Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Πειθαρχική δίωξη από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών εναντίον του Κούγια.

Από την Καθημερινή:

Την αποδοκιμασία του για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου των δυο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τo θάνατο του 15χρονου Αλέξη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΔΣΑ έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. αποδοκιμάζει ομόφωνα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πρόσφατες δηλώσεις του μέλους του, δικηγόρου Αλέξη Κούγια, στα πλαίσια της υπεράσπισης του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η υπερασπιστική λειτουργία αποτελεί απόλυτο δικαίωμα, υπόκειται όμως στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας.

Η περιύβριση του νεκρού 15χρονου, είτε ατομικά, είτε με αναπαραγωγή των απόψεων του εντολέα του στα ΜΜΕ, καθώς και η δυσφήμιση των δικηγόρων που δεν δέχθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση, αντίκειται στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας και την υποχρέωση ευθέως τρόπου υπεράσπισης. Συνιστά μια νέα -ηθική- δολοφονία, η οποία πυροδοτεί την ένταση τις ημέρες που όλη η ελληνική κοινωνία εξεγείρεται και διαδηλώνει τιμώντας τη μνήμη του και καταγγέλλει την αστυνομική αυθαιρεσία.

Για το λόγο αυτό ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και έχουν επιληφθεί τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια του Δ.Σ.Α..

Γνωστοποιείται ότι ήδη κατά του κ. Αλέξη Κούγια έχει εκδοθεί απόφαση οριστικής διαγραφής, του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α., η οποία από 30.5.2008 έχει διαβιβαστεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στον Άρειο Πάγο, όπου και εκκρεμεί.»


Αν σε κάποιους έμενε καμμία αμφιβολία για το ποιοί επιλέγουν να υπερασπιστούν την πράξη του ειδικού φρουρού, τώρα ελπίζω να την βάλουν στον κώλο τους.

Τα νταβατζηλίκια δεν θα περάσουνε!

5 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger tink είπε...

Ο δολοφόνος έχει δικαίωμα υπεράσπισης στο δικαστήριο, εννοΕΙΙΙΙται, απλά έχει ακριβώς την υπεράσπιση που του αξίζει. Τα σκατά στα σκατά που λένε? κάπως έτσι.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 - 9:24:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger amvro είπε...

[μέσω] Πανβρετανική πορεία ενάντια στην αστυνομοκρατία, σε αλληλεγγύη στούς εξεγερμένους/ες και στους/στις συλληφθέντες/ είσσες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο θάνατος του Αλέξη ήταν η απόλυτη αφορμή για την απάντηση στη σαπίλα του κράτους, του βολέματος και της μιζέριας, της αποκατάστασης και της ρουφιανιάς, της μπατσοκρατίας και της σιωπής.

Πορεία στο Λονδίνο στη λαική γειτονιά του Hackney 14 Δεκέμβρη 14:30, Dalston Mural.

Τρόποι να πάτε: απο Liverpool Street Station, bus 149
Με τρένο στο Dalston Kingsland

ΥΓ Ξηγιόμαστε accomodation για οσους/ες θελήσουν να έρθουν από Βρετανία.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 - 1:58:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Τινκ:
Έχει δικαίωμα υπεράσπισης, αλλά δεν φαίνεται να του το αναγνωρίζουνε, έτσι που βγήκε ο Παυλόπουλος και τον άδειασε. Να δεις που θα λειτουργήσει υπέρ του αυτό στο τέλος.

Άμβρο:
Έχεις msn? Το δικό μου είναι stassa@hotmail.co.uk αν είναι να πας επικονώνησε. Λέω ν' ανέβω (50 λίρες γαμώτο!!)

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 - 4:57:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Άσε μου μήνυμα εδώ αν με κάνεις contact στο msn, μη σε μπλοκάρω... :)

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 - 4:58:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger sensualmonk είπε...

['παρουσιάζω αποκλίνουσα συμπεριφορά / πυροβολήστε προειδοποιητικά'

feel free to copy, paste, forward, print, stick, wear, translate:

http://sensualmonk.blogspot.com/2008/12/blog-post_10.html]

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 - 10:33:00 μ.μ. EET  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα