Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Χτεσινά νέα.

Ανανέωση:
Δείτε επίσης την πορεία διαμαρτυρίας που οργανώθηκε σήμερα στη Νέα Ιωνία με αφορμή αυτά τα επεισόδια.



Από την Ελευθεροτυπία:

Εστησαν μπλόκα και τραυμάτισαν με σιδηρογροθιές τουλάχιστον 19 Πακιστανούς τις τελευταίες 15 μέρες. Πραγματοποίησαν, ανενόχλητοι, πάνω από 30 επιθέσεις, εκεί όπου ζουν Πακιστανοί σχεδόν τρεις δεκαετίες: στη Ν. Ιωνία, την Καλογρέζα, το Γαλάτσι, τον Περισσό, το Ηράκλειο. Το καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας, προσθέτοντας ότι όλα έγιναν οργανωμένα από δύο ομάδες που δρουν με αυτοκίνητα και μηχανές την ώρα που ξέρουν πως οι Πακιστανοί ξεκινούν για τις λαϊκές αγορές.

Ο 25χρονος Μοχάμετ περιγράφει: «Ηταν πεντέμισι το πρωί. Περίμενα το λεωφορείο στη στάση της λ. Ηρακλείου (Περισσός). Με πλησίασαν πέντε άτομα. Με κλότσαγαν με τις μπότες, χτυπούσαν με σιδηρογροθιές. Για να ξεφύγω έφτασα στη μέση του δρόμου, όπου πέρναγαν αυτοκίνητα. Ο ένας τούς έκανε σινιάλο να περάσουν και οι άλλοι συνέχιζαν. Μέχρι που σταμάτησε ένα λεωφορείο. Με άφησαν αιμόφυρτο κι έφυγαν».

Ο Αχμέτ Μπασίρ, μεταφραστής, που δέχτηκε επίθεση περιγράφει: «Στη Λαμπρινή επιτίθενται συχνά στα σπίτια που νοικιάζουν Πακιστανοί. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν από την πλατεία του Αγ. Ανδρέα. Μας κυνηγούν μέχρι το σπίτι μας, στην οδό Συρακουσών. Τρεις φορές έσπασαν τις πόρτες και τα παράθυρα, μπήκαν στο σπίτι, στις 18 Απριλίου, τραυμάτισαν 7 άτομα. Τη δεύτερη μέρα παρακολουθούσαν, περίμεναν να βγούμε από το σπίτι και μας χτύπησαν. Οι γείτονες κάλεσαν την Αστυνομία. Αστυνομικοί ήρθαν στις 18 Απριλίου, έπιασαν μόνο έναν 18χρονο κι άλλον ένα 22 χρόνων που έλεγε ότι είναι αστυνομικός. Πήγα στο Α.Τ. και ο αστυνομικός στην είσοδο απείλησε να με χτυπήσει αν μπω μέσα».

Σ' ένα πακιστανικό καφενείο, στη Ν. Ιωνία, είναι συγκεντρωμένοι δεκάδες Πακιστανοί. Οι τραυματίες, συγγενείς τους, εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας. Τρομαγμένοι και θυμωμένοι επισημαίνουν ότι «σχεδόν τριάντα χρόνια πέρασαν από τότε που ήρθαν οι πρώτοι Πακιστανοί στην περιοχή. Και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα. Μόνο τις τελευταίες 15 μέρες».

«Δύο ομάδες»

Μιλώντας για τις επιθέσεις, που συνεχίζονταν μέχρι χθες το πρωί, οι εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας Τζ. Ασλάμ και Ι. Ταμούρ διευκρίνισαν: «Ολες οι περιγραφές συμπίπτουν σε κάποια σημεία. Στην ευρύτερη περιοχή δρουν δύο ομάδες. Στην πρώτη, που δρα στη Ν. Ιωνία, συμμετέχουν από 15-30 άτομα, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 20-22 ετών. Χτυπάει κάποιος με τατουάζ, άλλος με μούσι. Η κοπέλα 20 ετών είναι οδηγός του αυτοκινήτου. Διαθέτουν 4-5 αυτοκίνητα και μηχανές. Κάθε φορά χρησιμοποιούν διαφορετικό αυτοκίνητο. Βγαίνουν για περιπολίες τα ξημερώματα -περίπου τέσσερις με πεντέμισι- που ξέρουν πως ξεκινούν οι Πακιστανοί για τις λαϊκές. Ανακαλύπτουν μεμονωμένα άτομα, ειδοποιούν, μαζεύονται τέσσερα αυτοκίνητα στις γωνίες για να μην μπορεί να ξεφύγει. Βγαίνουν τέσσερα άτομα, με σιδηρογροθιές. Τον περικυκλώνουν. Ο ένας τον χτυπάει στο πρόσωπο. Ολοι είναι χτυπημένοι στο πρόσωπο από σιδηρογροθιές».

«Η δεύτερη ομάδα δρα από τη Ν. Ιωνία μέχρι το Χαλάνδρι. Κάνουν περιπολίες με 3-4 μηχανές, κι όποιον πετύχουν στον δρόμο τον εγκαταλείπουν αιμόφυρτο».

«Είναι απορίας άξιο γιατί η ελληνική πολιτεία καθώς και η κοινωνία μένουν απαθείς και άπραγες μπροστά σ' αυτές τις αθλιότητες, σε βάρος μιας ήσυχης και ειρηνικής κοινότητας μεταναστών που με την ενεργό παρουσία της συμβάλλει στην οικονομική πορεία του τόπου», προσθέτει ο Ιρφ. Ταμούρ, εκπρόσωπος της πακιστανικής κοινότητας.

Συλλαλητήριο

Καλούμε σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο ΚΕΠ Ν. Ιωνίας, πρόσθεσε ο Π. Κωνσταντίνου (Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.), προσθέτοντας πως «οι αστυνομικοί συνέλαβαν μόνο δύο ανήλικους από τους επιτιθέμενους».


Το αναδημοσιεύω κυρίως με αφορμή το ποστ του Θωμά Ξωμερίτη. Από διάφορα νέα που ακούω τώρα τελευταία, μου φαίνεται και μένα οτι κάποιο όριο έχει ξεπεραστεί. Τρισήμισι χρόνια λείπω και μου την κάνατε κιόλας μπουρδέλο την πόλη μου...

Ανανέωση:
Από το tvxs:
Πρόστιμο ύψους 87.000 ευρώ επέβαλε η Νομαρχία Αθηνών, για πρώτη φορά, σε ιδιοκτήτη αποθήκης στη Νέα Ιωνία, την οποία οι Πακιστανοί ενοικιαστές της είχαν μετατρέψει σε άτυπο τζαμί.


Στο δρόμο που μένω, δυο στενά από μένα, υπάρχει ένα τζαμί. Δεν είναι ντροπή; Εγώ πάντως ντρέπομαι να λέω οτι είμαι Ελληνίδα, απόγονη των Αρχαίων Ελλήνων, όταν οι Βρετανοί, βάρβαροι, ένας από τους πιο ξενοφοβικούς, ρατσιστές και μισαλλόδοξους λαούς στην Ευρώπη (μην πώ τον κόσμο όλο), που φέρεται στους ίδιους αυτούς ανθρώπους με το χειρότερο τρόπο κατά τ' άλλα, δεν διανοείται παρ' όλ' αυτά να τους στερήσει το αυτονόητο δικαίωμα να λατρέψουν τη θρησκεία που επιλέγουν.

Ίσως στην παρούσα φάση δεν έχουμε λόγο ν' ανησυχούμε μήπως βρεθούμε εμείς στη θέση των Πακιστανών της Νέας Ιωνίας. Η Ελλάδα είναι Χριστιανική χώρα, ποιός θα μας δυσκολέψει τη ζωή εξ' αιτίας της πίστης μας (όχι τη δική μου- εγώ δεν είμαι Χριστιανή, απλά λέω.); Τα πράματα όμως, αλλάζουν κι αλλάζουν μ' απρόβλεπτο τρόπο.

Διαλέγουμε, σήμερα, τον κόσμο όπου θα ζήσουμε αύριο.

(Ζήτα σήμερα, κλπ... :p)

4 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Elias είπε...

Αν τα νούμερα του άρθρου είναι πραγματικά, τότε διαφαίνεται ότι υπάρχει χρηματοδότηση πίσω από τις επιθέσεις. Δεν πρόκειται απλώς για μία παρέα χολερικών• μιλάμε για αρκετές δεκάδες άτομα με εξοπλισμό, οργάνωση, που επιχειρούν σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο και αφιερώνουν πολύ χρόνο (πριν από τις επιθέσεις θα έχουν προηγηθεί ατέλειωτες ώρες παρακολούθησης και εντοπισμού).
Κάποιοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συστηματικά, επαγγελματικά, και προφανώς αποζημιώνονται γι' αυτές.

Κυριακή 26 Απριλίου 2009 στις 2:13:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Δεν το βρίσκω καθόλου απίθανο, καμμιά Χρυσή Αυγή προφανώς.

Απ' την άλλη, έχω δει κόσμο να χουλιγκανίζει μ' αυτόν τον τρόπο χωρίς κανένα υλικό κίνητρο, έτσι για τη χαρά του τσαμπουκά. Και δόξα το θεό, τραμπούκοι με ελεύθερο χρόνο υπάρχουν πολλοί.

Η μαλακία έχει και μια τάση αυτοοργάνωσης.

Κυριακή 26 Απριλίου 2009 στις 7:46:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger xomeritis είπε...

Τώρα ακριβώς που τα πράγματα έχουν δυσκολέψει, που υπάρχει ένταση και δυσαρέσκεια σε όλους, τώρα είναι που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Συστηματικά ή μπουλουκοειδώς, οι ομάδες αυτές που επιτίθενται στους Πακιστανούς κάνουν έγκλημα σε πολλά επίπεδα.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009 στις 1:01:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Σωστά. Στο τέλος τα ίδια κοράκια επωφελούνται πάντα από την αποσταθεροποίηση και την ανασφάλεια...

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009 στις 2:48:00 π.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα