Τρίτη, 5 Μαΐου 2009

Από την Τήλο στο Στρασβούργο (την πόλη των στρας;)

Φαντάζομαι θα το έχετε μάθει ήδη από αλλού, αλλά για παν ενδεχόμενο, αναδημοσιεύω εδώ την είδηση, όπως μου την έστειλε ο Τυφωεύς με ταχυδρομικό περιστέρι:

Ακυροι οι γάμοι των ομοφύλων στην Τήλο

Χαρακτηρίζονται ανυπόστατοι. Απορρίπτεται το σκέλος των αγωγών του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου που στρέφεται κατά του δημάρχου Τάσου Αλιφέρη

Εξεδόθη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου η απόφαση για τους γάμους των γκέι και των λεσβιών, που είχαν παντρευτεί με πολιτικούς γάμους στην Τήλο τον περασμένο Ιούνιο.

Οπως δήλωνε χθες το βράδυ στο «Εθνος» ο δικηγόρος των δυο ζευγαριών, Βασίλης Χειρδάρης, το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, Γ. Οικονόμου, ο οποίος με δύο αγωγές είχε στραφεί εναντίον των ζευγαριών, γεγονός που -όπως σημειώνει ο δικηγόρος- σημαίνει πως το δικαστήριο κηρύσσει ανυπόστατους τους δύο γάμους των ομοφύλων.

Παρ' όλα αυτά το σκεπτικό της απόφασης δεν είχε καθαρογραφεί μέχρι αργά χθες το βράδυ. Σύμφωνα ωστόσο με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια απόφαση απορρίπτει το σκέλος των αγωγών του εισαγγελέα που στρέφεται κατά του δημάρχου Τήλου, Τάσου Αλιφέρη.

«Εμείς περιμέναμε ότι δεν θα ήταν διαφορετική η απάντηση του δικαστηρίου, από τη στιγμή που υπήρξε τέτοια πίεση από τον εισαγγελέα του ΑΠ, Γ. Σανιδά, και από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Σ. Χατζηγάκη», σχολίαζε χθες η Ευαγγελία Βλάμη, που παντρεύτηκε πέρυσι τον Ιούνιο τη σύντροφό της στο Δημαρχείο της Τήλου.

Η ίδια ωστόσο αποκαλύπτει πως το λεσβιακό ζευγάρι κατέθεσε τον περασμένο Απρίλη «κοινή φορολογική δήλωση»... «Φαίνεται πως υπάρχει αντίθεση μέσα στο ίδιο το κράτος», σχολιάζει η κ. Βλάμη κι εξηγεί:

«Το δικαστήριο ακυρώνει τους γάμους μας και η εφορία δέχεται την κοινή μας φορολογική δήλωση. Οταν πήγαμε αρχικά στην εφορία, μας απάντησαν πως δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη, επειδή θα γινόταν πρώτη φορά κάτι τέτοιο. Απευθυνθήκαμε, μέσω της δικηγόρου μας στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημά μας κι έτσι η εφορία δέχτηκε την κοινή μας δήλωση».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

(Το Έθνος)


Κι όπως την αναδημοσιεύει το Απέναντι Πεζοδρόμιο, και το Tales from the Other side of Town :

Ακυρώθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών
in.gr, 5-5-2009
Δεκτές έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου τις αγωγές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Γιώργος Οικονόμου για την ακύρωση των δύο γάμων ομόφυλων ζευγαριών, που πραγματοποιήθηκαν στο δημαρχείο της Τήλου τον Ιούνιο του 2008.
Η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Έθνος, με την ίδια απόφαση το δικαστήριο απορρίπτει το σκέλος των αγωγών που στρέφεται κατά του δημάρχου Τήλου Τάσου Αλιφέρη.
Ο εισαγγελέας ζητούσε να κηρυχθούν άκυροι και ανυπόστατοι οι δύο γάμοι.
Από την πλευρά τους, οι νομικοί σύμβουλοι των δύο ομοφύλων ζευγαριών και του Δήμου Τήλου ζητούσαν να απορριφθούν οι αγωγές του εισαγγελέα, τις οποίες χαρακτήρισαν «απαράδεκτες, αβάσιμες και ανεπίδεκτες δικαστικής εκτιμήσεως», επικαλούμενοι άρθρα του Συντάγματος για την ισότητα.

Κι εδώ από τον Πισωγλέντη:


Ανυπόστατοι και ανύπαρκτοι κηρύχτηκαν από την ελληνική Δικαιοσύνη οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, που τελέστηκαν στην Τήλο τον περασμένο Ιούνιο, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου εξέδωσε χθες την απόφαση της εκδίκασης των αγωγών, που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Γιώργος Οικονόμου, κατά του δημάρχου Τήλου, κ. Τάσου Αλιφέρη και κατά των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι γάμοι των δύο ομόφυλων ζευγαριών, δηλαδή της Ευαγγελίας με την Όλγα και του Θεμιστοκλή με τον Δημήτρη, κρίνονται «ως παρανόμως τελεσθέντες και ανυπόστατοι, νόμω ανύπαρκτοι και χωρίς να παράγεται εξ αυτών κανένα έννομο αποτέλεσμα».

Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε τις αγωγές που αφορούν τον δήμαρχο Τήλου, Τάσο Αλιφέρη, εναντίον του οποίου είχε στραφεί ο εισαγγελέας υποστηρίζοντας πως «γνώριζε ότι η ενέργεια και πράξη του αυτή είναι παράνομη, διότι μεταξύ των θετικών προϋποθέσεων για την τέλεση νόμιμου και έγκυρου γάμου μεταξύ δύο προσώπων απαιτείται απαραίτητα η διαφορά φύλου».

Οι αποφάσεις δημοσιεύθηκαν χθες στα βιβλία του Πρωτοδικείου της Ρόδου, ωστόσο δεν έχουν ακόμη καθαρογραφεί, προκειμένου να γίνει γνωστό το σκεπτικό τους.


Όπως παρατήρησε ο Tales, φαίνεται να υπάρχει μια σύγχιση των μέσων σχετικά με το αν χαρακτηρίστικαν "άκυροι" ή "ανυπόστατοι" οι γάμοι.

Τέλος πάντων, απ' ό,τι λέει η Ευαγγελία Βλάμη, αυτά θα τα βρει το Στρασβούργο...

7 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger !{shush} είπε...

gay γαμοι. yawn yawn yaaaaawn....


[paizei kana kalo festival brighton to kalokairi na katevoume?]

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009 - 4:50:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Εχει το gay pride.

::deadpan::

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009 - 6:13:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger !{shush} είπε...

ho ho!

[ma s' auto piga otan imoun pitsirika]

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009 - 10:43:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Thomas Xomeritis είπε...

Νομίζω ότι κάπου την ιστορία την είχαμε εγκαταλείψει κι εμείς...

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009 - 1:10:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Στάσσα και άλλες, ίσως σας ενδιαφέρει αυτό εδώ

http://eclectictechcarnival.org/

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009 - 7:44:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Kαι αυτό

http://genderchangers.org/

(σόρρυ πουτο βάζω σε άσχετο άρθρο, δεν ήξερα πώς να στο στείλω)

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009 - 7:46:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Amvro:
Εγώ δεν έχω πάει ακόμη. Όχι από πεποίθεση, απλώς ή που κοιμόνουνα ή που έλειπα Ελλάδα.

Κάτσε να ξανακαλοκαιριάσει πάντως και κάτι θα παίξει. Ξέρω 'γω.

Τόμας:
Ε, αργούνε τα δικαστήρια. Πάντως, ναι, δε βλέπω και πολύ ζέση γενικώς. Μάλλον δεν ενδιαφέρεται η "κοινότητα" για το θέμα του γάμου...

Ανώνυμε:
Κάνα ονοματάκι;

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009 - 11:52:00 μ.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα