Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας

Δέκα εννιά νεκροί στο "Στόλο της Ελευθερίας" (το στολίσκο που προσπαθεί να σπάσει τον αποκλεισμό στη Γάζα) και 60 τραυματίες.

Εδώ από το Guardian με συνεχή ανανέωση.

Εδώ από το tvxs.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι, όπως δηλώνει ο Ισραηλινός στρατός, οι επιβάτες του πλοίου ήταν οπλισμένοι και προετοιμασμένοι για όλα. Δείτε και τον τραυματία στο φορείο (0:42) που είναι με το σώβρακο. Οπλισμένοι ως τα δόντια κατά τ' άλλα.



Χμ, σ' αυτό το βίντεο παρακάτω (αμοντάριστα πλάνα από ένα από τα πλοία, το Τουρκικό Mavi Marmara) φαίνονται δύο άντρες με καλυμμένα πρόσωπα που βαστάνε σκουπόξυλα (στο 2:10). Στο 5: 53 ένας Ισραηλινός κομμάντο που (κατεβαίνει με σκοινί στο κατάστρωμα του πλοίου από ελικόπτερο) φαίνεται να τρώει μερικές σκουποξυλιές, αριστερά στην εικόνα. Μετά από λίγο στο 6:02, ένας άλλος αρπάζει μερικές ακόμη, πιο καθαρά. Και στο 7:37 φαίνονται δυο άντρες οπλισμένοι με μακρυά μαχαίρια (σαν αυτά για το γύρο).



Στην τελευταία περιπτώση όμως, φαίνεται να προετοιμάζονται να αμυνθούν σε περίπτωση επίθεσης των κομμάντος. Στέκονται στην κορυφή μιας σκάλας στο εσωτερικό του πλοίου που μάλλον είναι η ίδια από όπου φαίνονται πριν να κατεβάζουν τραυματίες προς τα κάτω καταστρώματα. Αν είναι έτσι όντως, τότε οι πυροβολισμοί πρέπει να έπεσαν προτού βγουν τα μαχαίρια. Για τα σκουπόξυλα, ποιός ξέρει αλλά τώρα, ημιαυτόματα εναντίον σκουπόξυλων σε διεθνή χωρικά ύδατα... μάλλον κακομάθανε οι Ισραηλινοί να τους "επιτίθενται" με σφεντόνες και να απαντάνε με ομοβροντίες.

Μα τί λέω; Το συζητάω κιόλας; Σκουπόξυλα και μαχαίρια κουζίνας, τελείως αυτοσχέδια όπλα, για ώρα ανάγκης, μην τρελλαθούμε κιόλας οτι τους την είχαν στημένη. Και φοράνε και τα πορτοκαλί σωσίβια όλοι... για να μη δίνουνε στόχο;

(Σοβαρά τώρα, δε με πιστεύω που κάθομαι και το σκέφτομαι κιόλας... τους καϋμένους τους Ισραηλινούς, μήπως τους επιτέθηκαν... καθώς κάναν ρεσάλτο στο πλοίο; Δεν πάω καλά μου φαίνεται).

4 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous ysterografo είπε...

Πόσο σοκαριστικά αδίστακτοι όμως...

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 στις 4:15:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Αιθεροβάμων είπε...

Τόσο όσο τους επιτρέπουν οι οικονομικές-πολιτικές-στρατιωτικές "πλάτες" που διαθέτουν και πάντα διέθεταν.

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 στις 7:48:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Anonymous ysterografo είπε...

Για την ώρα πάντως ισχυρίζονται ότι η δική τους πλάτη ήταν κολλημένη στον τοίχο από τους "τρομοκράτες" με τα οικοδομικά υλικά και τις παιδικές τροφές.

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 στις 9:45:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Αιθεροβάμων είπε...

Ναι... Όπως και κάποιων άλλων οι πλάτες πριν λίγα χρόνια, ήταν κολλημένες στον τοίχο από εκείνους που "υπέθαλπταν τρομοκράτες" και διέθεταν "όπλα μαζικής καταστροφής". Αν και το σημερινό μου φαίνεται κατά πολύ χειρότερο.

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 στις 10:17:00 μ.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα