Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

"Στην κατοχή, οι κουκουλοφόροι ήταν οι καταδότες μας"

Ο Μανώλης Γλέζος μιλάει στην Καθημερινή, με αφορμή την επέτειο της σφαγή των Καλαβρύτων.Οι τρεις γενιές αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα. Οι δύο γενιές το αντιμετώπισαν και απέτυχαν. Η γενιά της αντίστασης και η γενιά του Πολυτεχνείου αποτύχαμε. Η σημερινή δεν ξέρω αν θα πετύχει ή όχι, η ουσία είναι ότι έχει επίσης εξεγερθεί στο σύνολό της.

Φυσικά, από την αρχή γίνεται μία ανίερη προσπάθεια από τα Μ.Μ.Ε. να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, ότι είναι άλλοι οι στόχοι. Ότι τάχα αυτά τα κάνουν οι κουκουλοφόροι. Να κάνω και μία διατίμηση από την αρχή, επειδή τα ρίχνουν και στην Αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τους κουκουλοφόρους και με τα έργα τους. Στην Κατοχή, κουκουλοφόροι ήταν οι καταδότες μας. Ήταν αυτοί που μας πρόδιδαν στους κατακτητές. Ο αγωνιστής δεν κρύβεται.

Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν με τους κουκουλοφόρους γιατί δεν θέλουν να δείξει την πραγματική εξέγερση της νεολαίας. Η νεολαία έχει εξεγερθεί και δεν έχει καμία σχέση με τους κουκουλοφόρους. Αυτοί προσπαθούν να δείξουν ότι άλλη είναι η κατεύθυνση, ενώ δεν είναι αυτή. Το θέμα είναι κατά πόσο θα καταλάβει η νεολαία το βαθύτερο νόημα της εξέγερσής της.

Έχουμε δείγματα που φανερώνουν ότι η νεολαία μας το έχει συλλάβει αυτό το γεγονός. Όταν πήγε να προσφέρει λουλούδια στο Α.Τ. Πατησίων, στην πλατεία Συντάγματος, δείχνει ότι κατανοεί πώς το ζήτημα δεν είναι η σύγκρουση της νεολαίας με την αστυνομία. Το ζήτημα είναι η μη σύγκρουση της αστυνομίας με τη νεολαία. Για αυτό το λόγο υποστηρίζω ότι αν θέλουμε να υπάρξει διέξοδο πρέπει να πάνε τα αστυνομικά τμήματα στα σχολεία και να ζητήσουν συγνώμη για αυτό που έκανε ο συνάδελφός τους.

Και ας μην πάμε και στην άλλη ιστορία, να έχει αποστρακιστεί ή όχι η σφαίρα. Αποστρακισμένη, εξοστρακισμένη, η σφαίρα δολοφόνησε ένα νέο. Στην ουσία, δολοφόνησε το μέλλον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα