Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ωραίο το Τρίτο Στεφάνι σου Γιώργο μου.

Ασκήσεις ύφους που λένε. Eπειδή μου βγήκε λίγο γομάρι συνεχίζεται μετά το (A Suivre). Το γραφικούλι εδώ πάνω πάνω είναι interactive (μου τό 'φτιαξε η καλή μου :). Είναι ένα μέρος από ένα γρίφο, αλλά δεν έχεις το κλειδί, οπότε μη σπαζοκεφαλιάζεις -ακόμη.


Όταν τα μάγια πάνε στραβά σου σκάνε στα μούτρα. Κι εκεί που προσπαθούσες να ομορφύνεις, πχ, γίνεσαι ακόμη πιο χάλια.

'Αλλες ξέρουνε κόλπα δύσκολα που κάνουν στις Ινδίες. Παίζουνε με την ενέργεια τη σεξουαλική που κοιμάται κουλουριασμένη στη βάση της σπονδυλικής στήλης, αυτή που λένε η Κουταλίνη. Δεν ξέρω γιατί τη λένε έτσι, ίσως γιατί άμα και ξεκουλουριαστεί σε μαζεύουνε με το κουταλάκι.


Εγώ δεν τα θέλω αυτά, είναι του διαβόλου πράματα. Ο διάβολος είναι ο πρίγκηπας της Ανατολής, γι' αυτό ό,τι έρχεται από 'κει είναι δικό του. Άσε που αν αρχίσεις ν' ανακατώνεσαι με δαύτα μπαίνεις μετά σ' ένα μυστήριο μονοπάτι και όποτε βγαίνεις απ' το σπίτι σου όλο κοιτάς να δεις γύρω σου την ενέργεια, ποιός έχει πολλή και ποιός έχει λίγη. Έτσι και μια φίλη μου, που νόμιζε πως της κλέβουν λέει την ενέργεια οι γριές στο σούπερ μάρκετ και στη λαϊκή. Άμα αρχίσεις και τα βλέπεις οτι όλα είναι ενέργεια, μετά όποτε αντιπαθείς κάποιονε είναι επειδή σε χάλασε η ενέργειά του, άμα τον συμπαθείς είναι επειδή σου αρέσει η ενέργειά του, το τάδε μαγαζί πας επειδή έχει καλή ενέργεια, το δείνα το αποφεύγεις επειδή έχει κακή ενέργεια κι ουτω καθεξής. Κι άντε μετά να συνεννοηθείς. "Γιατί σε χάλασε η Τασία" σε ρωτάνε, "Επειδή μου ρίχνει την ενέργεια" απαντάς, κι ας είναι επειδή είναι σκρόφα η Τασία και κάθε φορά που σε βλέπει αρχίζει να σε κακολογάει πίσω από την πλάτη σου, έχεις δηλαδή μια χαρά λόγο να σε χαλάει. Αλλά το γυρνάς στο ενεργειακό κι άντε να βγάλεις άκρη μετά, γίνεται έτσι δουλειά; Είπαμε δηλαδή νά 'χεις ένα χάρτη του κόσμου μες' το μυαλό σου, ένα μοντέλο που λένε σήμερα, αλλά έτσι πια; Να φτάσεις να βλέπεις το χάρτη και να μη βλέπεις τον κόσμο; Ε μετά να το βράσω, έχεις χάρτη αλλά δεν ξέρεις πού πάς. Άστο καλύτερα.


Όχι. Εγώ είμαι παραδοσιακιά. Τα μάγια μου θέλω να δω να έχουνε αποτελέσματα χειροπιαστά-σιροπιαστά. Συγγνώμη δηλαδή αλλά να τη χέσω την εσωτερική αρμονία όταν απ' έξω μου είμαι σαν να μ' έχει φτύσει γκαμήλα. Να νηστέψω, ναι, να διαλογιστώ, να κάμω και γιόγκα ακόμη, αλλά για να σφίξω, ν' αδυνατίσω, να μαζευτούν τα παχάκια, όχι για να βρω τη Νιρβάνα σε σαράντα δυο ζωές από τώρα.

Απ' την άλλη σου λέει φοβούνται, με τα φίλτρα και τα ματζούνια, μην κάνουνε κάτι στραβό και γινούνε όλα μαντάρα. Και δεν έχουνε κι άδικο. Το φίλτρο το μαγικό δεν είναι σαν το φάρμακο που σου δίνει ο γιατρός, που κάνει πάντα την ίδια δουλειά κι ας είν' και λίγη, κι όταν έχει παρενέργειες ξέρεις ποιές είναι και τις γράφει και στο χαρτάκι που βάνεις στο κουτί. Όοχι, το φίλτρο το μαγικό, πρέπει να το φτιάξεις τη μέρα τη σωστή, ή τη νύχτα, με το Ρωμαϊκό ημερολόγιο, πού 'χει κάθε ουράνιο σώμα εξουσία στις ώρες του. Και πρέπει η πράξη η μαγική, η ανάμιξη των συστατικών, να πέφτει στην ώρα του Ολύμπιου που ελέγχει τα στοιχεία, από αυτό που είσαι σ' αυτό που μεταμορφώνεσαι. Και πρέπει πάλι να το πιείς τη σωστή μέρα, ή τη νύχτα. Και να φτιάξεις τις σφραγίδες τους και να πεις τις προσευχές τους αφού εξαγνιστείς όπως λέει μες' το αρμπατέλ, Αρατρόν, Μπεθόρ, Φαλέγ, Οχ, Χαγίθ, Οφιήλ, Φουλ, να ξέρεις ποιόν άρχοντα του στερεώματος επικαλείσαι και γιατί, και πότε, κυρίως το πότε. Γιατί αν κάνεις λάθος, την έβαψες, θα θυμώσουνε. Δεν μπορείς να τους ζητάς άλλαντάλλων, ο καθένας διαφεντεύει τις δικές του στρατιές κι αυτές κάνουνε συγκεκριμμένα πράγματα, είναι σαν τους δημόσιους υπάλληλους οι άγγελοι, δεν πας στον ΟΤΕ να σου συνδέσουν το ηλεκτρικό, έτσι. Γι' αυτό τα φοβούνται, που δεν τα ξέρουνε πώς δουλεύουνε και τα κάνουνε στραβά και παθαίνουνε ζημιές.


Πρέπει να προσέχεις, να μην τα κάνεις αυτά έτσι τυφλά. Αν ξέρεις τί να κάνεις όμως δε σταματάς πουθενά. Εγώ έτσι έγινα γυναίκα, μόνη μου, ούτε γιατρούς ούτε τίποτα. Ξέρει η μάνα σου, γι' αυτό μου είπε νά 'ρθω να στα πω, να στα εξηγήσω, που τα 'χω μάθει. Εγώ να σε βοηθήσω θέλω, να σε μάθω να κάνεις ό,τι έκανα κι εγώ. Να μην πάθεις καμμιά ζημιά και κλαις μετά, μην πας και πάρεις τίποτα ορμόνες και τέτοια γιατί θα τρελλαθείς μ' αυτά, σου πειράζουνε το μυαλό. Κι εγχειρήσεις, παπαπά, ούτε να τα σκέφτεσαι αυτά, θα σε σακατέψουνε, είναι χασάπηδες αυτοί, σου παίρνουνε μια περιουσία για να σ' αφήσουνε λειψό. Αν θες να γίνεις γυναίκα θα σου πω εγώ τί θα κάνεις. Πρώτα πες μου τί μέρα γεννήθηκες, και τί ώρα, για να σου βγάλω το ωροσκόπιό σου, να σου φτιάξω το χάρτη σου, να δούμε πότε είναι καλός οιωνός να ξεκινήσεις. Μετά θα πάμε στην εκκλησία να σου διαβάσει ο παπα-Στάμος μιαν ευχή... μην τρομάζεις βρε παιδί μου, αφού θά 'χεις εμένα μαζί. Δε θα σε ξορκίσει. Εγώ είμαι εδώ, τί είμαι εγώ, της εκκλησίας; Αφού εγώ μιλάω με τα πνεύματα, ξέρω, δεν τα φοβάμαι. Άστους αυτούς, οι παπάδες είναι χέστηδες, τους κάνεις μπου και φεύγουνε. Ξέρω εγώ, άκου που σου λέω. Πρέπει όμως αυτήν την ευχή να στη διαβάσει παπάς, δε γίνεται αλλοιώς. Θα πάμε λοιπόν να σου διαβάσει αυτήν την ευχή και μετά θα πάμε μαζί να πάρεις εκείνο το φουστάνι που σ' αρέσει.


Ε, πώς δεν το ξέρω, τί σου λέω τόση ώρα; Θα πάμε μαζί σου λέω. Θα πάμε και στη φίλη μου τη Μαρία μετά να σου βάλει ανταύγεις. Να τα κάνουμε όλα σωστά. Και κόψε από 'κείνους τους παλιάνθρωπους, μην τους ξαναδείς όταν κατεβαίνεις κάτω, αυτοί να σ' εκμεταλλευτούνε θέλουνε. Υπόκοσμος είναι, εγκληματικός. Γι' αυτό σου λένε τί καλά που είναι αυτό που κάνανε, γιατί ξέρουνε οτι έτσι και το κάνεις κι εσύ αυτό μετά δε θά 'χεις κανέναν άλλον να πας παρά μόνο αυτούς. Σου λέει πού θα πας; Γυναίκα θα σε θέλει έτσι; Οι γυναίκες θέλουν άντρες. Άντρας θα σε θέλει; Οι άντρες θα σε πάρουνε, θα σε χαρούνε όσο θέλουνε και μετά θα σε παρατήσουνε μόλις βρούνε γυναίκα αληθινή, μην τους ακούς που παριστάνουνε τους ανεξάρτητους, στην πραγματικότητα ο άντρας όλο αυτό σκέφτεται, πώς θα βρει μια να του κάνει παιδιά και να του μαγειρεύει και να του διπλώνει τα πουκάμισα όπως η μάνα του. Κι αν έχει και την αυταπάτη οτι μπορεί να γυρνάει δεξιά κι αριστερά και να κάνει παιδιά και μ' άλλες, ακόμη καλύτερα, τό 'χει και περηφάνεια να σπείρει τον κόσμο μπάσταρδα. Μπορείς όμως εσύ να του κάνεις παιδιά; Εμ, λοιπόν, πώς θα σε πάρει στα σοβάρα; Μόνο για το χαβαλέ της ψωλής του θα σ' έχει, θα λέει και στους φίλους του "ρε σεις, γάμησα μια αδερφή προχτές, σκλάβα μου την έχω, ό,τι θέλω την κάνω, χαχαχά". Εσύ θα κλαις και θα καίγεσαι, θα καψουρεύεσαι κι αυτός θα γελάει. Γι' αυτό σου λέω, σιγά σιγά τα πράματα, μην ακούς αυτούς που σου λένε οτι θα γίνεις θεά και θά 'ναι όλοι στα πόδια σου. Τις είδες αυτές νά 'ναι τίποτα θεές; Ζητιάνες είναι όλοι τους. Κάθονται στη γωνιά του δρόμου και περιμένουνε πότε θα φιλοτιμηθεί ένας Χριστιανός να πάει να τους κάνει την ελεημοσύνη.


Τραγικές φιγούρες είναι παιδί μου, δεν είδες κι οι άντρες που λένε πού 'χουνε τί φάρα είναι; Όλο κάτι τσόλια πρεζωμένα που δε βλέπουνε μπροστά τους, όλο κάτι Αλβανοί, Ρουμάνοι, κωλόπαιδα, τσογλαναράδες, δεν είναι τώρα αυτά. Είναι ανάγκη να πας να μπλέξεις με τον υπόκοσμο; Τον απόπατο της κοινωνίας; Ωραίο παιδί είσαι, να λάμψεις, αλλά να λάμψεις μέσα στα παλάτια, όχι μέσα στα σκατά.

Εγώ άμα θες να σου πω την αλήθεια, στην ηλικία σου σήμερα δε θά 'κανα τα ίδια. Έχουν αλλάξει πια τα πράγματα, μπορεί να μένεις και στο χωριό και να είσαι γκέυ αν θες, δεν είναι ανάγκη να πας να μείνεις στην πόλη και να γίνεις γυναίκα, αυτά ήταν παλιά, το εξήντα, το εβδομήντα, δεν ξέραμε τότε. Περάσανε αυτές οι εποχές, Τρίτο Στεφάνι και Ωραίο το Φουστάνι σου Γιώργο μου, πανε αυτά. Άλλαξε ο κόσμος σήμερα. Σήμερα σου λέει κάνουν οι πούστηδες παρέλαση και τους λέει κι ευχαριστώ ο δήμος που τους έδωσε την αιγίδα του. Και γιατί όχι; Γιατί να μην είσαι περήφανος γι' αυτό που είσαι; Γιατί να θες να γίνεις κάτι άλλο; Για να σε θέλουνε; Αφού δε θα σε θέλουνε, σού 'πα πώς έχουνε τα πράματα. Και μην νομίζεις οτι θα σε δεχτεί ποτέ κανείς για γυναίκα επειδή θα κάνεις εγχείρηση. Οι ίδιοι αυτοί που σου λένε τώρα "δεν είσαι γυναίκα γιατί έχεις πουλί", μετά θα δεις τί θα σου λένε: "ό,τι και να κόψεις πάλι άντρας θά 'σαι".


Κι άμα βρεις και κανέναν που να θέλει να τα κόψεις για χάρη του, απ' αυτόν μακρυά! Όπου φύγει φύγει, τρέχα να κρυφτείς και μην κοιτάξεις πίσω σου. Αυτός δε θέλει γυναίκα, αυτός θέλει γιουσουφάκι. Ο μόνος άντρας που θα σ' αγαπήσει είναι αυτός που θα σ' αγαπήσει έτσι όπως είσαι, που θα λατρέψει το σώμα σου έτσι όπως είναι. Ούτε μ' ορμόνες, ούτε με πλαστικές, ούτε με αλλαγές φύλου. Αυτός που θα του πεις "θα γίνω γυναίκα για χάρη σου" και θα σου πει "εγώ δε θέλω ν' αλλάξεις τίποτα". Αυτός είναι ο μόνος που θα σ' αγαπήσει ειλικρινά. Αυτόνε να πολεμήσεις να κρατήσεις να μη σου φύγει, με νύχια και με δόντια- και με τα μάγια που θα σου μάθω εγώ. Για ρώτα τες αυτές που σου λένε για ορμόνες και τρανζίστορ, πόσο κρατάνε τους άντρες τους κοντά τους; Έχουνε κρατήσει κανέναν για πάνω από κάνα-δυο μήνες; Λοιπόν; Τον είδες το Χρήστο; Τον είδες. Εικοσιοχτώ χρόνια κλείνουμε σε παρακαλώ. Και κρατιέται ακόμη, έ; Όλοι γερνάμε βέβαια, αλλά όταν ήταν νέος ήταν λεβεντιά. Αυτό θες όμως, να βρεις έναν άνθρωπο να γεράσετε μαζί, όχι να μένει αυτός νέος κι εσύ να γερνάς, θα σε παρατήσει. Η αγάπη είναι δούναι και λαβείν, καλή μου, δεν είναι όπως στα παραμύθια. Τον άνθρωπό σου πρέπει να τονε δέσεις με μάγια, όπως στις μάισσες της Σμύρνης. Το ξέρω που το διάβασες, αφού τό 'δα στο δωμάτιό σου. Απέξω που πέρασα δηλαδή, δεν μπήκα μέσα, τό 'χες αφήκει πάνω στο κομό. Καλό βιβλίο είναι αυτό, να το διαβάσεις προσεχτικά, λέει πολλές αλήθεις μέσα. Τα μυστικά του όμως τα κρύβει γιατί δεν κάνει να τα λέμε αυτά φανερά, είναι απαγορευμένα. Θα στα μάθω εγώ όταν πρέπει.

Τέλος πάντων πολλά είπαμε, ξημερώνει, πάω να πέσω που μού 'χει στρώσει η μάνα σου κάτω. Να σκεφτείς αυτά που σού 'πα και πάμε αύριο κιόλας να πάρεις το φόρεμα, όπως είπαμε. Άντε, έλα να σε φιλήσω, πώ πω, είσαι και δυο μέτρα μπόι, αμ θα γίνεις γυναικάρα εσύ, θα σε βλέπουνε και θα πέφτουνε κάτω, εντυπωσιακιά, άγαλμα ορθό, φτου φτου.

7 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Νάρκισσος είπε...

Κι άλλο, θέλω κι άλλο.

[Επειδή θα σκάσω: η Κουταλίνη και το ερπετό Κουνταλίνι ή κάπως έτσι, που λέει ο Έκο στο Εκκρεμές του Φουκώ, με τους Ναϊτες που κάνανε κάτι κίνκυ πράματα για να το ξυπνήσουν, το ίδιο είναι; Φτύσε με, αλλά 800 και βάλε σελίδες βιβλίο-τσιμεντόλιθος, αυτό συγκράτησα. :Ρ)

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 στις 4:57:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Αυτή είναι ναι. Και τώρα που το λες νομίζω οτι κι εγώ από 'κει την ξέρω την Κουταλίνη :)

Δε σε φτύνω καθόλου, το Εκκρεμές είναι το απόλυτο χάος, το διάβασα στην τρυφερή ηλικία των δεκαοχτώ χρονών και είναι μέχρι τώρα το μόνο βιβλίο που το άφησα για κάνα μήνα κι όταν το ξανάπιασα δεν μπορούσα να βρω πού είχα μείνει.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 στις 6:12:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Anonymous ysterografo είπε...

Εσύ έγραφες, έγραφες, έγραφες κι εγώ έπαιζα με το γραφικούλι της καλής σου! Συγνώμη ε; Αλλά εντυπωσιάστηκα η αδαής.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 στις 9:16:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Μπα, τί συγγνώμη, κι εμένα αυτό μ' αρέσει καλύτερα :)

Θα το φτιάξουμε να γίνεται κάτι, όταν βρίσκεις το σωστό συνδυασμό, αλλά προς το παρόν μας έχει βαρέσει η ζέστη...

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 στις 9:45:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger xomeritis είπε...

Στη βάση της σπονδυλικής στήλης έχω ένα φίδι τατού κουλουριασμένο. Καθόλου διαβολικό. Χθόνια δύναμη σοφίας και θεραπευτική κατά τους αρχαίους. Και ως κάθε τι το χθόνιο, σεξουαλικό.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 στις 3:53:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

όμορφοοοοοοοοοοο

γράψε και συνέχεια παρακαλώ!

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 στις 6:09:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Provato είπε...

αμέεεεε :-) Μπράβο!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010 στις 4:31:00 μ.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα