Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Όλες οι κοινωνικές δυνάμεις ενωμένες.

Α ναι, και να μην ξεχάσω. Πέσιμο λέει σ' ένα γκέυ μπαρ στα Εξάρχεια. Από τους κακούς Εξαρχειώτες, όχι από τους καλούς, αυτοί είναι μαζί μας (και είναι σωστοί αναρχικοί με ιδεολογία, δεν είναι πρεζοτραμπούκοι μοϊκανοί, no future κι έτσι).

Άγρια επίθεση πρεζο-τραμπούκων: Τα ξημερώματα του Σαββάτου 21/3 το μαγαζί της πλατείας Εξαρχείων με το όνομα Κερίδο Κούκου δέχτηκε άγρια επίθεση από τραμπούκους μοϊκάνους που φώναζαν «έξω οι πούστηδες από τα Εξάρχεια», και «τι μουσική ακούτε ρε», και «πούστηδες θα σας γαμήσουμε όλους απ’ το κώλο, εδώ είναι εξάρχεια!». Έσπασαν δύο γκέι μύτες, μία στρέιτ μύτη, ενώ ράμματα και αρβυλιές στο σώμα και στο πρόσωπο δέχτηκαν πολλοί θαμώνες του μαγαζιού. Έσπασαν το μαγαζί και γροθοκόπησαν κόσμο μες στη πλατεία των Εξαρχείων, μόνο και μόνο επειδή έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό! Θα τρελαθούμε ρε;;; Μέσα στα Εξάρχεια που υποτίθεται ότι συμβιώνουν διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικοί χώροι! Ντροπή ρε! Ντροπή για όλους μας! To Ιντι-μίντια έβαλε την είδηση, μετά την έβγαλε, για να καταλήξει στις κρυμμένες ειδήσεις. Οι θαμώνες του μαγαζιού καλούμε τις κοινωνικές ομάδες, τα στέκια, τους Εξαρχιώτες, όσα άτομα με λίγο νιονιό στο κεφάλι τους να πάρουν θέση! Δε ζητάμε να προστατέψετε την επιχείρηση, ζητάμε να μπορούμε να πάμε να πιούμε ένα ποτό στο μπαρ που γουστάρουμε, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα φάμε ξύλο, μέσα ή έξω απ’ αυτό. Να πάρετε θέση ρε! Με τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, και εμπράκτως, με την καταδίκη του, με κείμενα, με συζήτηση. Είναι ντροπή και μεγάλη ξεφτίλα να γροθοκοπούνται άνθρωποι μέσα στη πλατεία εξαρχείων μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικοί. Σκατά στο ρατσισμό, απ’ όπου κι αν προέρχεται! Τζάμπα δεκέμβρης! Σκατά στην ομοφοβία! Λευτεριά στα μυαλά, στις ψυχές και στα σώματα των ανθρώπων!

Από indymedia μέσω Urban Sky.


"Δε ζητάμε να προστατέψετε την επιχείρηση, ζητάμε να μπορούμε να πάμε να πιούμε ένα ποτό στο μπαρ που γουστάρουμε, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα φάμε ξύλο, μέσα ή έξω απ’ αυτό. Πάμε όλοι μαζί: Γιατί είναι Σάββατο Βράδυ!!!" [εντάξει αυτό το πρόσθεσα εγώ].

Ουσιαστικές διεκδικήσεις, τί να πεις; Ό,τι ζητάς, παίρνεις.

Όπως κι ό,τι σπείρεις θερίζεις. Αν ζητωκραυγάζεις μια ζωή τους τραμπούκους, μη φρικάρεις όταν έρθουνε να σου σπάσουνε και το δικό σου κεφάλι.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ λέμε:

Περισσότερες λεπτομέρειες στο Ιντυμήντια

ημουν στο μαγαζι...
από ρεηβερ93 0:27πμ, Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ημουν μεσα οταν εγινε το σκηνικο, μπηκανε κατι μαλακιστηρια χαπακωμενα και αρχισαν τους τραμπουκισμους χωρις λογο, η μαλλον επειδη το ποτο εκανε 7 ευρω! Συγκεριμενα ενα κωλοπαιδο με μαλλι λες και το χε κοψει εκεινη την ωρα με ψαλιδι για προβατα και εβριζε τα παιδια στο μπαρ! Ποιοι ομοφυλοφιλοι ρε?αντε και να ηταν μερικοι τι εγινε?εμεις ειμαστε στρεητ, ηταν ενα παρτακι με τη μουσικη που γουσταραμε απο τα 90'ς , αλλωστε απο την αρχη με το που σκασαμε στην πλατεια ηταν προκλητικα τα τσογλανια, πειραζαν κοσμο με τις κοπελες του κτλ

Ντροπή και Αισχος !!!!
από παυλος 6:44μμ, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι έγινε. Τα συγκεκριμένα υπανθρωποειδή φασιστάκια, έχοντας προκλητική συμπεριφορά κατά του μαγαζιού και όλων των θαμώνων (λόγω της όποιας ομοφυλικής παρουσίας) , επειδή ξαφνικά την είδαν και πολύ μάγκες απαίτησαν από το μαγαζί να τους κεράσει σφηνάκια (όλους παρακαλώ), κατόπιν επανήλθαν και απαίτησαν δεύτερο γύρο ... και τους προσεφέρθη. Και ως άκρον άωτον της αγνωμοσύνης και της αχαριστίας απαίτησαν ένα μπουκάλι ουίσκυ αλλιώς απείλησαν να σπάσουν το μαγαζί. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε, είναι όπως ακριβώς τα είπαν τα προηγούμενα παιδιά. Ανέλαβαν αυτοκλήτως να καθαρίσουν τα Εξάρχεια από τους ομοφυλόφιλους θυμίζοντας μας ...κάποιους άλλους σε άλλες εποχές, εναντίον των οποίων μαχόμαστε.


Σαν να λέμε, για ένα ποτάκι πήγανε τα παιδιά... η ομοφοβία τους βγήκε στην πορεία. XD

Α, ναι. Κι αυτό πάλι:
Ποιοι ομοφυλοφιλοι ρε?αντε και να ηταν μερικοι τι εγινε?εμεις ειμαστε στρεητ

Όλα τα λεφτά.

Να δεις τίποτα βάζελοι θα τα κάνανε όλα πάλι, με τίποτα γαύρους, μια ζωή μαλακίες. Άντε και πολύ ασχολήθηκα. Φτάνει, μή μου αφήσετε άλλα σχόλια γι' αυτό, όποιος νομίζει οτι τα Εξάρχεια είναι "εναλλακτικός χώρος" και τού'ρχονται απότομοι οι τσαμπουκάδες, ή θέλει να τους εκμεταλλευτεί για να κάνει το ακτιβιστικό του κομμάτι, πρόβλημά του, βαρέθηκα με τους κουτούς ν' ασχολούμαι.

5 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Gender Terrorist είπε...

Ποιοί/-ες είναι όμως "οι τραμπούκοι";; Γιατί τότε μόνο μπορείς να ξέρεις αν τους/τις έχεις ζητωκραυγάσει. Ή αν είσαι μια από αυτές. Πού απευθύνεται η μομφή; Στον αντιεξουσιαστικό χώρο, στα χαπακωμένα άτομα γενικά, στα άτομα που μισούνε τη γκέι αισθητική, στα άτομα που μισούνε τους πούστηδες;

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009 στις 9:44:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Artistz είπε...

Πίστευα και θα συνεχιζω να πιστευω οτι τα εξαρχεια θα παραμεινουν ο μοναδικος χώρος ο οποιος θα έχει να δωσει ενα νόημα στη παραληρουσα κοινωνική τάξη..
Το σκηνικο που ειπες ειλικρινα ειναι πολυ τραγικό..και συνάμα επικινδυνο..βριζουμε και καταδικαζουμε το φασισμο σε ολο της το μεγαλειο(..και μαλιστα ο κοσμος των εξαρχειων το εχει αποδειξει με το καλυτερο τροπο την αντιθεση του με αυτή τη παρανοια του φασισμου),και ξαφνικά εμφανιζονται ανθρωποι που κάνουν και μαλιστα με το πιο επειδεκτικο τροπο αυτά που βρίζουν?
Ψυχοθεραπεια και απομονωση τετοιων περιστατικων..σαφως και πρεπει να τα λέμε ωστε να καταλαβαινουμε και εμεις οι ιδιοι οτι πρεπει να αλλαξουμε για να δικεκδικησουμε καποια πραγματα,αλλά απο την αλλη πρεπει να σταματησει εδω ωστε να μη δωσουμε πάτημα και σε αλλους μισανθρωπους να εισβάλλουν σε τετοια περιστατικα..και τοτε εκει κινδυνευουμε να χασουμε το καθε ελεγχο..
γεια χαρά

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009 στις 10:59:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Αντουανέτα:
Ξέρω 'γω; Εσύ ποιοί λες οτι είναι οι τραμπούκοι; Ο γείτονας; Αυτοί που βαρέσαν τον κόσμο. Και αμφιβάλλεις εσύ οτι είναι τα ίδια άτομα που θαυμάζουνε οι γκέυς των Εξαρχείων για την επαναστατικότητά τους; Για μοϊκανούς δε μιλάμε; Πού λες να ήτανε όταν γινότανε η "εξέγερση", στα σπίτια τους και ψειρίζαν τα λειριά τους;

Εγώ δεν κατάλαβα πού ξέρετε ποιός χαπακώνεται και ποιός όχι. Το διάβασα και στο Indy.gr, οτι "τα άτομα ήταν εμφανώς χαπακωμένα". Όταν μας βαράνε είναι χαπάκηδες και "πρεζοτραμπούκοι", όταν τα σπάνε επαναστατικά είναι σωστοί ιδεολόγοι ε; Για ιδές.

Artistz:
Τα Εξάρχεια είναι κατ' εξοχήν ομοφοβικός και μάτσο χώρος. Ποιός θα τα απομονώσει αυτά τα περιστατικά; Οι περισσότεροι θα τους βαράνε και παλαμάκια για να κοπανάνε με ρυθμό.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009 στις 4:46:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger xomeritis είπε...

Τέτοιο πράγμα; Στα Εξάρχεια; Εκπλήσσομαι!

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009 στις 6:46:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Κι εγώ, δεν ξέρεις...

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009 στις 1:45:00 π.μ. EET  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα