Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Κάθε κριτική ενάντια στο Ισραήλ είναι αντισημιτική (κουραφέξαλα)

Σημίτης = Εβραίος = Ισραηλινός. Κουίζ: σε ποιά φυλή ανήκουν οι Άραβες;

Και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη επικαιρότητα. Μόνο που δεν έχει υπόλοιπη επικαιρότητα. Πάμε πάλι πίσω στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους λοιπόν.

Αυτό το διαμάντι το διάβασα στο ίδιο ποστ του e-lawyer που έκανα λινκ πιο κάτω (δεν είναι του e-lawyer, διαβάστε το ποστ).

(Η αντισημιτική κριτική κατά του Ισραήλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων) "Τον παραλληλισμό της σύγχρονης πολιτικής του Ισραήλ με τη ναζιστική πολιτική".

Αμ δε.

Η σύγκριση του τρίτου ράιχ με το Ισραήλ, είναι μεν απλοϊκή και αστεία (και προβλέπεται από τον νόμο του Godwin), δεν είναι όμως αντισημιτική. Δεν εκφράζεται κατά των Εβραίων, αποδοκιμάζει την πολιτική του Ισραήλ. Άλλωστε οι Εβραίοι είναι λαός ενώ οι Ναζί ήταν πολιτική παράταξη. Ο λαός ήταν οι Γερμανοί. Όπως η καταδίκη των ναζιστικών εγκλημάτων δεν είναι αντιγερμανικός ρατσισμός, με τον ίδιο τρόπο η καταδίκη της πολιτικής του Ισραήλ δεν είναι αντισημιτισμός. Εξάλλου, η σύγκριση αυτή δεν γίνεται μόνο με το Ισραήλ, αλλά και με τις ΗΠΑ, και όποια χώρα καταφέρει να ξεπεράσει ένα επίπεδο κτηνωδίας που θεωρείται υπερβολικό (σε σύγκριση πάντα με τη συνηθισμένη, καθημερινή κτηνωδία όλων μας). Ο ναζισμός έχει μείνει συνώνυμος με τη βίαια τυραννία. Κάθε καθεστώς που την ασκεί, βαφτίζεται "ναζιστικό".

Εννοείται οτι πρέπει να ασκηθεί κριτική στο Ισραήλ, ένα κράτος που έχει υπο συνεχή βίαιο διωγμό μερικά εκατομύρια των κατοίκων του που έχουν διαφορετική θρησκεία και εθνικότητα από αυτήν της πλειοψηφίας του- εδώ μιλάμε για εθνική κάθαρση, συστηματική εξόντωση μίας εθνοτικής και θρησκευτικής μειονότητας. Αν η κατηγορία του "ναζισμού" είναι για πολιτικά υπανάπτυκτους, στο χέρι μας είναι να αρθρωσουμε ωριμότερο λόγο.

Η κριτική ενάντια στον δυνάστη και τον τύραννο, δεν είναι ποτέ δυνατόν να είναι λόγος μίσους.

Η κριτική στο Ισραήλ δεν είναι λόγος μίσους ενάντια στους Εβραίους, για τον ίδιο λόγο που η κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι λόγος μίσους ενάντια στους λευκούς κατοίκους τους: επειδή οι λευκοί της Αμερικής δεν είναι κάποια καταπιεσμένη μειονότητα, αλλά η κυρίαρχη πλειοψηφία των κατοίκων μίας χώρας που διαπράττει εγκλήματα πολέμου, αντί να τα υφίσταται και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από το μίσος κανενός- μάλιστα, το επιδιώκει, στο βαθμό που αυτό το μίσος συνοδεύεται από το φόβο. Με τον ίδιο τρόπο, οι Εβραίοι κάτοικοι του Ισραήλ δεν είναι μια κατατρεγμένη εθνική ομάδα που κινδυνεύει από φυλετικές διακρίσεις σε βάρος της από τον φασισμό της πλειοψηφίας των συμπολιτών της- είναι οι ίδιοι πλειοψηφία των πολιτών ενός έθνους που διεξάγει μία καμπάνια γενοκτονίας και εθνικής κάθαρσης εις βάρος μιας μειονότητας, των Παλαιστινίων, που απέναντί τους υπερισχύει συντριπτικά, αριθμητικά, στρατιωτικά, οικονομικά και από κάθε κάθε άλλη άποψη.

Όταν μιλάμε για Ισραηλινούς, μιλάμε ακριβώς γι' αυτό: για Ισραηλινούς, τους πολίτες του Ισραήλ. Ο αντισημιτικός λόγος διακρίνεται: μιλάει για Εβραίους. Η κριτική στο κράτος του Ισραήλ, διακρίνεται: μιλάει για το Ισραήλ.

Όταν λέμε για την πολιτική του Ισραήλ, δεν μιλάμε για "την τσιγγουνιά των Εβραίων", για "τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών", ή για το Ταλμούδ που τους προστάζει να τρώνε μωρά και να βιάζουνε παρθένες, ούτε για το Ολοκαύτωμα που "δεν έγινε, αλλά καλά να πάθουν".

Μιλάμε για αυτό:



Και αυτό:



Και αυτό:


"Κάθε κριτική εναντίον μας είναι αντισημιτική επειδή είμαστε Εβραίοι".

Μ' αυτόν τον τρόπο διαστρεβλώνεται η έννοια του αντισημιτισμού, αποδυναμώνεται η δικαιολογημένη ποινικοποίηση του λόγου μίσους και κατά των Εβραίων καί γενικότερα, ευτελίζεται η σημασία του ολοκαυτώματος και δίνεται τροφή στους νεοναζί, που πάντα ψάχνουνε αποδείξεις οτι το ολοκαύτωμα δεν έγινε και ήταν απλώς η προπαγάνδα των Συμμάχων.

Αντιαραβική, φιλοϊσραηλινή προπαγάνδα. Στην πρώτη φωτογραφία (από το blog Human Rights) οι Άραβες παρουσιάζονται να εξοργίζονται από την εικονογράφηση του Μωάμεθ ως ενός γελαστού ανθρωπάκου με φουντωτή γενειάδα, ενώ οι ίδιοι εικονογραφούν το στερεότυπο του δαιμονικού Εβραιου. Ακολουθούν οι γελοιογραφίες της Ολλανδικής Jyllands-Posten που προκάλεσαν βίαιες αντιδράσεις των Μουσουλμάνων παγκόσμια. Βρείτε το χαμογελαστό ανθρωπάκι με τη φουντωτή γενειάδα και κερδίστε ταξίδι στη Χαβάη για δύο.





Κάθε Κριτική ενάντια στο ΠΑΣΟΚ ήταν Αντισημιτική (όσο βασίλευε ο Σημίτης)

... Ίδια λογική...

5 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger αμμος είπε...

Καλή χρονιά. Εύσημα όπως πάντα για την αξιοποίηση της τυπικής λογικής, με σκοπό την επίθεση σε ιδεολογίες.

Δες κι αυτό, νομίζω ότι σου ταιριάζει
http://users.utu.fi/bredelli/cda.html

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009 στις 12:52:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger αμμος είπε...

Το λινκ είναι άσχετο με τη σύρραξη, κολλάει με τον τρόπο που προσεγγίζεις γενικά τον διαμεσολαβημένο λόγο.

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009 στις 12:53:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Χρόνια πολλά και σε σένα. Ευχαριστώ για το λίνκ.

Τυπική λογική = formal logic, έτσι; Κι έχω και εξετάσεις μαθηματικών σε μιάμιση βδομάδα, ακριβώς σ' αυτό το θέμα, χε χε...

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009 στις 10:06:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger AATON είπε...

Απλά, υποκλίνομαι!

Δεν ξέρω γιατί, μα μου θυμίζουν οι αποτέτιοι, κάτι φοβισμένες κατίνες, που βλέπουν παντού ποντίκια και αράχνες και τσιροκοπάνε.
Κι αυτοί ολούθε ναζιστές και αντισημιτικούς οραματίζονται.
Θα πρότεινα λοιπόν στις κατίνες αυτές, αντί να γεμίζουν ποντικοπαγίδες τον τόπο, βάζοντας μέχρι και στις τσέπες τους, να μάθουν να περπατάνε όρθιες, γιατί αυτό που τις τρομάζει, είναι τελικά η σκιά τους..
Ο λαός μας άλλωστε λέει πολύ σοφά, "ο κλέφτης φοβάται απ' τους κλέφτες"

Καλή χρονιά και χαιρετίσματα απο Τορόντο..

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009 στις 7:56:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Αγόρι μου, εγώ είπα ότι δεν είναι αντισημιτική κάθε κριτική στο Ισραήλ, όχι οτι δεν υπάρχουν αντισημίτες. Ούτε οτι από αυτούς που κάνουν κριτική στο Ισραήλ, δεν είναι πολλοί που ξεκινάνε από το ρατσιστικό μίσος τους για τους Εβραίους.

Θες ένα παράδειγμα σιχαμένου και χαμερπούς, απροκάλυπτα ρατσιστικού λόγου μίσους; Ορίστε:

Κάποτε σαε έφερε κάποιος σε μια ξένη γη, την οποία σκλαβώσατε και κατακτήσατε βίαια, λέγοντας σε όλους τότε πως ο Θεός σας έδωσε το δικαίωμα αυτό, διαλλέγοντας (sic) δήθεν εσάς, την χειρότερη, αγριότερη και πλέον αχάριστη φυλή, ανάμεσα απο όλες τις φυλές της γης. Το μεγαλύτερο ψέμμα όλων των εποχών ξεκίνησε την φιδοειδή του πορεία.

Έχεις και τα μούτρα να έρχεσαι εδώ μέσα και να μου λες οτι τα λέω καλά, όταν έχεις ανεβάσει τέτοια ρατιστικά σκατά στο μπλογκ σου, μόλις εχτές; Να πας να γαμηθείς κι εσύ και όλο το φασιστοσόι σου ρε αρχίδι. Και μην κάνεις τον κόπο να απαντήσεις. Σ' ετούτο εδώ το μπλγοκ, οι φασίστες λόγο δεν έχουνε. Να πας στο διάλο μαλάκα. Και να βάλεις και τα χαιρετίσματα και τον Καναδά σου στον κώλο σου.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009 στις 9:09:00 π.μ. EET  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα