Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Τα κακά παιδάκια, μπορούμε να τα πυροβολούμε όσο θέλουμε.

Οι ειδικοί φρουροί απολογήθηκαν σήμερα στον ανακριτή. Η είδηση από την Καθημερινή:

Στο γραπτό υπόμνημα του ενός κατηγορούμενου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Δεχτήκαμε επίθεση από αναρχικούς και πυροβολήσαμε τρεις φορές. όπως έχουμε πληροφορηθεί οι νέοι αυτοί κατοικούν σε περιοχές των βορείων προαστίων αλλά συχνάζουνη στα Εξάρχεια και στα γήπεδα, όπου προκαλούν επεισόδια, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ηλικία τους. Μάλιστα, ο θανών είχε αποβληθεί από τη Σχολή Μωραΐτη και άλλαζε συχνά σχολεία εξαιτίας αυτής της απρεπούς συμπεριφοράς του».


Η ΑΤΗΕΝΑ λέει οτι αυτά είναι μαλακίες. Τείνω να πιστέψω αυτήν, κι όχι το μαλάκα που προσπαθεί να σώσει τον κώλο του και να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα.

Ανανέωση: Η σχολή Μωραϊτη έβγαλε ανακοίνωση, είναι στα σχόλια στο ποστ της Αθηνάς. Θα ψάξω για την πηγή και θα βάλω λινκ κατευθείαν.

Ανανέωση β: Το βρήκα, εδώ:

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ (10/12/2008)

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη από την Α΄ τάξη του Δημοτικού ως τη Γ’ Γυμνασίου. Μετά την κανονική αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο, η μητέρα του, με την οποία το Σχολείο είχε πάντα άριστη συνεργασία, αποφάσισε, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, να τον εγγράψει σε άλλο Λύκειο χωρίς καμία επέμβαση της Σχολής. Σε όλο το διάστημα της φοίτησής του ο Αλέξανδρος είχε λαμπρές σχέσεις με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο διδακτικό προσωπικό, είχε πολύ καλή συμπεριφορά και η διαγωγή χαρακτηριζόταν (και ήταν) πάντα κοσμιότατη .


Μπράβο στη σχολή Μωραϊτη, που θυμάται ποιόν δίδαξε και δεν τους αφήνει ν' αμαυρώσουν τη μνήμη του για να γλυτώσουνε. Ας τους τραβήξει κάποιος τώρα και μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, προσβολή μνήμης νεκρού- βάλτε και σύσταση και συμμορία μέσα, για να μήν ξεχνιόμαστε. Συμμορία. Αυτό είναι!

Μια μερίδα της κοινής γνώμης (ο θεός να την κάμει "γνώμη") υποστηρίζει την ίδια πάνω-κάτω μαλακία με τον φρουρό στην απολογία του: οτι ο μικρός ήταν "κακό παιδί", κι άρα καλώς την έφαγε. Δεν ελπίζω να διαβάσουνε τη δήλωση του Μωραϊτη και να το βουλώσουνε. Χαίρομαι όμως που τουλάχιστον παίρνει τ' αρχίδια της αυτή η "υπερασπιστική γραμμή". Περιμένω να δω τί άλλο θα σκεφτούνε τώρα.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων (εκείνη η γνωστή σκατόφατσα) έβγαλε ήδη την ιατροδικαστική απόφαση:

«το βλήμα είναι λειασμένο από τη μια πλευρά και η πύλη εισόδου στο σώμα του μαθητή είναι από πάνω προς τα κάτω».


Και γιατί να μην το κάνει; Τόσες μέρες, όλοι ασχολούνται με το αν η σφαίρα εξοστρακίστηκε ή όχι, γιατί να μην προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσει κι αυτός για δικαιολογία; Αλλάζει τίποτα, όμως, αν η σφαίρα εξοστρακίστηκε; Ο φρουρός, σύμφωνα με την ίδια του τη μαρτυρία, κατέβηκε από το περιπολικό και γύρισε να αντιμετωπίσει 30 άτομα τραβώντας το όπλο του και πυροβολώντας. Δεν έχει σημασία αν σημάδεψε ή δεν σημάδεψε- στην τελική μπορεί να σημάδεψε το αγόρι και να αστόχησε τις δυο από τις τρεις φορές, μπορεί να αστόχησε κι εκεί που σημάδευε "τον αέρα" ή "το έδαφος". Το γεγονός είναι οτι η σφαίρα πέτυχε τον μικρό και τον σκότωσε. Εγώ λέω, θα έπρεπε να κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και με ενδεχόμενο δόλο. Αν είναι να πέσει μια κατηγορία, ας πέσει ο ενδεχόμενος δόλος, όχι η πρόθεση- γιατί αν σίγουρα δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν, δεν θα πυροβολούσε όταν είχε ένα μπούγιο από 30 άτομα μπροστά του.

Λέει επίσης, η σκατόφατσα:

«Τώρα, εάν έπρεπε ή όχι να πυροβολήσει ο αστυνομικός, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη»


Διότι, θέλει να μας πεί, όλα τ' άλλα τα έχει ήδη κρίνει, ορθώς εννοείται, ο ίδιος. Αυτό το είδος της δικηγορίας, στο χωριό μου το λέμε νταβαντζηλίκι. Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τις πράξεις μας, οπότε κοιτάμε να εκβιάσουμε την κοινή γνώμη, για να την παρουσιάσουμε μετά ως επιχείρημε υπέρ μας. Θα περάσει αυτό, συμπολίτη μου; Στο χέρι σου και στο χέρι μου είναι. Γιατί εμείς είμαστε η κοινή γνώμη. Εμείς θ' αποφασίσουμε αν η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της ή όχι. Κι εμείς θ' αποφασίσουμε αν περνάνε τα νταβαντζηλίκια του κάθε Κούγια, ή όχι.

7 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ATHENA είπε...

ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΓΚΡΙΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ

(ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΠΩΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΓΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙ ΣΕ ΤΠΤ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΑΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΡΕΠΕΣ)

ΦΙΛΙΑ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:30:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Θα μου κλάσει μια μάντρα αρχίδια, κι ο Κούγιας κι όλο του το σόι.

Αυτό πώς σου φαίνεται; Είναι, ελπίζω, αρκετά ευπρεπές.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:33:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger ATHENA είπε...

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ!

Μ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ ΤΙΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ΄ΣΙΑ ΚΑΛΑ ΣΤΑΣΟΥΛΙΝΙ !

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:40:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Εσύ νά 'σαι καλά. Βρήκα από σένα τη φωτογραφία του μικρού και διάβασα τί σου είπε ο γυιός σου και δεν μπορώ να ανεχτώ ούτε τον μπάτσο, ούτε τον δικηγόρο του, ούτε κανέναν να προσπαθεί να μας πει οτι "τα ήθελε ο κώλος του" του μικρού. Πάνε να μας πούνε οτι ήτανε ο χουλιγκάνος με το αγγελικό πρόσωπο! Άντε μωρέ τα μουνόπανα... σκοτώσανε ένα πιτσιρίκι κι έχουνε τ' αρχίδια να θέλουνε και τα ρέστα.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:48:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Tales from the other side of town είπε...

η πλήρης του δήλωση ήταν πολύ χειρότερη:

"Το αν έπρεπε ή όχι να πυροβολήσει ο αστυνομικός, το αν έπρεπε ή όχι να χαθεί αυτό το παιδί(!!!), και αν θα πρέπει και ποιο αδίκημα να αποδοθεί στον αστυνομικό, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη".

την βρίσκεις στην ελευθεροτυπία εδώ.

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 1:48:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Ευχαριστώ για το λινκ :) Χαμογελάω γιατί είδες, του τραβήξανε μια πειθαρχική να μάθει το καθηκι. Αχ.

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 10:59:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Tales from the other side of town είπε...

ναι χαίρομαι κι εγώ στάσσα.
μετά τις διαψεύσεις απ' το σχολείο του παιδιού, η παρέμβαση του δσα ήταν στην κατάλληλη στιγμή.
:)

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:50:00 μ.μ. EET  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα