Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Δημοψήφισμα για τη σωματική τιμωρία σε παιδιά στη Ν. Ζηλανδία

Από το tvxs.gr

Δημοψήφισμα διενεργείται στη Ν. Ζηλανδία, για τη νομιμοποίηση της σωματικής τιμωρίας των παιδιών, η οποία απαγορεύεται με νόμο στη χώρα από το 2007. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί έως τις 21 Αυγούστου, μέσω ταχυδρομείου, και μπορεί να καταργήσει την τροπολογία του Ποινικού Κώδικα η οποία απαγορεύει στους γονείς τη σωματική τιμωρία των παιδιών.

Η Νέα Ζηλανδία είναι μια από τις 24 χώρες του κόσμου που απαγορεύει δια νόμου τη σωματική τιμωρία ως μέσο πειθαρχίας των παιδιών. Πρόσφατη δημοσκόπηση ωστόσο αποκάλυψε ότι το 83% των πολιτών της Ν. Ζηλανδίας θεωρούν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ένα παιδί μπορεί να δεχθεί τη σωματική τιμωρία.

Ο Νόμος του 2007 είχε στόχο τον περιορισμό των αυξημένων κρουσμάτων βίας εις βάρος παιδιών και το να μην μπορούν να επικαλούνται οι γονείς στο δικαστήριο την «πειθαρχία» ως λόγο για τη σωματική τιμωρία των παιδιών τους. Οι υπέρμαχοι του νόμου εκτιμούν ότι αναγνωρίζει στα βρέφη και παιδιά δικαιώματα ίσα με αυτά των ενηλίκων ενώ οι πολέμιοι αντιτάσσουν ότι μέσω αυτού έντιμοι άνθρωποι σύρονται στα δικαστήρια.


Αχ! Τί ωραία ιδέα! Τώρα πια δεν διενεργούνται δημοψηφίσματα μόνο για να στερηθούνε τα δικαιώματά τους διάφορες υπο-κατηγορίες ανθρώπων (ή κατηγορίες υπό-ανθρώπων;). Διενεργούνται και για να τα στερηθούνε κατηγορίες που δεν μπορούνε καν να ψηφίσουν!

2 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Tales from the other side of town είπε...

Απίστευτα πράγματα! - απίστευτα!

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009 στις 9:24:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger κόκκινο μπαλόνι είπε...

Μα τι λέμε τώρα;;;;

Απίστευτο μου φαίνεται όλο αυτό!
Πίσω ολοταχώς δηλαδή;;;

υ.γ. Βρήκα χρόνο, πάω να διαβάσω και τα παλιά σου!

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009 στις 2:53:00 μ.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα