Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Του κώλου τα Πονήματα

Μιας λοιπόν και βρέθηκα τελευταία να συζητάω για τα βιβλία του κ. Πλεύρη, είπα να ξεσκονίσω τις γνώσεις μου στο έργο του και να ξαναδιαβάσω το "Οι Κίναιδοι". Εδώ και χρόνια λοιπόν, δεν καταφέρνω πια να διαβάσω βιβλία (έστω και τόσο απολαυστικά) μονορούφι. Πρέπει πάντα να σταματάω και να σκέφτομαι αυτό που διαβάζω. Με τους Κίναιδους, χτες το βράδυ, σταμάτησα σ' αυτό το απόσπασμα (τηρουμένης της στίξης του πρωτότυπου, αν κι όχι του τονισμού):

Όπως είναι γνωστόν κάθε όργανον του σώματος επιτελεί ωρισμένον σκοπόν, με συγκεκριμένην λειτουργίαν π.χ. οι οφαλμοί, δια να βλέπωμεν, τα ώτα δια να ακούωμεν, ο στόμαχος δια να χωνεύωμεν κ.τ.λ. Οποιαδήποτε παρέκκλισις εκ του σκοπού ή της λειτουργίας των σωματικών οργάνων συνιστά ανωμαλίαν, με δυσμενείς συνέπειες.
(σελίδα 19, κεφάλαιο : 3. Διαστροφή, ως παρέκκλισις, εκ του φυσιολογικού).


(ήθελα να σαρκάσω σχετικά με την παρά φύσι χρήσι της κοινής υποδιαστολής από τον κον. Πλεύρητα, αλλά άσε).

Παρακάτω προχωρεί ο συγγραφεύς αναλύοντας γιατί η τοποθέτηση του πέους εις τον πρωκτόν, κατά την διάρκειαν της ομοφυλοφιλικής επαφής αποτελεί ανωμαλίαν, αφου το πέος δεν τοποθετείται εις τον κόλπον όπου φτιάχτηκε για να τοποθετείται.

(αυτά τα "ν" είναι κολλητικά. Επίσης αναρωτιέμαι αν τα σώβρακα-καγκουρώ αποτελούν ανωμαλία.)

Όπως όλοι που χρησιμοποιούν την βιολογία σαν απόδειξη για το ορθόν (no pun not intended) της μισαλλοδοξίας τους ο κ. Πλεύρης αγνοεί τα βασικά της. Η χρήση οργάνων σε διαφορετικούς από τους "φυσικούς" τους ρόλους είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις της εξέλιξης. Για παράδειγμα, όταν τα θαλάσσια θηλαστικά αφήσαν τη στεριά για τη θάλασσα, κολυμπούσαν αρχικά με τα πόδια τους, "φύσει" φτιαγμένα για περπάτημα, που τελικά εξελίχτηκαν σε πτερύγια, χάρη στην "αφύσικη" χρήση τους. Το ίδιο έγινε και με τα μπροστινά πόδια των πουλιών και των νυχτερίδων που εξελίχτηκαν σε φτερά, τις ουρές των μαϊμούδων (αυτό περίμενα να το ξέρει) που έγιναν συλληπτήριες, τα πόδια τα δικά μας που έχασαν την συλληπτήρια ικανότητά τους για να σταθούμε όρθιοι κοκ. Αλλά τί μου λες τώρα, εδώ ο άνθρωπος πιστεύει οτι οι Έλληνες ήρθαν από τον ουρανό σε χάλκινα πλοία, σιγά μην καταλαβαίνει και τη θεωρία της εξέλιξης. Η "φύση", σου λέει, "μας έφτιαξε". Ε, καλά τώρα.

Καλά. Συνεχίζω να διαβάζω εγώ, δεν θα κάτσω να κάνω κι ολόκληρη ανάλυση. Απλά έτσι μού' ρθε τώρα.

21 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Νάρκισσος είπε...

Ιιιιιι!!! Τώρα αγχώθηκα, συγχύστηκα, ανέβασα πίεση. Διευκρίνισέ μου σε παρακαλώ (κατόπιν προσεκτικής μελέτης του εξαιρετικού αυτού συγγράμματος):
-οι str8 που κάνουμε τέτοια ακατανόμαστα πιανόμαστε, ή η ανωμαλία σε χτυπάει μόνο αν είσαι ντιγκιντάνγκας;
-σε ποιο άλλο μέρος η τοποθέτησις του πέους είναι διαστροφή;
-τι είναι τα σώβρακα-καγκουρώ;
-χάλκινα πλοία; χάλκινα πλοία;! η ιστορία με τα λάχανα ήταν όλη ένα ψέμα;;;

Τρίτη 7 Απριλίου 2009 στις 6:19:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger βλαχακι (το) είπε...

ah! I knew this would prove handy, one day, dear sweet nothing.
http://www.ep.tc/problems/28/01.html

Τρίτη 7 Απριλίου 2009 στις 11:11:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Ναρκίσσα:
- Α, αν κάνεις ανωμαλίες, σου παίρνουν την κάρτα μέλους για το str8 κλαμπ. Μόνο το ιεραποστολικό επιτρέπεται!
- Ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, εκεί που πιάνει τη βρώμα.
- Είναι εκείνα τα σώβρακα με τη θήκη που μοιάζει με Υ μπροστά.
- Εμ' εγώ τού 'χα στείλει επιστολή του Πλεύρη και του είπα "χάλκινα λάχανα" αυτός δεν άκουγε.

Υο. :)

Βλαχάκι:
Καλά, πού πήγες και το βρήκες αυτό; Μου θύμισε εκείναι τα βιβλία για την "ροκ μουσική"... +.+

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009 στις 1:02:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Νάρκισσος είπε...

Λοιπόν, επειδή δεν έβγαζα άκρη, ρώτησα τον άντρα μου για τα σώβρακα-καγκουρώ. Αυτός με έβρισε, μου είπε να κοιτάω τα σλιπάκια του και να μην ασχολούμαι με ξένα σώβρακα, και μου έριξε και προς παραδειγματισμόν μια (τηλεφωνική) σφαλιάρα. Μου επισήμανε, δε, ότι μεγάλη αμαρτία είναι μόνο τα "ολόκληρα" γυναικεία εσώρουχα, και να πετάξω σύντομα όσα έχω, αν θέλω να γλιτώσω την ψυχή μου από τον πυρ το εξώτερον.

Εγώ πάντως τον προειδοποίησα ότι, επειδή την κάρτα μέλους δεν την αποχωρίζομαι, στο εξής θα βάζουμε και σεντόνι ανάμεσα, για να 'μαστε σίγουροι.

(Με το κόμικ υπέστην πολιτισμικό σοκ.Και μετά γελούσα με αυτά που έδειχνε το southpark...)

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009 στις 11:18:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger melen είπε...

Ο καϋμένος ο κύριος Πλεύρης ακόμη και με την ίδια τη θεωρίαν του είναι ανώμαλος.. Διότι η φύσις το μυαλόν, μας το έδωκεν δια να σκεφθόμαστε και ουχί δια να μαλακιζόμαστε,ως πράττει εξακολουθητικώς.

Με συγχωρείτε. Το ν είναι πράγματι κολλητικόν. Ελπίζω να αποθεραπεύσω εαυτόν σύντομα

Γειαν σας

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009 στις 3:32:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

Αν και δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο, πιστεύω ότι θα είναι ένα καλό μάθημα για όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι η αρχαία Ελλάδα ήταν ένα απέραντο μπουρδέλο όπου όλοι ήταν gay και πηδιόντουσαν σε όποια γωνία βρίσκονταν.

Τώρα επί των απόψεών του, καλό είναι να μην είμαστε τόσο απόλυτοι. Έχω ακούσει ο ίδιος τον Ασκητή να λέει στην τηλεόραση αυτολεξεί τα εξής: "Ο πρωκτός ΔΕΝ είναι μία φυσιολογική σεξουαλική περιοχή. Αν το θέλουν και οι δύο, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά να γνωρίζουν ότι δεν είναι φυσιολογική σεξουαλική περιοχή".

Τώρα το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι σηκώνει κουβέντα αλλά και ο Ασκητής δεν είναι ούτε κανένα τυχαίο άτομο ούτε κανένας κομπλεξικός.

Το παράδειγμα με τα έμβια όντα δεν είναι αντιπροσωπευτικό,διότι η προσαρμογή των μελών τους στο νέο περιβάλλον προϋποθέτει: α) καθολική συμπεριφορά από όλα τα όντα (κάτι που δεν συμβαίνει με τη χρήση του πρωκτού στο σεξ) και β) ισόβια εξακολουθητικότητα (κάτι που πάλι δεν ισχύει). Και ποιος είπε ότι η κίνηση των ποδιών των θηλαστικών που κατέληξαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα πτερύγια, δεν ήταν φυσιολογική λειτουργία? Το περιβάλλον μπορεί να μην ήταν το ίδιο αλλά η κίνηση ήταν φυσιολογικότατη, διότι χρησιμοποιούσαν και στη θάλασσα τα ίδια μέλη που χρησιμοποιούσαν και στη στεριά και για τον ίδιο λόγο, δηλ. την κίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, εντάξει μπορεί να είναι λίγο συντηρητικός ο Πλεύρης σ' αυτά τα θέματα, όμως και η επιστήμη δεν έχει αποφανθεί αμετάκλητα ακόμα και ήδη ο Ασκητής έχει εκφράσει ένας μέρος της επιστήμης.

Πάντως -και δεν αφορά την ιδιοκτήτρια του μπλογκ αυτό, αφού δεν την ξέρω- να γελάνε με τα όσα λέει ο Πλεύρης για το συγκεκριμένο θέμα δεν δικαιούνται οι Ελληνίδες, οι πιο συντηρητικές γκόμενες της Ευρώπης. Θα το καταλάβαινα να γέλάει μία π.χ. Σκανδιναβή, Ρωσίδα, Ολλανδέζα, Γαλλίδα. Αλλά το να γελάει μία Ελληνίδα, το μόνο που καταφέρνει είναι να επισύρει το γέλιο του οποιουδήποτε άντρα έχει στοιχειώδεις ερωτικές εμπειρίες από αυτές τις εθνικότητες και μπορεί να συγκρίνει τα ταμπού των μεν και των δε. Οι Ελληνίδες μάλλον πρέπει να εξερευνήσουν πρώτα την ... αφύσικη λειτουργία του στόματός τους και μετά προχωράνε και στα υπόλοιπα.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 στις 12:00:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Όπως είπα και στο άλλο σχόλιο, "καλό μάθημα" για την ιστορία είναι τα βιβλία των ιστορικών, κι όχι του Πλεύρη- και βέβαια οι αρχαίοι συγγραφείς οι ίδιοι. Γιατί δεν τους διαβάζεις μόνος σου, να σχηματίσεις ίδια άποψη, αντί ν' ακούς τη γνώμη των άλλων;

Για την εξέλιξη των ειδών, έχεις λάθος. Οι συμπεριφορές δεν είναι κληροδοτούμενο χαρακτηριστικό, αυτό λέγεται λαμαρκισμός κι ως θεωρία έχει ξεπεραστεί. Η σύγχρονη αντίληψη είναι οτι η εξέλιξη φαίνεται να έχει προχωρήσει με "απότομα άλματα", κι όχι με "καθολική συμπεριφορά" και "ισόβια εξακολουθητικότητα".

Πέρα απ' αυτό, αν η κίνηση των ποδιών στη θάλασσα αντί πάνω στο έδαφος είναι φυσιολογική, το ίδιο είναι κι η κίνηση του πέους μέσα στον πρωκτό, αφού είναι η ίδια με την κίνησή του μέσα στον κόλπο.

Έτσι κι αλλοιώς κι εγώ δε σου είπα οτι θα εξελιχτεί κανένα νέο είδος από το πρωκτικό σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων αντρών. Λέω απλώς οτι ο Πλεύρης επικαλείται τη βιολογία χωρίς να την γνωρίζει και μιλάει για πράγματα που δεν καταλαβαίνει. Επίσης σαν κάθε χυδαίο λαϊκιστή που δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του θεωρεί δεδομένο οτι το ακροατήριό του είτε είναι πολύ κουτό για να διαπιστώσει το λάθος του, είτε δεν θα ενδιαφερθεί αφού δεν χρειάζεται απόδειξη, συμφωνεί μαζί του εξ' αρχής.

Ο Ασκητής είναι μια γραφική φιγούρα της Ελληνικής τηλεόρασης της προηγούμενης δεκαετίας. Μη μου φέρνεις τώρα τη γνώμη του σαν επιχείρημα! Τέλος πάντων, περί του αν είναι φυσιολογική ή όχι μία συγκεκριμμένη πράξη στον έρωτα, αρμόδιοι να το απαντήσουν είναι μόνο εκείνοι που την ασκούν. Εφ' όσον δυο άνθρωποι κάνουν έρωτα, το θέλουν κι οι δυο και το ευχαριστιούνται κι οι δυο, τί θα πει "δεν είναι φυσιολογικό"; Πέφτει κανενός λόγος;

Επίσης, για τις "Ελληνίδες γκόμενες" προφανώς έχουμε διαφορετική εμπειρία. Τουλάχιστον οι σύντροφοι που είχα εγώ δεν μου έδειξαν ποτέ κανένα συντηρητισμό, το αντίθετο μάλιστα. Εγώ βέβαια πλένομαι προσεχτικά και καθημερινά. Δε θα απαιτούσα ποτέ να βάλει η άλλη στο στόμα της κάτι που θα σιχαινόμουν να βάλω στο δικό μου- λογικό δεν είναι;

Αυτό το τελευταίο κομμάτι του σχόλιού σου, επι τη ευκαιρία, είναι στα όρια. Μην γίνεσαι αγενής προς τους άλλους σχολιαστές μου. Αν κάνεις άλλα τέτοια, θα σου σβήσω το σχόλιο και θα το ξαναδημοσιεύσω με το προσβλητικό κομμάτι αφαιρεμένο.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 στις 1:27:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Ναρκίσσα:
Εμ, καλά σού 'πε ο άνθρωπος! Δεν έχεις δει σ' όλα τα περιοδικά και στις ταινίες τί φοράνε οι καθώς πρέπει γυναίκες; :D

Σεντόνι... ε, κι αυτό δε φτάνει- αντίσκηνο θέλει!

(λέγε του τέτοια και θα μου ζητάει εμένα τα ρέστα μετά που σου βάζω ιδέες ;)

melen:
Και βέβαια έχεις απόλυτον δίκαιον. Φτού! μ' αυτό το νι...

Και σ' εσάς, καλώς ήρθατεν :)

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 στις 1:38:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

Δε μίλησα πουθενά εγώ για κληρονομικότητα στη συμπεριφορά. Για προσαρμογή των ειδών στο περιβάλλον τους μιλάμε και οι δύο, μόνο που η προσαρμογή αυτή συντελέστηκε σε εκατομμύρια χρόνια και όχι με απότομα άλματα. Δεν ήταν απότομα άλματα ούτε οι μεμβράνες στα πόδια των αμφίβιων, ούτε η αποκοπή ή αχρήστευση των ποδιών των ερπετών ούτε το φυσικό καμουφλάζ στο δέρμα των θηρευτών. Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η διαδικασία αυτή κράτησε αιώνες αλλά δε βλέπω τη σχέση με το θέμα.

Ο Πλεύρης λαϊκιστής? Το 90% των όσων λέει πονάει και καίει, αυτό είναι λαΙκισμός? Λαϊκισμό κάνουν τα κόμματα της Βουλής ανεξαιρέτως, όχι ο Πλεύρης που στο κάτω κάτω δεν πληρώνεται από τους Έλληνες, για να τους χαϊδεύει τα αυτιά, όπως οι 300 της Βουλής.

Δε μίλησα πουθενά για καθαριότητα και άλλα τέτοια αυτονόητα. Μίλησα καθαρά για ΤΑΜΠΟΥ και σ' αυτά οι ελληνίδες τα πάνε μια χαρά! Έχουν τα περισσότερα από κάθε άλλη ευρωπαία και ενδεικτικό αυτού είναι οι απόψεις που έχουν συνολικά για θέματα όπως πίπες, παρτούζες, τσόντες, one night stand και άλλα παρόμοια.

Δεν απευθύνθηκα σε κανέναν από τους σχολιαστές σου, τις απόψεις μου λέω, που είναι γενικές και όχι ειδικές προς εσένα και τους σχολιαστές σου.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 στις 1:48:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Εμ, ο Πλεύρης είναι η επιτομή του λαϊκιστή δημαγωγού. Τη μια επικαλείται επιστημονικές αλήθεις που είτε δεν καταλαβαίνει ο ίδιος είτε πιστεύει οτι δεν καταλαβαίνει το κοινό του, την άλλη μιλάει μ' απίστευτα προσβλητικές εκφράσεις και παριστάνει οτι "λέει τα πράματα ως έχουν" - ας πούμε λέει οτι είναι ανθυγειινό να τοποθετείται το πέος στα κόπρανα (εννοώντας μέσα στον κώλο). Δηλαδή, πάει να παρουσιάσει το πρωκτικό σεξ ως κάτι που κάνουνε μόνο οι ομοφυλόφιλοι και γι' αυτό είναι αηδιαστικό και ανήθικο. Ξέρουμε όμως οτι το 90% των αντρών δεν έχουνε κανέναν πρόβλημα να βάλουνε το πουλάκι τους στο κωλαράκι της κοπελίτσας τους, τουναντιότατον - ε, τότε σε ποιόν τα πουλάει αυτά για το αηδιαστικό σεξ από πίσω; Στους στρέητ; Δεν ξέρουν αυτοί τί θέλουνε να κάνουνε στο κρεβάτι; Άρα, λαϊκιστής λαϊκίσταρος.

Για τα ταμπού των Ελληνίδων, το κατάλαβα τί λες. Εγώ σου λέω οτι αν κοιτάς να είσαι καθαρός και περιποιημένος, και δε φέρεσαι σαν μπουνταλάς, δε θα έχεις τέτοιοιο πρόβλημα. Αλλά να σου πω κάτι άλλο, γιατί δεν είναι σωστό να υπονοώ οτι είσαι ένας βρωμερός μπουνταλάς (έλα, δεν νομίζω οτι είσαι). Ο συντηρητισμός και τα ταμπού στον έρωτα, είναι πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας γενικά, όχι μόνο του ενός φύλου. Και εννοείται οτι αυτό είναι πολύ άσχημο, γιατί αυτά εμποδίζουν τον κόσμο να γαμιέται και να το φχαριστιέται.

Αλλά όμως, εδώ είναι το πρόβλημα. Αν έχεις τον Πλεύρη και τον κάθε Πλεύρη, και την κάθε ψωνάρα σαν τον Ασκητή, να σου λένε οτι είναι αηδία κι αφύσικο να το κάνεις από πίσω, τότε τί περιμένεις; Να μην έχουνε κόμπλεξ και ταμπού, κι οι Ελληνίδες κι οι Έλληνες;

Οπότε εσύ που σ' ενοχλεί που δεν είναι απελευθερωμένες οι Ελληνίδες, πώς κοιτάς να υποστηρίζεις τον Πλεύρη; Σηκώνεις τα χέρια σου και βγάνεις τα μάτια σου, μου φαίνεται... κι όχι με την καλή έννοια βγάνεις τα μάτια σου..

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 στις 7:16:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Παναγιά μ'! Εγώ ήρθα μία επίσκεψη να σε φέρω τα συχαρίκια για την κριτική στα παιγνίδια και έπεσα πάνω στον Μπλεύρη! Πτού, πτού, πτού!

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 στις 2:32:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Eντός Φύλου είπε...

δεν ξέρω αν το είδες, αλλά είσαι κι εδώ
σ'ευχαριστούμε!

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 στις 10:42:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Ευχαριστώ και τους (? σκύλε;) δυο για τα λινκς!

Εντός Φύλου, βλέπω το χτενίσατε λίγο το κειμενάκι μου- ευτυχώς γιατί το αρχικό μου ήτανε με out of bed look... #^_^#

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 στις 10:55:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ναι, δύο. Εγώ σκύλος είμαι, σκέτος...

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009 στις 11:12:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Heliotypon είπε...

Δεν θέλω να κάνω σχόλια για τον Πλεύρη, που είναι μεν μορφωμένος και διαβασμένος, αλλά η φασιστική του νοοτροπία και το κόλλημά του με τους αρχαίους και την πατριδοκαπηλεία του, ακυρώνουν τη μόρφωση (Δεν ήθελα, αλλά, τελικά, τα έκανα τα σχόλια. Φτου!).

Για τις Ελληνίδες θέλω να πω ότι τις βρίσκω από τις προοδευτικότερες του (δυτικού) κόσμου. Να δείτε ταμπού πολλές ευρωπαίες, να φρίξετε! Δηλαδή τι δεν κάνουν οι Ελληνίδες; Επειδή δεν πηδιούνται με οποιονδήποτε τις γουστάρει σημαίνει ότι έχουν ταμπού; Είναι εκλεκτικές και μαγκιά τους. Κι ας μη με βολεύει εμένα που έχω φάει χυλόπητες με τη σέσουλα! Και τις πίπες τους τις κάνουν, και το κωλαράκι τους το διαθέτουν (και το φχαριστιούνται) και τις παρτούζες τους τις κάνουν και τα πλακομούνια τους και όλα. Κι άμα γουστάρουν κάποιον του το δείχνουν και δεν περιμένουν να του βγει το λάδι στο ψηστήρι για να γαμηθούν μαζί του. Πού είναι λοιπόν ο συντηρητισμός της Ελληνίδας; Στην (προοδευτική;) Αμερική να δείτε ταμπού και τρέλλα οι γυναίκες! Εδώ είναι σεξουαλικός παράδεισος, κατά τη γνώμη μου και παρακαλώ όποιος έχει αντίρρηση να μου την γράψει.

Σάββατο 11 Απριλίου 2009 στις 8:47:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Σκύλε:
Εννοούσα οτι δεν είμαι σίγουρη αν είσαι σκυλάκι- αγοράκι, ή σκυλάκι- κοριτσάκι (στη δεύτερη περίπτωση το "τους" θα ήταν καταχρηστικό. Στην πρώτη, το ίδιο, αλλά το έχουμε συνηθίσει :).

Helliotypon:
Δεν έχω αντίρρηση, ακριβώς, αλλά θα έλεγα οτι γενικώς στο Δυτικό κόσμο δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεις ερωτικό σύντροφο του γούστου σου. Στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια ιδίως.

Σ' ένα πράγμα μόνο διαφωνούμε: μα διαβασμένος ο Πλεύρης; Εντάξει, διαβάζει κάνα μικιμάους... αλλά όχι και μορφωμένος! Ο μορφωμένος άνθρωπος δεν λέει τέτοιες κουταμάρες.

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009 στις 5:42:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger tsok είπε...

Θα σε ξαναπάω μερικές αναρτήσεις πίσω στάσσα μου και θα σου θυμίσω ότι ο συγγραφέας του ως άνω πονήματος (και ενθουσιώδης εισαγωγέας υποδιαστολών) αθωώθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη για αμιγώς ρατσιστικό (με την έννοια του ρατσισμού όπως αυτή διαμορφώθηκε το 19ο αιώνα από φυντάνια του ευρωπαϊκού και αμερικανικού θεωρητισμού που κάπως έπρεπε να θεμελιώσουν "επιστημονικά" την αποικιοποίηση και λοιπές δημοκρατικές επεμβάσεις σε γη και τόπους άλλων - όχι τόσο λευκών/χριστιανικών - λαών) βιβλίο του κατά των Εβραίων. Συνελόντι ειπείν δεν μου κάνει εντύπωση ότι περνιέται για καλλιεργημένος (?) και μορφωμένος (?) και διαβασμένος (??), εκτός αν το διάβασμα αφορά τον παπά που τον βάπτισε μικρό. Καλησπέρα σας και καλή ξεκούραση στας εορτάς.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009 στις 9:07:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Καλησπέρα, ξεκουράζομαι, έννοια σου :)

Ξέρω τί λες, ίσως δε θά 'πρεπε να μας κάνει πια εντύπωση.

Σάββατο 18 Απριλίου 2009 στις 1:28:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger xomeritis είπε...

My kindred spirit να του στείλουμε επιστολή του κυρίου, με την οποία να του προτείνουμε να μη ξαναφιλήσει ποτέ του - ούτε τα παιδιά του. Γιατί η αποκλειστική λειτουργία του στόματος, σύμφωνα με τη λογική του, είναι να τρώει. Και όχι να τρώει οτιδήποτε. Η πρωταρχική λειτουργία του είναι να καταβροχθίζει αδιάκριτα λάσπη σε κάτι σκουληκάκια που ζούσαν στον πρωταρχικό βόρβορο. Το ηθικότερο λοιπόν θα ήταν να είχαμε «κολλήσει» σε αυτό το στάδιο για να σώσουμε τις ψυχές μας, ως ταπεινοί του κόσμου.

Σάββατο 18 Απριλίου 2009 στις 8:48:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Μπλιάχ. Λες να φιλάει όντως τα παιδιά του;

Κυριακή 19 Απριλίου 2009 στις 8:28:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Anonymous Leonidas είπε...

Heliotypon,

όποιος έχει γνωρίσει γυναίκες του δυτικού κόσμου (και του βορείου και του ανατολικού), γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει ταμπού και τι όχι για τις Ελληνίδες. Αλλά με το να λες ότι: "Ελληνίδες, όταν γουστάρουν κάποιον του το δείχνουν", και ότι η Ελλάδα είναι "σεξουαλικός παράδεισος"!!! μάλλον έχεις λίγο μεσάνυχτα για το πώς είναι ο παράδεισος!!!

μία φίλη μου Ολλανδέζα, μου έλεγε κάποτε ότι γνώριζε 25χρονους Ολλανδούς που είχαν πάει με περισσότερες από 100 γυναίκες, ήδη από τα 25 τους. Οπότε εσύ, στο σεξουαλικό σου παράδεισο, να υποθέσω ότι έχεις πάει με κατά πολύ περισσότερες, έτσι?

Τώρα, για το αν κάνουν όλα αυτά που λες και το κατά πόσο το ευχαριστιούνται, άσε μας να έχουμε και κάποιες επιφυλάξεις...

stassa,
μπορεί να σου τη σπάει ο Πλεύρης αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μην είσαι έστω και για λίγο αντικειμενική. Το ότι είναι ιδιαίτερα μορφωμένος είναι κάτι που κανείς δεν αντιλέγει, ακόμα και από τους εχθρούς του. Εξάλλου, η μόρφωση είναι αντικειμενική κατάσταση, η ερμηνεία που δίνει κανείς σ' αυτά που γνωρίζει είναι το υποκειμενικό, με το οποίο μπορεί να διαφωνεί κάποιος.

Τώρα, αν νομίζεις ότι η ελληνική κοινωνία είναι τόσο συντηρητική λόγω Πλεύρη ... τι να σου πω. Μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξεις τα ποσοστά που ο Πλεύρης έχει απήχηση και μετά να τα συγκρίνεις με τα ποσοστά που είναι συντηρητικά. Θα δεις μια μεγάλη απόκλιση!

Όποιος λέει ρατσιστικό το βιβλίο του Πλεύρη, ή δεν το έχει διαβάσει, ή δεν ξέρει τι σημαίνει ρατσισμός ή θεωρεί αμόρφωτους 5 εφέτες και τον εαυτό του πιο έξυπνο. Διαλέξτε και πάρτε.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009 στις 12:27:00 μ.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα