Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Σχετικά με την πρόσφατη βεβήλωση της συναγωγής στον Βόλο

(διαβάζω γι' αυτήν στον e-lawyer)



"Οι Εβραίοι εθύνονται συνολικά για τις ενέργειες του κράτους του Ισραήλ." (σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Συμφώνου του Ελσίνκι, αυτό είναι ένα από τα επιχειρήμτα- ή τα κίνητρα- των δραστών και, φαντάζομαι, "των ομοϊδεατών τους").

"Οι Εβραίοι" ως τί; Ως ιστορικός λαός; Ως οπαδοί της Εβραϊκής θρησκείας; Ως εθνότητα; Ως οι κάτοικοι του σημερινού Ισραήλ; Εννοείται (στη δεύτερη περίπτωση) οτι και οι Εβραίοι που δε ζουν στο Ισραήλ είναι Ισραηλίτες, ξενιτεμένοι (κατά μία έννοια);

Προφανώς οι κάτοικοι μίας χώρας, οι πολίτες ενός έθνους, φέρουν την ευθύνη για τις ενέργειες του- ιδίως στην περίπτωση του Ισραήλ όπου οι κυβερνήσεις εκλέγονται από τους πολίτες. Άλλωστε, στο Ισραήλ η στράτευση είναι υποχρεωτική και καθολική, ο στρατός δηλαδή είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Εγώ δεν βρίσκω δικαιολογίες για μία μιλιταριστική κοινωνία όπου η πλειοψηφία (το 52% σύμφωνα με δημοσκοπήσεις) συμφωνούν με τους πρόσφατους βομβαρδισμούς.

Τώρα για τον αντισημιτισμό της συγκεκριμμένης "παρέμβασης", εννοείται οτι τέτοιος είναι. Γιατί έγινε στόχος "κριτικής" μια συναγωγή στην Ελλάδα; Είναι οι ανθρώποι που λατρεύουν εκεί και Ισραηλίτες εκτός από Εβραίοι; Το ξέρουμε; Γιατί εγώ δεν βλέπω πώς είναι δυνατόν να το ξέρουμε. Παρ' όλ' αυτά τους επιτίθενται, just in case. Εβραίοι είναι (άρα -προσέξτε- όχι Έλληνες), κάποια σχέση θά 'χουνε μ' αυτά που γίνονται: ακριβώς η ίδια ήκιγολ της συλλογικής τιμωρίας που έχει κάνει τους Άραβες, όλους τους Άραβες και οπουδήποτε βρίσκονται να παρουσιάζονται (από τα ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις των δυτικών κρατών) ως τρομοκράτες λόγω θρησκείας.

Παρεμπιπτόντως, μια άλλη μαλακία που άκουσα αυτές τις μέρες είναι οτι η θρησκεία των Εβραίων τους επιβάλλει να κατακτήσουνε τις υποδεέστερες φυλές. Ε, και η Χριστιανική θρησκεία επιβάλλει να θανατώνονται οι μοιχαλίδες (προσοχή: όχι οι Μιχάληδες). Αυτός είναι ο καημός μας με το Χριστιανισμό; Οτι στις Χριστιανικές χώρες θανατώνονται οι μοιχαλίδες; Ή μήπως επειδή ο Χριστός είπε "αγαπάτε αλλήλους" οι Χριστιανοί δεν κάνουνε πολέμους; (εδώ γελάμε πικρά)

Κι από πότε γίνανε οι πιστοί των θρησκειών αυτόματα που εφαρμόζουν κατά γράμμα τη λέξη των ιερών τους κειμένων (τί είναι μωρέ οι πιστοί; Compilers;); Μήπως οι σταυροφορίες που γίνανε στο όνομα του Χριστού, γίνανε επειδή το επέβαλε η θρησκεία των σταυροφόρων; Άλλωστε, αυτό δεν είναι και η ρητορική που υιοθετούν και οι δυτικές κυβερνήσεις για να μεταμορφώσουν τους μουσουλμάνους σε αποδιοπομπαίους τράγους; "Ο Μωαμεθανισμός" λένε, "επιβάλλει τον βίαιο προσηλυτισμό" και γι' αυτό "όλοι οι μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες".

Μαλακίες λοιπόν: δικαιολογίες ψάχνουμε πάλι να πούμε οτι οι Εβραίοι φταίνε για όλα. Ακριβώς μάλιστα επειδή την ίδια εποχή επιχειρείται και η δαιμονοποίηση των Μουσουλμάνων, και κυρίως επειδή όλοι αυτοί οι "αλλόθρησκοι" κατηγορούνται για κτηνωδίες εξ'αιτίας της θρησκείας τους από τους απογόνους των σταυροφόρων, κάθε τέτοια "επιχειρηματολογία" είναι ηθικά απαράδεκτη και ιστορικά γελοία.

Από την άλλη, το Ισραήλ όντως, όπως έχει ειπωθεί, κατάφερε να κλείσει τον κύκλο της ανθρώπινης κτηνωδίας με τον πιό γλαφυρό τρόπο. Οι απόγονοι των ανθρώπων που εξολοθρεύτηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σήμερα, κάνουνε εξάσκηση σκοποβολής πάνω στους κρατούμενους του δικού τους στρατόπεδου συγκέντρωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα