Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ας Ευθυμήσωμεν...

... με ένα μπλογκομπαίγνιον. Μετά από πρόκληση της Ναρκίσσας, ευπειθώς αναφέρω πέντε πράγματα που μου τη σπάνε. Πράγματα με την έννοια του αντικειμένου στον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό: κατηγορίες οντοτήτων που μοιράζονται παρόμοιες ιδιότητες- ιδιότητες που μου τη σπάνε!!! Αγγρρρ!!!



Τα ψώνια
Όλοι πιστεύουμε οτι είμαστε οι καλύτεροι απ' όλους, σε όλα μα όλα. Οι περισσότεροι από μας έχουμε μάθει να ζουμε στον ίδιο κόσμο μ' άλλα εννιά δισεκατομύρια άτομα που πιστεύουν ακριβώς το ίδιο, αλλά από την ανάποδη (για τον εαυτό τους, αντί το δικό μας) χωρίς ούτε να τρελλαινόμαστε, ούτε να τους τρελλαίνουμε όλους. Κάποιοι δεν το έχουν βρει το κόλπο, κι εξακολουθούν να πιστεύουν οτι έχουμε όλοι άδικο κι αυτοί είναι οι μόνοι που έχουνε δίκιο. Ε, αυτός είναι ο ορισμός του ψώνιου.



Οι ξένοι.
Έρχονται εδώ και μας παίρνουνε τις δουλειές, παντρεύονται τις γυναίκες μας και καβατζώνουν όλα τα benefits και το council housing. Μπαίνεις στο λεωφορείο και δεν ακούς λέξη Αγγλικά πια, είναι λες και είσαι σε σύνοδο κορυφής στον ΟΗΕ! Άσε που δεν καταλαβαίνουνε και τί τους λες. Τις προάλλες, αναγκάστηκα να μιλήσω α ρ γ ά κ α ι κ α θ α ρ ά σ' έναν από αυτούς για δύο ώρες μέχρι να καταλάβει τί του έλεγα. Και τί περίεργοι που είναι- όλο παραπονιούνται για τα πάντα. Για το φαγητό, για τον καιρό, για τις τιμές... Τα μπάνια δεν τους κάνουνε, θέλουνε ντους, ντους έχουνε παραπονιούνται οτι δεν έχει πίεση, στην κουζίνα γκρινιάζουνε οτι δεν μπορούνε να πλύνουνε λαχανικά γιατί δεν έχουνε συνηθίσει στις χωριστές βρύσες- μα γιατί να το πλύνεις το λαχανικό, πού ήτανε νομίζεις; Κι όταν πλένουνε τα πιάτα, τα ξεπλένουνε μετά μέχρι να φύγει όλο το σαπούνι! Απαράδεκτοι, να πάνε πίσω στη χώρα τους λέω εγώ, άμα δε θέλουνε να εγκλιματιστούνε, όταν είσαι στη Ρώμη, κάνε όπως οι Ρωμαίοι! Εγώ όταν πάω στη χώρα τους γιατί σέβομαι τα ήθη και τα έθιμά τους; Αυτή η χώρα έχει πάει στα σκυλιά!



Οι ντόπιοι
Όχι, δε γουστάρω να μιλήσω Αγγλικά με Αγγλική προφορά. Γιατί, τα μιλάνε μ' Αγγλική προφορά οι Εγγλέζοι; Τί να σου πώ- ιδίως άμα είναι από κάνα Γιόρκσίαρ, ή κάνα Έντιμπ'ρα. Μια φορά, έκανα μια ολόκληρη συζήτηση μ' έναν τύπο που κράτησε καμμιάμιση ώρα, χωρίς να καταλάβω λέξη- και συμφωνήσαμε κιόλας (αυτός από το Glasvegas). Την άλλη φορά, με ρωτούσε μια στο τηλέφωνο "γουάτ ιζ γιορ ίατζ;". Ποιό ίατζ, ωρέ; Τί 'ν αυτό; Μου τό 'πε πενήντα φορές, με τον ίδιο ακριβώς τόνο, με την ίδια ακριβώς εκφορά- μα σου λέω μαγνητόφωνο! Και στο τέλος, αφού είχα εξαντλήσει όλα τα ευγενικά "είναι κακή η σύνδεση, μιλήστε πιό δυνατά" της λέω "μήπως μπορείτε να το πείτε αλλοιώς, γιατί δεν ξέρω τη λέξη που χρησιμοποιείτε;" "Τί χρονιά έχετε γεννηθεί;" Πώ ρε φίλε... Άσε τί βρωμιάρηδες είναι- στα σπίτια τους δεν έχουνε ντους να ξεπλυθείς, βουτάνε στη μπανιέρα, μουλιάζουνε και βγαίνουν με τα βρωμόνερα. Κι οι νεροχύτες τους; Έχουν μια βρύση για το ζεστό και μια για το κρύο, πας να πλύνεις τα χέρια σου κι ή που θα καείς, ή που θα ξυλιάσεις- ή θα κάνεις σα να παίζεις βόλλεϋ! Βάρβαροι!



Οι Επαναστάτες του κώλου.

Όπως λέμε, έβγαλε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο; Ε, μετά ασκώθηκε κι ο κώλος της να κάνει επανάσταση.



Ο Γιώργος ο Κουκιάς
Πιο μαλάκα άνθρωπο, είναι τώρα σχεδόν είκοσι χρόνια που ψάχνω.



Λοιπόν, επειδή βαριέμαι να μοιράζω προσκλήσεις, αν το διάβασες αυτό κοίτα να κάνεις κι εσύ το ίδιο και μετά να χώσεις (tag) άλλους πέντε φίλους σου αλλοιώς θα σου καεί το βίντεο (μη γελάς καθόλου άσχετε- η κατάρα πιάνει. Αν σπάσεις τον κύκλο θα βρεθείς πίσω στα 80s και θά 'χεις και βίντεο. Καμμένο κιόλας. Μπλιάχαχαχαααχαααπρουτ)

2 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger xomeritis είπε...

"νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε σύνοδο κορυφής στον ΟΗΕ" αυτό είχα πει στο φίλο μου τον Luc όταν περίμενε στην ουρά να πάρει τηλέφωνο από Αθήνα Βέλγιο.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009 στις 6:54:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Ε, γενικώς παίζει αυτή η ατάκα :)

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009 στις 5:32:00 μ.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα