Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Κρατική τρανσφοβία

Διαβάζω στα ιστολόγια του Θωμά Ξωμερίτη και της Μαρίνας Γαλανού τα νέα για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Κολωνού προς τις διαφυλικές γυναίκες, με τελευταίο θύμα την Πάολα:

Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ΑΘήνας- Athens Pride
Δεριγνύ 18, 104 34 ΑΘήνα
28 Ιουλ. 2008


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Η κακοποίηση, η παρενόχληση και η σωματική και ψυχολογική βία εναντίον των διαφυλικών ατόμων δεν έχει πάψει να υφίσταται ακόμα στις μέρες μας.

Το Athens Pride, ως θεσμός που προασπίζει τα δικαιώματα των LGBT (λεσβίες γκέι αμφί και τρανς γυναίκες και άντρες), καταγγέλλει την απαράδεκτη αυθαίρετη συμπεριφορά του αστυνομικού τμήματος του Κολωνού εναντίον διαφόρων τραβεστί, με τελευταίο θύμα τη γνωστή ακτιβίστρια τραβεστί Πάολας στις 26/7/2008, η οποία τυγχάνει και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Athens Pride. Η Πάολα συνελήφθη και κρατήθηκε παράνομα από την Αστυνομία λόγω πρόθεσης (!) για πορνεία χωρίς καμία απόδειξη. Ας σημειωθεί, ότι στο δικαστήριο αθωώθηκε κι αφέθηκε ελεύθερη. Οι υπάλληλοι του τμήματος, συμπεριλαμβανομένου του Διοικητή εξαπέλυσαν εναντίον της διάφορες απειλές μάλιστα.

Η πολιτεία, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, οφείλει να ανοίξει διάλογο με τα διαφυλικά άτομα για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κι όχι να τα συλλαμβάνει αυθαίρετα και να τα οδηγεί σε υλική κι ηθική εξόντωση.

Εκ μέρους της επιτροπής
Δημήτρης Τσαμπρούνης - Άντρεα Γκίλμπερτ


2 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger offshore είπε...

einai pio efkolo na silabeis ena transsexual atomo para tous foniades tou Alex apo tin Beroia. Prepei na einai poli diskolo na zeis tetoies katastaseis, oute pou to eiha fantastei pote. Kai kanonika i astinomia prepei na prostatebei ta pio ebalota meli tis koinonias mas. Ti eipa tora!

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008 στις 7:54:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Christophorus είπε...

Hello, είσαι καλά; Καλό Φθινλόπωρο!

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008 στις 1:23:00 μ.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα