Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Update!!

(πώς το λέμε το update στα Ελληνικά είπαμε; Eνημέρωση; Αυτό δεν είναι εκείνη η εφημερίδα του Κόκαλη;)

Τρίχες
Ναι, το πρόσεξα οτι δεν γράφω. Πέσανε διάφορα. Ενδεικτικά αναφέρω οτι ήμουν για δυο-τρεις βδομάδες πλατινέ ξανθειά, κλασσικό σημάδι ψυχολογικών ανακατατάξεων (ιδίως για μια βαμμένη κοκινομάλλα). Μετά βέβαια έφαγα φρίκη οτι είμαι σαν το κατσίκι, πήγα να σώσω την κατάσταση με ένα καστανοκόκινο και κατέληξα ένα είδος μισοπεθαμένου μπεζ- σκατουρλέ. Βλέπεις, όταν έχεις ρίξει τρεις ντεκαπάζ σε μισή βδομάδα, το μαλλί σου μετράει για άσπρο, και θέλει ένα βασικό χρώμα μαζί με το επιθυμητό, για να πιάσει. Όπως κάνουνε στις γιαγιάδες. Ξέρετε κάτι γιαγιάδες με πανκ μαλλιά, μωβ, τυρκουάζ, φούξια κλπ- επειδή δεν τους έχει πιάσει η βαφή είναι. Εμένα μου βγήκε λίγο πιο συντηρητικό αλλά και πάλι για κλάμματα.

Τώρα τί μ΄ έπιασε και το ξανάβαψα, δεν ξέρω, μια χαρά ήμουνα σαν ψυχρή ξανθειά.



Κάτι σε Λιβ Ούλμαν που μου λέει κι μαμά μου- και ξέρει αυτή, είναι φανατικιά του Μπέργκμαν. Σόρρυ, εγώ έχω δει μόνο εκείνο με την ταύτιση και βαρέθηκα. Επίσης η μαμά μου έχει και μια αφισάρα να από τον Καθρέφτη του Ταρκόφσκι στο χωλ της (έχω δει κι εγώ, εκείνο με τα τούνελ αλλά δεν το θυμάμαι, το μπερδεύω μ ένα των Μόντυ Πάιθον, εκείνο με τους νάνους). Και ξέρει να σου συναρμολογήσει υπολογιστή με κλειστά τα μάτια και το ένα χέρι να χτυπάει φραπέ. Είναι και γαμώ τις τύπισσες η μαμά μου σου λέω. Και δεν είναι και μάνα μου.

Γάιδαροι.
Τα νέα μου, τί άλλο; Και καλά, καί κακά. Πέρασα ένα καλοκαίρι στην Κέρκυρα να συναναστρέφομαι γάιδαρους, γιατί κάτι παλιοί φίλοι που είχα ή δεν ξέρουνε που είναι το χώμα να μαζέψουνε τα μούτρα τους από πάνω του, ή πήρανε των οματιών τους για να βρούν την υγειά τους. Για να χαρώ τρεις μήνες ήλιο μετά από τρία καλοκαίρια στην Αγγλία (μπρρρρ) αναγκάστηκα να φάω στη μάπα κάτι απίστευτους βλάχους και κατίνες. Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια άκουσα τα σουξέ "για μένα θα είσαι πάντα άντρας" και "ό,τι και να κάνεις, γυναίκα δεν θα γίνεις ποτέ". Κι όλες τις σχετικές μαλακίες που βρίσκει το θάρρος να σου πεί το κάθε τσουτσέκι όταν συνειδητοποιεί οτι έχει το φασισμό της πλειοψηφίας και την Κοινή Λογική με το μέρος του. Και βέβαια έφαγα το ξεφωνητό της αρκούδας- μη γνωρίσω καινούργιο άτομο, να τρέξουνε αμέσως να του προφτάσουνε τα καθέκαστα, μην και δεν με καταλάβει από μόνος του ο άλλος κι αποφασίσει για λογαριασμό του αν είμαι άντρας ή γυναίκα. Είναι που δε θυμάμαι πού έχω θάψει το τσεκούρι μου, αλλοιώς θα σου ΄λεγα εγώ γκρρρρρρ... ε, και πού να κάνεις τώρα μαζική σφαγή με το μανικιούρ, μαλακία, θα χαλάσει.

Δεν πειράζει, ας είναι καλά δυο-τρία ατομάκια που ήτανε ξήγες. Γκόμενες κατά κύριο λόγο- μα τί έγινε; Εγώ ήμουνα one of the guys κι έτσι. Ξαφνικά έχω βρεθεί να κάνω παρέα μόνο με γυναίκες. Όχι βέβαια τίποτα καραθηλυκά, μή φανταστείτε. Οι περισσότερες είναι της σχολής αρβύλα - καμπάνα.- τζίβα. Πηγαίνουμε μαζί στα μαγαζιά και σουφρώνουνε τα δοκιμαστικά των καλυντικών, κι ύστερα με ρωτάνε πώς το βάζουνε αυτό, τέτοια. Με κότες φιλίες δεν πιάνω, αρχίζω να τους λέω για το Rome: Total War και πέφτουνε σε κώμα. Καλύτερα, μή πιάσουμε και τίποτα κοτόψειρες. Όχι γιατί οι μουνόψειρες τουλάχιστον φεύγουνε μ΄ ένα ξύρισμα. Οι κοτόψειρες ομολογώ δεν ξέρω, δεν έχω πιάσει (σάμπως φυτρώνουνε κότες πάνω μου;).

Γενέθλια.
Κατά τ΄ άλλα, στις 24 Οκτωβρίου ήταν τα γενέθλιά μου (έκλεισα τα δεκάξι. Ααααχ). Για δώρο μου ήρθε ένα μέηλ από το πανεπιστήμιο να μου κάνουνε το εισητήριο να πάω σε ένα συνέδριο με τίτλο Women in Digital Media, ως γυναίκα φοιτήτρια σε σχετικό μάθημα. Πήγα, μου δώσανε κι ένα ταμπελάκι με το ονοματάκι μου πάνω, ήπια και πέντε καφέδες για να μην ξανακοιμηθώ, μετά πήγαμε για μπύρες, βαρεθήκαμε λίγο. Σημειώνω οτι επειδή τα χαρτιά μου είναι αντρικά ακόμη, έχω γραφτεί στη σχολή σαν άντρας, στην εγγραφή έβαλα "Male" κι έτσι. Όμως η σχολή με θεωρεί γυναίκα φοιτήτρια- μου το εξήγησε η διευθυντής του τμήματός μας. Και δεν είναι οτι πήγα να τους πω οτι είμαι τρανσέξουαλ και θέλω να μου φέρονται σαν γυναίκα. Αλλά ορίστε, εδώ είναι πανεπιστήμιο, είναι και Μπράιτον, έχουνε και κάνα δυο άτομα σαν εμένα για υπάλληλους, κοιτάνε να σε διευκολύνουνε όσο μπορούνε. Εννοείται πως όλοι, καθηγητές και συμφοιτητές είναι απόλυτα τυπικοί και διακριτικοί και δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα με κανέναν. Εντάξει, οι φοιτητές είναι και στην κοσμάρα τους, μπορεί και να μη με έχουνε καταλάβει. Ξέρω κι εγώ πια;

Τέλος πάντων, αυτά για την ώρα. Όπως συνήθως έχω διάφορες μαλακίες να πω, κι αφού μπλογκ μου είναι, ό,τι θέλω γράφω, θα τις πώ. Μείνετε συντονισμένοι.

14 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Νάρκισσος είπε...

Χρόνια πολλά (με χρονοκαθυστέρηση).

Παρεμπιπτόντως, οποία σύμπτωσις, κι εγώ τα 16 κλείνω αυτό το μήνα!

Καλά, καλά, για να μην κρύβω χρόνια...τα 17 (ξέρεις..."I'm seventeen and a bank of Boston beauty queen" και όλα τα συναφή παραληρηματικά συμπτώματα των ηλικιακών κρίσεων).

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 στις 11:51:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Lucha Libre είπε...

Άντε βρε, καλώς ήρθες, κι αναρωτιόμασταν πού πήγες!
α)Το ξανθό εξαιρετικό, να το επαναφέρεις να σκάσουν οι οχτροί σου.
β)Η χώρα μας δεν είναι κωλοχώρα, κωλοχώρι είναι, απέραντο. Εσύ να μένεις κούκλα, ακάθεκτη και ντούρασελ παρακαλώ.
γ)Αν κι έχω βγάλει τις αρβύλες απ΄τα κουρασμένα μου ποδάρια, χρειάζομαι κι εγώ εντατικά μαθήματα make-up. Πού ήμουν όταν παρέδιδες, ε;;;

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 στις 2:48:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Elementstv είπε...

Καλα ε εισαι θεα στη φωτο ...Σου παει πολυ το ξανθο.Πολυ σημαντικο που λες αυτο για τη διευθυνση του πανεπιστημιου.Δειχνει μεγαλη ωριμοτητα .Μπραβο τους.Οσο για τις κατινες,αγνοησε τες,εισαι κουκλα και οσα κανουν τα κανουν απο κομπλεξισμο.

Υ.Γ.:Ωραιο το μπλογκ σου,καθισα και το διαβασα!!!

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 στις 3:47:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger tsok είπε...

welcome back!

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008 στις 12:33:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

νάρκισσος:
Το ήξερα βρε ότι είμαστε συνομήλικες. Έστω, άντε, της ίδιας γενιάς. Μην κρύβεις χρόνια όμως τώρα δεν είναι σωστό, άντε...:p

inc:
Πού ήσουν όταν παρέδιδα ε; Μάλλον σκαρφαλωμένη σε κάνα νταμάρι με σφυρί και σκαρπέλο στο χέρι :D Ρε σύ, εσύ είσαι καλή με τα χρώματα, όχι; Ε, άρα ξέρεις να βαφτείς...! Γιο, καλώς σε ξαναβρίσκω, θα περάσω κι από ΄κει συν το χρόνω (να ξαναμπώ στους ρυθμούς μου, κατάλαβες;)

elementstv:
Καλώς τονε, καλώς μας βρήκες :) Είδες, είδες; Για το πανεπιστήμιο λέω. Φαντάσου να πήγαινα σε κάνα Ελληνικό πανεπιστήμιο, θα είχα φάει το γιαούρτι μαζί με τον κεσέ...

tsok:
Καλώς σε ξαναβρίσκω. Κι εσύ ακόμη μπλογκ δεν έχεις! :)

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008 στις 4:11:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger One Big DJ είπε...

Welcome back kali mou! Kouklara as usual! :)

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008 στις 12:28:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger xomeritis είπε...

Καλώς την. Όντως Λιβ Ούλμαν, Περσόνα και τα ρέστα.

Κοινό μας συμπέρασμα; Η δυσκολία ου γυρισμού.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008 στις 10:18:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger xomeritis είπε...

Και - ξέχασα - 1000χρονη!

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008 στις 10:19:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stella είπε...

Αχ καλη μου κουκλα,εισαι!
Αν ησουν στα χρονια μου στο ΑΠΘ θα τρωγαμε παρεα τα πορτοκαλια με ξυραφια!
Τυχχερη εισαι,και καλα εκανες και πηγες εξωτερικο εδω δεν ειναι για γυνιακες με ταπεραμεντο.
αι σιχτιρ θυμηηθηκα τα δικα μου!!!
που με κοβαν σε μαθηματα καθηγητες γιατι ημουν ακομι με τσουτσου λες και εγραφα με αυτη.
Μακια μακια μακαι!!
θα τα λεμε ον μπλοκ.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008 στις 12:04:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Stella, One Big DJ:
Είμαι, είμαι. Kούκλα, κουκλάρα, κουκλάραμπελ!

Stella:
Ε, στην Ελλάδα τουλάχιστον έχει καλό καιρό. Θα ξαναγυρίσω, μή νομίζεις. Δεν θα κάτσω εδώ. Νομίζω. Σάμπως και ξέρω...;

Thomas:
1000χρονή; Ιιιι! Μου φαίνεται;;;

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008 στις 8:08:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Provato είπε...

είσαι πολύ όμορφη

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008 στις 8:40:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Tanila είπε...

Nai, αλλά παραβγάζεις τα φρύδια σου, για τα γούστα μου.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008 στις 9:13:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Προβατάκο!!!!
\^_^*

Τανίλα:
Πρόβλημα θα είχαμε αν παραέβγαζα τα δικά σου φρύδια. Ε;

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008 στις 5:51:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Tanila είπε...

Τρρρρρρρρρελλλάθηκεςςςς;;;;;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!
Τα βγάζω από 12 χρονών μονη μου, δε τα έχει ακουμπήσει άλλος!

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008 στις 11:40:00 π.μ. EET  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα