Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Πες μου τον τοίχο σου να σε πώ την τύχη σου.

Γιούχου!!! Πρόσκληση σε καινούργιο μπλογκοπαίχνιδο από την παλιά συμπολεμίστρια Incontinentia!! Με πήρανε χαμπάρι μου φαίνεται, που πετάω το ξωτικό σκουφί μου για μπλογκοπαίχνιδα! Ετούτο εδώ λέγεται, "δείξε μου τον τοίχο σου να σου πώ ποιός είσαι". Ε, είμαι η Στάσσα και ο τοίχος μου είναι καλά. (όλοι μαζί: Και της Στάσσας ο τοίχος...) Το θέμα είναι, ποιός τοίχος, γιατί έχω αρκετούς. Τους παραθέτω όλους λοιπόν :)

Νότιος τοίχος. Σακάκι (δεύτερο χέρι), μαντήλια και χάρτης με τις πάμπ του Μπράιτον. ::ρρρέψ:: (σόρρυ)



Βόρειος τοίχος. Χάρτης του Ankh - Morpork. Διαβάζω πολύ Τέρρυ Πράτσετ. Άλλος ένας συγγραφέας που έχουν καταστρέψει οι μεταφράσεις του στα Ελληνικά. Αυτός κι ο Δάντης, ας πούμε (μετάφραση Καζαντζάκη - Κακριδή. Μπλιαχξ. Για να κάνουνε τη διανοοφιγούρα τους αυτοί οι μαλάκες εγώ δεν κατάφερα να τελειώσω ούτε μισή ραψωδία. Ζώα.).



Ανατολικός τοίχος, κουζίνα. Ημερολόγιο και ζωγραφιά από την Πόλη.



Βόρειος τοίχος. Κουτή πινακίδα σε χάλια Αγγλικά και φουλάρι.



Δυτικός τοίχος. Παράθυρα και Αγγλικός καιρός απ' έξω (ετυχώς, φαντάζεσαι νά ταν και μέσα;). Μέχρι σήμερα το μεσημέρι είχε ήλιο για ηλιοθεραπεία και σκάγαμε από τη ζέστη. Πριν λίγο που βγήκα έξω, ψιχάλιζε. Αύριο θα χαλάει ο κόσμος. Εγώ με το που θα τελειώσει το uni δεν μένω ούτε μέρα εδώ πάνω!



CGI (Photoshop): Τοίχος με γρίλια υδροροής και ρωγμή, αρχικά πήγαινε για texture map σε 3d σκηνή. Δεν μπορώ να πώ οτι είμαι και πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Η γρίλια φαίνεται τελείως ξεκάρφωτη: η σταξιά από τα τοξικά(;) υγρά δεν την έχει βάψει καθόλου. Η ρωγμή, αν κοιτάξεις από κοντά δεν φαίνεται ιδιαίτερα βαθειά. Και το τσιμέντο είναι τελείως λάθος.



Λεπτομέρεια: η γρίλια. Αυτή μ' αρέσει πως βγήκε.



(Σημείωση για τους αμύητους. CGI σημαίνει Computer Generated Imagery, δηλαδή εικόνα που έχει φτιαχτεί στο κομπιουτερ. Computer Graphics μ' άλλα λόγια. Αυτές οι δυο από πάνω, δεν είναι φωτογραφίες, τις έφτιαξα στο photoshop, από την αρχή, from scracth κι έτσι. Αν προσέξεις λίγο τα χρώματα, φαίνεται.)

Προτιμάω το Wish you were here από το The Wall κι η ταινία δεν μου άρεσε και πολύ. Εκείνο που μου έχει μείνει από το άλμπουμ είναι οι φωνές από τους δάσκαλους που λένε στα παιδάκια "If you don't eat your meat, you can't have any pudding. How can you have any pudding if you don't eat your meat?" Ακούγονται στο τέλος από ένα κομμάτι, αλλά δεν θυμάμαι τον τίτλο...



Πέρσι τον Απρίλιο στο Λονδίνο, λέει, στείλανε ένα συνεργείο να καθαρίσει έναν τοίχο που είχε βανδαλίσει στολίσει ο Μπάνκσυ, έξω από ένα σταθμό του μετρό. Το στενσιλ γκραφίτι υπολογίζεται οτι άξιζε πάνω από 300.000 λίρες, αλλά η εταιρία που διαχειρίζεται τους σιδηρόδρομους, Transport for London, δήλωσε οτι πρέπει να τηρηθεί σκληρή στάση απέναντι στο γκραφίτι γιατί δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αστικής παρακμής (urban decay). Τους κράξανε, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί τους.



Το Δεκέμβριο, πέρσι πάλι (2007) ο Μπάνκσυ σκέφτηκε τί ωραία ιδέα να ασκήσει την τέχνη του στον αισχρό τοίχο που χωρίζει τους Παλαιστίνιους από τους Ισραηλινούς στη Δυτική όχθη. Ειρωνικά, έβαλε έναν Ισραηλινό στρατιώτη να ελέγχει τα χαρτιά ενός γάιδαρου. Οι ντόπιοι, άμαθοι στο εκλεπτυσμένο Βρετανικό χιούμορ, νόμισαν οτι ο καλλιτέχνης θέλει να πει οτι οι Παλαιστίνιοι είναι γαϊδούρια, και τα παιδιά τους ποντίκια (άλλες εικόνες έδειχναν τον ποντικό-σήμα κατατεθέν του Μπάνκσυ να ρίχνει πέτρες με μια σφεντόνα). Ο Γκάρντιαν, σε άρθρο που δεν βρίσκεται πια online, προσπάθησε να εξηγήσει στους μορφωμένους Βρετανούς αναγνώστες του, μπας και παρεξηγήσουν τους αμόρφωτους Παλαιστίνιους, οτι στην Παλαιστίνη το να σε λένε γάιδαρο (donkey) είναι βρισιά. Και στα Αγγλικά βρισιά είναι να σε πούνε γάιδαρο ("you're an ass"- "είσαι γάιδαρος". Ο κώλος γράφεται και προφέρεται arse).



Πρίν από σχεδόν μια εικοσαετία, έπεσε το τείχος του Βερολίνου. Μέχρι τότε, όλη η Ευρώπη τελούσε υπό Σοβιετική κατοχή. Όλη; Εντάξει, όχι όλη, η μισή, γιατί το άλλο δυτικόφιλο και εύπορο μισό της, εξακολουθούσε να αντιστέκεται στον κατακτητή, με τη βοήθεια του μαγικού ζωμού τους (= καπιταλισμός) και των συμμάχων τους (= ΗΠΑ). Σήμερα, όλη η Ευρώπη, τελεί υπό Αμερικάνικη κατοχή. Όλη; Εντάξει, δεν έχουνε ακόμη βάσεις στη Ρωσία. Κατά τ' άλλα, ναι, όλη. Τουλάχιστον η πτώση του τείχους σήμανε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Χάρη στην ήττα του Κομμουνισμού, όλες οι ΑνατολικοΕυρωπαίες έχουνε γίνει πουτάνες ή παραδουλεύτρες στην ξενιτιά και δεν βλέπουμε πια ουρές για φαγητό στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ. Βλέπουμε όμως στην Αμερική.Έχει πολύ χιούμορ η Ιστορία, αυτή η σκρόφα.



Το Σινικό τείχος, απόδειξη (όπως και κάθε προϊόν του Κινέζικου πολιτισμού) οτι για όλα τα κακά του κόσμου φταίνε οι Κινέζοι. Πώς δεν φταίνε; Τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να τρώνε κρέας, οι άθλιοι. Πέρσι, οι ένα δισεκατομύριο καί, Κινέζοι, εκπέμψανε πιο πολύ διοξείδιο του άνθρακα από τους τρακόσια εκατομύρια Αμερικάνους!! Φαντάσου να τρώγανε φασόλια αντί ρύζι!!! Αυτομάτως με τη λογική μας καταλαβαίνουμε οτι οι Κινέζοι φέρουν την συνολική ευθύνη για την καταστροφή του περιβάλλονος από την αρχή της Βιομηχανικής Επανάστασης και δώθε. Φιού, φτηνά τη γλυτώσαμε.



Οι Μυκηναίοι, εμφανίστηκαν γύρω στα 1600 πΧ στην Νότια Ελλάδα, χτίσανε Κυκλώπεια τείχη και βασίλεψαν στη γύρω περιοχή μέχρι περίπου τα 1200 πΧ. Κάπου εκεί, γύρω στα 1250, όλα τα Μυκηναϊκά παλάτια στην Πελοπόννησο, καήκανε κι ο Μυκηναϊκός πολιτισμός έπεσε σε παρακμή κι εξαφανίστηκε. Από 'κει μέχρι την εποχή των πόλεων - κρατών της κλασσικής Ελλάδας επικρατεί αυτό που είναι γνωστό στο εξωτερικό ως "ο Ελληνικός Μεσαίωνας"- The Greek Dark Ages. Στο σχολείο τη μαθαίνουμε ως "Γεωμετρική" ή "Ομηρική" εποχή.



Ο τοίχος των δακρύων. Στη Μέση Ανατολή, κι ένας μισόγκρεμισμένος τοίχος είναι αρκετός για να διχάσει κατά μήκος εθνικών, θρησκευτικών κι όλων των άλλων μαλακιασμένων συνόρων που μπορεί να ξεράσει η ανθρώπινη φαντασία.



Αυτά με τους τοίχους.

Τώρα, σε ποιόν να δώσω πάσα; Οπωσδήποτε στην Αφροδιτάρα που μου έστειλε το πρώτο μου μπλογκοπαίχνιδο και θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου! (Stassa <3 <3 <3 Aprhodite!!! #^_^*). Άλλο κόσμο έχω ήδη προσπαθήσει να χώσω (εσένα κοιτάω!) αλλά δεν χώνονται. Γι' αυτό, όποιος θέλει, ας πάρει πάσα μοναχός του, τσάμπα είναι. :)

6 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Lucha Libre είπε...

Εύγε, και πάλι εύγε! Για τη μίνιμαλ διακόσμηση (αν και υποπτεύομαι πως το messiest room κρύβει θησαυρούς), τα ωραία φουλάρια και την κοινή αδυναμία στους χάρτες. Χάρτης Ankh-Morpork! Ζηλεύω! ( Όντως ατυχείς μεταφράσεις, ειδικά οι πρόσφατες.)
Αλλά το δεύτερο μέρος της τοιχολογίας σου κάνει τη διαφορά. Nice! Σημαντικοί τοίχοι/τείχη. Τι τύχη!

Πώς τα πήγες κατά τα άλλα; Να έρθω να ρωτήσω για την πρόοδό σου τους καθηγητάς;

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008 στις 4:08:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Όναρ είπε...

Εγώ ψηφίζω δυτικό τοίχο 4 ever..Καλησπέρες κολλημένες στον τοίχο & με τη μπάλα & γενικώς..

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008 στις 8:11:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Pastaflora είπε...

Να κρατήσω κι εγώ τον Bancsy, τους τοίχους και τα τείχη σε Παλαιστίνη και Κίνα; Και να ρωτήσω αφελέστατα: πώς την παλεύεις με τον κ...λόκαιρο εκεί πάνω;;;

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008 στις 12:19:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger xomeritis είπε...

Εξαιρετικό! Το πράσινο χρώμα τι είναι. Μήπως κρύβεται κανένα Alien;

Και ότι μπήκα κουρδισμένος να σε μαλώσω που δεν γράφεις πλέον.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008 στις 4:04:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Ink: Καλά τα πήγα, έχω άλλη μια εργασία να δώσω και μετά δυο εξετάσεις. Η χρονιά θα κριθεί το καλοκαίρι. Αν κάνω αρκετά μπάνια και μαυρίσω αρκετά, περνάω. Αλλοιώς, κόβομαι :( σνιφφφφ!!!!

Ποιά μεταφράσανε τελευταία του Πράτσετ; Εγώ έλεγα να κάνω δικές μου μεταφράσεις και να τις ρίξω στο ίντερνετ (τελείως στο πειρατικό), γιατί ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα στα Ελληνικά είναι αμαρτία από το θεό έτσι που το έχουνε κουτσουρέψει.

Όναρ: Σ' αρέσει ο χειμώνας, ε; Εντάξει, δε λέω, έχει τη χάρη του... αλλά Μάη μήνα, θέλω να δώ λίγο άνοιξη, λίγο καλοκαιράκι... τέλος πάντων, φέτος υποσχέθηκα θα έρθω Ελλάδα, θα βγάλω απανωτούς καύσωνες και δεν θα διαμαρτυρηθώ καθόλου, κουβέντα!

Πασταφλώρα: ... δεν την παλεύω!! Τί να σου πώ, κρατάω τη μύτη μου και μέσα το κεφάλι, ελπίζοντας να έρθω για μπάνια και ήλιους το καλοκαίρι. Επίσης, τρώω πίνω και ::ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ:: σαν να έρχεται το τέλος του κόσμου. Μάσα, ρούφα, στο νερό, θα είμαι στο φυσικό μου στοιχείο, όπως οι φάλαινες φυσητήρες... :[

Θωμά: Η πράσινη η σταξιά, ε; Για τοξικά απόβλητα μου πήγαινε αλλά έτσι μάλλον για λαδομπογιά μου κάνει, τί να σου πώ; Εντάξει, διορθώνεται, αλλά βαριόμουνα να ασχοληθώ ::ντροπή::

Άργησα να γράψω, το ξέρω, και έχω αφήσει και μπλογκς άλλων αδιάβαστα. Έχω να κάνω catching up... γαμώτο, πώς το λέμε αυτό Ελληνικά; Θέλω και μεταφράσεις, τρομάρα μου!! :/

Σάββατο 17 Μαΐου 2008 στις 6:42:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Squeaky είπε...

Το καλό πράμα αργεί να γίνει.
Άργησες, αλλά έκανες δυνατό come back.
(Αυτό πώς το λέμε στα Ελληνικά? Επιστροφή? Επαναφορά? Επανεμφάνιση?)

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008 στις 11:15:00 π.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα