», έλεγα στον Χ. τον Αύγουστο όταν ξυπνούσε ο δικός του και μια μας έδειχνε τον ώμο του, μια το πόδι του. Δεν μπορούσα και να τον καταλάβω καλά, ο Χ. έχει μάθει και τον καταλαβαίνει.

Τέλος πάντων ο γιατρός είπε ότι θα μείνει ένα μήνα στο νοσοκομείο και θα κάνει θεραπεία με φάρμακα. Στην περίπτωση που δεν ανταποκριθεί θα χρειαστεί να προχωρήσουν μετά σε κάποια μορφή μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Γεγονός όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή έχει επείγουσα ανάγκη από αίμα. Αν μπορείτε και θέλετε, επικοινωνήστε μαζί μου ή προωθήστε αυτή την ανάρτηση.

4 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger tsok είπε...

Είμαι αιμοδότης αθήνα με ομάδα 0+ κι έχω καιρό να δώσω. Αν ταιριάζει πες...

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 στις 1:35:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger tsok είπε...

Επειδή τώρα είδα τα παρακάτω, να προσέχεις τη υγεία σου και σιδερένια, ναι; (αν ακούστηκε μαμαδίστικο, that was the intent)

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 στις 2:08:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Ε! Τί γίνεσαι; Σ' ευχαριστώ αλλά μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτα. Για την αιμοδοσία, επικοινώνησε με τον Θωμά Ξωμερίτη, στο xomeritis[at]gmail.com (ή πάτα στο λινκ που είναι στο ποστ μου, να σε βγάλει στο δικό του). Ξέρει να σου πει αν ταιριάζεις (εγώ δεν ξέρω).

Είσαι αστέρι.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 στις 4:54:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger xomeritis είπε...

Νάσαι καλά Στάσα...

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009 στις 6:52:00 μ.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα