Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Βρέχει, πέρα;

Μάλιστα, κι επειδή πήξαμε με την πολλή επανάσταση εδώ μέσα, να σας ξενερώσω λίγο με τα ανούσια προβλήματα κάτι μικροαστουληδων που βαριούνται τη μπουρζουά ζωούλα τους και δεν έχουνε τί να κάνουνε, τριγυρνάνε στα Εξάρχεια για να το παίξουνε επαναστάτες.

Επειδή μάλλον δεν περνάει το λεπτό χιούμορ (χα χα) στο δίκτυο, εξηγώ:

Προσπαθούνε πάλι ν' αδειάσουνε την κατάληψη στην οδό Λέλας Καραγιάννη 38 - με πρόθεση να σφραγίσουνε το κτήριο για να μην ξαναμπεί κανένας, κι όχι να το χρησιμοποιήσουνε σαν φοιτητική εστία, που ήταν ο σκοπός που κληροδοτήθηκε το κτήριο στο ΕΜΠ. Θέλουνε δηλαδή να μπούνε μέσα, να βγάλουνε τον κόσμο με τα κλομπ και τις χειροπέδες, να τους φορτώσουνε κι ένα κάρο χρέη, κι ύστερα να τσιμεντώσουνε πόρτες και παράθυρα, να καταλήξει το κτήριο ένα σπίτι φάντασμα, όπως τόσα άλλα που έχει αφήσει το Ελληνικό δημόσιο ν' αργοπεθαίνουνε. Όχι γιατί χρειάζονται το κτήριο δηλαδή, αλλά έτσι, αφού δεν ξέρει το ΕΜΠ τί να το κάνει, να μην το έχει κανένας.

Η στρατηγική τους είναι οτι και καλά το κτήριο κινδυνεύει να διεκδικήσουν την κυριότητά του οι καταληψίες, λόγω χρησικτησίας, αφού λένε οτι κοντεύει 20ετία από την κατάληψή του. Στην πραγματικότητα, η 20ετία έχει παρέλθει εδώ κι ένα χρόνο, όπως φαίνεται σε διάφορα έγγραφα (γιατί οι καταληψίες δεν είναι κορόιδα, ούτε μπαίνουνε ντουγρού, σαν τα ζώα). Κι οι καταληψίες έχουνε δηλώσει οτι δεν έχουνε σκοπό να διεκδικήσουνε την κυριότητα αν και θα μπορούσανε κάλλιστα- πρόκειται για πρόσχημα δηλαδή και η κατάληψη κινδυνέυει πάλι.

Λοιπόν, άντε ξεκολλάτε με τις βολεψουά επαναστάσεις εκεί που σας παίρνει (η κάμερα) και τα ποτάκια σας Σάββατο Βράδυ και κοιτάξτε να κάνετε τίποτα για να υποστηρίξετε έναν πραγματικά ελεύθερο χώρο.

Την ανακοίνωση της κατάληψης την έχω αναρτήσει εδώ.

4 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Gender Terrorist είπε...

γαμώ. θα κάνουμε.

Κάτι είπες για σαββατόβραδα και κάμερες και ποτά και βολεψουά.

Εγώ τέτοιες φάσεις δεν έχω υπόψιν μου. Μπορείς να είσαι πιο συγκεκριμένη;

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009 στις 5:28:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Ναι αμέ.

Ποτά:
"Δε ζητάμε να προστατέψετε την επιχείρηση, ζητάμε να μπορούμε να πάμε να πιούμε ένα ποτό στο μπαρ που γουστάρουμε, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα φάμε ξύλο, μέσα ή έξω απ’ αυτό."

Κάμερες:
http://www.tvxs.gr/v6901

Σαββατόβραδα:
"Είμαστε εδώ για τη συλλογική ύπαρξη, για τη χαρά του να φιλιέσαι και να αγγίζεσαι Σάββατο βράδυ στο κέντρο της πόλης ... Ένα φιλί ποτέ δεν είναι απλώς ένα φιλί. Σάββατο βράδυ, 14/3/09 έξω από τη λυρική"

Βολεψουά:
Όλα τα καλομαθημένα σκατόπαιδα που επαναστατούνε επειδή δεν τους έχει λείψει ποτέ τίποτα. Αν θες παραδείγματα, να σου δώσω, αλλά θα το γυρίσω στο επί προσωπικού και προς το παρόν κρατιέμαι.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009 στις 8:40:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger pinperdi είπε...

Μήπως θα ήταν καλύτερα να το γυρίσεις επί του προσωπικού; αφού έτσι κι αλλιώς η "απρόσωπη" κριτική σου κρύβει μια ορισμένη μερικότητα που με τη σειρά της το γυρνάει σε εμπάθεια. Ίσως αν μιλάγες για πρόσωπα να μην αισθανόμουν τόσο έντονα ότι σηκώνεις το δάχτυλο επί δικαίων και αδίκων. Και το δάχτυλο είναι άτιμο πράμα.
Δεν ξέρω σε ποιους απευθύνεσαι όταν γράφεις "ξεκολλάτε με τις βολεψουά επαναστάσεις εκεί που σας παίρνει κλπ κλπ" αλλά πάντως θα ήθελα να σου επισημάνω ότι το ύφος σου θυμίζει αυτούς κι αυτές που νομίζουν για τον εαυτό τους ότι είναι η ενσάρκωση της επανάστασης και άρα δικαιούνται να τη λένε και σε "εμάς" (ποιοι είμαστε τώρα εμείς τρέχα γύρευε), τους "εκεί που μας παίρνει βολεμένους". Κι αφού νιώθεις άνεση με τις υποδείξεις να σου πω και εγώ: δεν το ξανασκέφτεσαι λίγο;
Επιπλέον, είναι τουλάχιστον άδικο να απομονώνεις μια φράση από ένα ολόκληρο κείμενο για να φτιάξεις μια εντύπωση ότι όποιος το γραψε διεκδικεί απλώς το δικαίωμα στο Σάββατο Βράδυ. Έλεος. Γουστάρουμε σάββατο βράδυ γιατί αγαπάμε τους στίχους των τραγουδιών που μας μεγαλωσαν, αν με εννοείς. Αλλά γουστάρουμε κάθε μέρα και κάθε νύχτα. Δεν είναι σαφές; Θα το γράψουμε την άλλη φορά.
Και για να το κλείνω, όπως λέει και μια σοφή γυναίκα "its easy to trash things". Αν πάλι σε αρέσει έτσι, πάω πάσο.
ta leme stous dromous - elpizw na eisai ekei pou prepei otan i Lelas tha agwnizetai gia to xwro tis. Ki as einai kai Paraskeui prwi.

απο την πολυθρόνα μου στα γκούλαγκ της μισθωτής σκλαβιάς

πηνελόπη

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 στις 11:38:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Στους δρόμους δε θα με δεις- εγώ είμαι νίντζα και γλιστράω στους ίσκιους. Shaaaa!

Ποιοί στέρεο νόβα μωρέ; Άκου εδώ να καταλάβεις μουσική:

http://www.youtube.com/watch?v=RjW7XDw4TII

Να καταλάβεις γενικώς δηλαδή. Γιατί ήρθες για συμπαράσαση αλλά δεν έκατσες να το ψάξεις και λες μαλακίες.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 στις 12:54:00 μ.μ. EET  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα