Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Πολύκαρπος έφη.

Αναρρώνω, και δεν έχω μυαλό για να μπω στις συζητήσεις που θέλω, αλλά όταν βλέπω μαλακίες που βγάζουνε μάτι, πρέπει να πω κάτι, δε γίνεται.

Το παρακάτω σχόλιο λοιπόν, όχι το μάτι μού 'βγαλε, διαμπερές τράυμα στο κρανίο μού άφησε:

Προσωπικά νομίζω ότι πρέπει οι άντρες να πάμε στα δικαστήρια τις γυναίκες γιατί μένουν έγγυες καιπαίρνουν άδεια τοκετού. Αυτό είναι διάκριση "φύλου"


Γειά σου ρε Πολύκαρπε, που είσαι και χιουμορίστας...

Αλλά επειδή εγώ από χιούμορ δεν καταλαβαίνω, να εξηγήσω γιατί πέταξε μαλακία εδώ ο (άγνωστός μου) μπλόγκερ. Διακρίσεις σε βάρος των αντρών από τις γυναίκες, δεν υφίστανται. Όταν λέμε "διάκριση" εννοούμε προνομιακή μεταχείριση μιας ομάδας ατόμων εις βάρος μιας άλλης. Προνομιακή μεταχείριση δεν είναι η άδεια τοκετού, κάθε εργαζόμενος που χρειάζεται ιατρική φροντίδα δικαιούται άδεια. Προνομιακή μεταχείριση είναι η διαφορά στις αμοιβές ανδρών και γυναικών για την ίδια εργασία, ας πούμε. Ή η διαφορά στα ποσοστά πρόσληψης και προαγωγών ας ξαναπούμε.

Αυτή τη μαλακία για τον αντίστροφο ρατσισμό (περί αυτού πρόκειται) την ακούω συχνά. Τη μια είναι οι τεμπέληδες Αφροαμερικανοί που παίρνουν τη δουλειά των τίμιων κι εργατικών λευκών Αμερικανών, την άλλη αναρωτιέται κάποιος γιατί "ενώ αν το λέγαμε αυτό για τους Εβραίους όλοι θα ξεσηκώνονταν αλλά όταν το λέμε για τον χ, ψ, ζ δεν νοιάζεται κανείς", κ.ο.κ.

Στην πραγματικότητα όμως, δεν κινδυνεύουν οι κυρίαρχες πλειοψηφίες από τις μειονότητες ή τις ευαίσθητες ομάδες. Ακριβώς επειδή είναι μειονότητες, ή ευαίσθητες ομάδες, αυτές δεν έχουν τη δυνατότητα, ό,τι προκατάληψη κι αν έχουνε, και μίσος τρελλό ακόμη αν θέλετε νά 'χουνε, προς τους άλλους, δεν έχουνε λέω τη δυνατότητα να ασκήσουν διάκριση σε βάρος της κυρίαρχης πλειοψηφίας γιατί δεν έχουν την κοινωνική ισχύ της.

Για να ασκήσεις διακρίσεις, πρέπει νά 'χεις το πάνω χέρι. Πάρτε το χαμπάρι και φτύστε την την ρημάδα την καραμέλα... Που αισθάνεται οτι τον ρίχνουν κιόλας ο Πολύκαρπος επειδή δεν του δίνουν κι αυτουνού άδεια τοκετού. Κατάλαβες;

6 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Tales from the other side of town είπε...

Χαχά, βρε τον Πολύκαρπο - του Μπίτι όμως φαίνεται του έδωσαν...

Περαστικά Στάσσα :-)

Σάββατο 2 Μαΐου 2009 στις 2:34:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Ευχαριστώ. Σα να λέμε καλύτερα είμαι :)

Κυριακή 3 Μαΐου 2009 στις 5:03:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger tsok είπε...

Δεν είναι τραγικό που το παλουκάρι αντί να ζητά αντίστοιχα δικαιώματα του ανδρός για το πιτσιρίκι (άδεια πατρότητας ας πούμε που υπάρχει εξ όσων γνωρίζω στις σκανδιναβικές χώρες) εξανίσταται για την άδεια εγκυμοσύνης των γυναικών; Απλώς αναρωτιέμαι πόσο καμένο πρέπει να το' χεις όταν αντιδράς στη στέρηση δικαιωμάτων σου με τη στέρηση δικαιωμάτων του άλλου. (Άσε που νομίζω ότι δεν το βλέπει καν ως δικαίωμα του πατέρα να περνά περισσότερες ώρες με το παιδάκι του...) Και στο φινάλε να βάζει το σκουφάκι του το παιδί ώστε να μη διαιωνίζει την "αδικία".
Σιδερένια!

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009 στις 11:14:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Φχαριστώ. Ευστοχότατο σχόλιο, αλλά όπως λες, πού να σκεφτεί ο Πολύκαρπος οτι πρέπει να περάσει ώρες με το σπλάχνο του. Απ' την άλλη, ούτε η μάνα του δε θέλει να περνάει ώρες μαζί του. Τί να πεις, καλά λες για σκουφάκια, κι εγώ τουλάχιστον με τέτοια που ακούω χαίρομαι που έχουμε υπογεννητικότητα (και δεν διαιωνίζονται κάτι τέτοια είδη) (ελπίζω).

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009 στις 11:35:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger tsok είπε...

Οι άνθρωποι πολεμάνε πιό σκληρά για τα συμφέροντα, παρά για τα δικαιώματά τους.
Sorry για την κατάχρηση χώρου αλλά μόλις είδα το απόφθεγμα στα δεξιά της οθόνης μου...
Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα είχα κάτι κοινό με το Βοναπάρτη

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009 στις 11:49:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Τς τς ντροπή, μου καταχράσαι το χώρο... :P

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009 στις 6:33:00 π.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα