Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Being T

To Being T είναι ένα ντοκυμανταίρ σε δέκα μέρη, που παρακολουθεί τη ζωή δέκα τρανς γυναικών, στην Νέα Υόρκη. Ακόμη δεν έχει προβληθεί και προς το παρόν υπάρχει μόνο ένα τραίηλερ, η σελίδα των παραγωγών και το MySpace τους.

Εμένα μου τράβηξε την προσοχή γιατί πριν λίγο καιρό, όταν βγήκε το τραίηλερ, οι αντιδράσεις στην Αγγλόφωνη τρανς μπλογκόσφαιρα ήταν κατ' αρχήν αρνητικές. Ο λόγος ήταν οτι οι περισσότεροι μπλόγκερς θεώρησαν πως το ντοκυμανταίρ έδειχνε μια αρνητική εικόνα των τρανς γυναικών, ως πόρνες που συντηρούνται από τη νύχτα κλπ κλπ. Έγινε μια μικρή φασαρία, με μπλογκς από τρανς φεμινίστριες να κατηγορούν τους μεν παραγωγούς του ντοκυμανταίρ οτι εκμεταλλεύονται τον πόνο μας τις δε κοπέλες που συμμετέχουν οτι μας βγάζουνε σ' όλες κακό όνομα κι όλα τα σχετικά.

Στην πραγματικότητα βέβαια, τουλάχιστον απ' ό,τι λένε κι οι παραγωγοί του ντοκυμανταίρ, κάποιες από τις κοπέλες είναι πόρνες, άλλες δεν είναι. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να καταλάβει κι απ' το τραίηλερ οτι η μία παίζει γκολφ η άλλη είναι μπαργούμαν κι ούτω καθ' εξής. Το ποιές δουλέυουν στην "βιομηχανία του σεξ" δεν είναι ξεκάθαρο, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Για τις επικρίτριες του ντοκυμανταίρ, ή τουλάχιστον του τραίηλερ προς το παρόν, είναι προφανές ποιά είναι τα χαρακτηριστικά μιας τρανς πόρνης: πρέπει να είναι νέα και όμορφη και σαφώς βοηθάει να μήν είναι λευκή. Σίγουρο δείγμα ηθικής έκπτωσης αυτό το τελευταίο. Αμέ.

Να και το τραίηλερ, να το δείτε και ν' αποφασίσετε και μόνοι σας. Έτσι, για να μήν νομίζετε οτι μόνο στην Ελλάδα έχει κολλήματα ο κόσμος...

6 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger xomeritis είπε...

Ευχαριστώ για την ανάρτηση. Ελπίζω να έρθει στο Βέλγιο...

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008 στις 10:52:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger transs είπε...

Ενδιαφέρον ! Αν μου επιτρέπεις, θα ήθελα να το δημοσιεύσω στο www.transs.gr

Μαρίνα

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008 στις 6:17:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Θωμά, νά'σαι καλά. Προς το παρόν δεν ξέρω καν πότε θα προβληθεί. Δεν έχει και πολλές πληροφορίες στην σελίδα των παραγωγών. Φοβάμαι μήπως ματαιωθεί τελικά λόγω των αρνητικών σχολίων που λέω.

Μαρίνα, γειά σου. Βεβαίως και μπορείς, δεν είναι δικό μου το τραίηλερ άλλωστε :)

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008 στις 6:44:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Όναρ είπε...

Ουάου τρομερό trailer. Εμένα προσωπικά δε μου βγάζει κάτι το αρνητικό παρά το όσα λέγονται. Πιστεύω φανατικά στο δικαίωμα στη διαφορετικότητα και συμφωνώ απόλυτα με τη δημόσια προβολή αυτής. Είμαι μία λεσβία στην Αθήνα και διεκδικώ το σεβασμό στη διαφορετικότητά καθημερινώς. Καλησπέρα.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008 στις 8:00:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Γειά σου και σένα Όναρ! Νομίζω οτι ένας λόγος που ακούστηκαν αρνητικές κριτικές είναι το βιντεοκλιπάδικο μοντάζ του τραίηλερ. Έχω την εντύπωση οτι το τελικό προϊόν θα είναι πολύ πιο "πεζό". Θα δειξει. Προς το παρόν, αναμένω με αγωνία κι εγώ...!

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008 στις 1:43:00 π.μ. EET  
Ο χρήστης Blogger Queerdom είπε...

Αχ το είδα δει αυτό με την Όπρα και το κορίτσι..Δε μού'βγαλε κάτι κακό πάντως όλο αυτό, αλήθεια. Έχει μια αισθητική λίγο sensationalist όντως, αλλώς δεν με προϊδεάζει αρνητικά.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008 στις 3:53:00 μ.μ. EET  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα