Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

My life in the bush of ghosts

"Εικοσπέντε χρονώ τραβεστούλα", μου λέει, "εσύ θά 'πρεπε να λάμπεις κι είσαι σα δυστυχισμένη. Γατί δεν αγαπάς κανέναν. Μόνο τον εαυτό σου αγαπάς." Καλά, σκέφτομαι, 25 χρονών της φαίνομαι μικρή; Μα τί λέει;

Μου λέει και μου λέει, μέχρι να μου κάνει τ' αυτιά σαν να τά 'χει τσιμπήσει μελίσσι. Μου λέει όλο για τ' αγόρια της, οτι αφρίζουνε οι αδερφές που την αγαπάνε τ' αγόρια, γιατί αυτή είναι θρύλος στα τσόλια. Σιγά, σκέφτομαι. Ύστερα, μια μέρα που τη βοηθάω να ταχτοποιήσει, κατεβάζει μια κούτα γεμάτη χύμα φωτογραφίες από αγόρια, σωρό αγόρια, πολλά. 16χρονα, έφηβοι, άτριχοι κι αμούστακοι, τσολάκια που μόλις έχουν αρχίσει να ξυρίζονται, με κουρέματα πάνκικα, φάτσες από τσογλανάκια, χαμόγελα από εργατόπαιδα, γερά δόντια, δεν είναι τίποτα πρεζάκηδες, γερά κορμάκια, δεν είναι φλώροι. Κάθομαι και τα χαζέυω, και περνάει ώρα. Γυμνά τα πιο πολλά κι ανάσκελα. Την ακούω από μέσα που βήχει, χτικιό, κι για όλο κάτι φωνάζει, όλο με κάτι τρώγεται.

Μια μέρα γνωρίζω έναν κοντό, στρουμπουλό ανθρωπάκο με γυαλιά, δικηγόρος νομίζω, που με ρωτάει την ηλικία μου κι αρχίζει να γελάει κακαριστά και να κοροϊδεύει "κάνει τη μικρή, κάνει τη μικρή" και δεν καταλαβαίνω τί εννοεί- οτι παριστάνω τη μικρή ή οτι λέω ψέμματα για την ηλικία μου; Κάθονται στο σαλόνι κι εγώ πάω μέσα στον υπολογιστή, και κάποια στιγμή την ακούω που του λέει "εσύ ήθελες μια ζωή να είσαι χανούμισσα". Ο ανθρωπάκος αρχίζει να φωνάζει, "είσαι ένας άνθρωπος χυδαίος, κακός, σιχαμερός, ποταπός, εκμεταλλευτής" τσιρίζει, τη βρίζει, κοπανάει και την πόρτα. Γέρνω πίσω από 'κει που κάθομαι και τη ρωτάω τί έγινε. Με ρωτάει μήπως δεν έπρεπε που του είπε έτσι. "Ε" της λέω "τον προσέβαλλες". "Μα αφού αλήθεια του είπα". Σου λέει, η αλήθεια πονάει, άρα άμα πονάει είναι αλήθεια.

Τ' απογεύματα ανεβαίνω στην ταράτσα της και σκαρφαλώνω στο θάλαμο με το μηχανισμό του ασανσέρ. Χαζεύω τη δύση πίσω απ' τις κεραίες, και παρατηρώ την πόλη από ψηλά. Έχει δυο ασανσέρ, το ένα είναι της υπηρεσίας κι είναι μικρό και στενό. "Σα φερετράκι για πεθαμένες αγάπες", της το περιγράφω, και βρίσκει ευκαιρία ν' αρχίσει πάλι να μου φωνάζει. Τότε είναι που μού 'πε οτι θά 'πρεπε να λάμπω. Μετά με κορόιδευε και μ' έλεγε "ο ταρατσόπουστας". "Τρελλός πούστης". Εγώ μάλλον για κομπλιμέντο το πήρα. Και δώστου να μου τα πρήζει με τον Ζενέ της και την Μπλανς από το Λεωφορείον ο Πόθος. Όποτε έρχεται η γειτόνισσά της, λένε για μένα και τη Νανά, να μας σκηνοθετήσουνε παράσταση τις Δύο Αδελφές, λέει. Μας εξηγούνε τί είναι και κοιταζόμαστε με τη Νανά, αλλά αυτές επιμένουνε οτι μας ταιριάζουν οι ρόλοι γάντι. Κι αυτή βέβαια, θα κάνει την κυρία.

Μού 'χει δανείσει την φωτογραφική της μηχανή, κι επειδή χάλασε και την πήγα να τη φτιάξουνε, δεν ξέρω τί φλας έφαγε και με πήρε τηλέφωνο κι άρχισε να με βρίζει. Νόμιζε οτι θέλω να της τη φάω; Σιγά το artifact. Έστειλε τη Νανά να την πάρει να της τη φέρει και με φοβέριζε, μην ξαναπατήσω στην πιάτσα μου γιατί θα βάλει να με γιαουρτώσουνε. Στη δικιά μου την πιάτσα, κατάλαβες; Που πριν πάω εγώ είχε ρημάξει, ούτε πατούσε καμμιά πια, εγώ την ξανάνοιξα. Κι όμως τελικά δεν ξαναπάτησα. Είχα αρχίσει την ριζική, κι ήμουνα συνέχεια με το μισό πρόσωπο δυο μέρες αξύριστο και το άλλο μισό σαν να μ' έχουνε γδάρει. Δεν γινότανε να βγω έτσι, ακόμη και να μη φοβόμουνα μη μου κάνει κάνα κουλό. Κι ύστερα από κάνα δυο βδομάδες γνώρισα σένα. Και δεν ήθελα να βγαίνω όσο είμαστε μαζί. Κι είμαστε ακόμη μαζί.

20 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous spinachted είπε...

!

Σάββατο 29 Μαΐου 2010 στις 6:46:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Αιθεροβάμων είπε...

,:; (Τώρα έχουμε όλα τα σημεία στίξης.)

Με έκανε να χαμογελάσω η ιστορία σου. Και κάτι ακόμα που δεν ξέρω πώς να το προσδιορίσω..."Κάτι πολύ", ας το πούμε έτσι.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010 στις 8:46:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger λολιτα είπε...

niceee

stassa piase fili!

Κυριακή 30 Μαΐου 2010 στις 9:59:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Niemandsrose είπε...

Στάσσα, βάζω στο google stassa και λαχανοντολμάδες αλλά είναι αδύνατο να εντοπίσω το σχετικό εδάφιον. Βρες το γιατί θέλω να ταπώσω έναν φίλο μου που' ναι αστοιχείωτος, please.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010 στις 4:11:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

hrtha na faw, katelhska na mageireyw, kai thes kai na tapwseis...

Κυριακή 30 Μαΐου 2010 στις 4:21:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Εδώ είναι:

http://greektrans.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

Τί τάπωμα καλέ;

Αιθ:
Άσε με όλο αναμνήσεις είμαι πια, τα γεράματα...

Πώς πάει με το microprogramming;

Κυριακή 30 Μαΐου 2010 στις 5:37:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Niemandsrose είπε...

έλα Άντζελος να φας την τάπα σου. είναι έτοιμη!

(Τίποτα ρε stassa. Μου είχε παραγγείλει λαχανοντολμάδες από την άλλη άκρη του κόσμου, τους μαγείρεψα -γίναν μούρλια γιατί έτριψα και λίγο καροτάκι στη γέμιση, εκτός των άλλων- και την ώρα που πήγα να τους αυγοκόψω εισβάλει στη κουζίνα και μου καταστρέφει το αυγολέμονο αναγκάζοντάς με να φτιάξω μια μπεσαμέλ μαϊμου- ξερεις, χωρίς γάλα- που τελικά του βγήκε πιο πηχτή κι από μπεσαμέλ και τώρα μετά από αυτό έχει το θράσος να μην παραδέχεται πως αν μη τι άλλο η εκδοχή του αυγολέμονου χωρίς αλεύρια και μαλακίες στέκει και επιμένει μάλιστα πως δεν ονομάζεται μπεσαμέλ αυτό το ψ....χυμα που μας σέρβιρε με το έτσι θέλω. τι να πεις...άνδρες).

Κυριακή 30 Μαΐου 2010 στις 5:59:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Σόρυ άντζελο, αλλά, η αλήθεια να λέγεται.Οι παραδοσιακοί ντολμάδες είναι αυγολέμονο, η μπεσαμέλ είναι μεταγενέστερη ρεφόρμα :)

(μεταξύ μας δεν έχω ιδέα πώς γίνεται μπεσαμέλ χωρίς γάλα!)

Α, και Νiemandsrose, αν δεν πείθεται ο αγαπητός σου Άγγελος, μπορείς να ψάξεις και online για α) "ντολμάδες αυγολέμονο" και "ντολμάδες με μπεσαμέλ" και να μετράτε αποτελέσματα στο google. Εγώ πάντως ό,τι συνταγή έχω βρει είναι σκέτο αυγολέμονο.

Τώρα θα μου εξηγήσει κάποιος γιατί δεν αρέσουνε σε μερικούς οι ντολμάδες;

Α, και, το τριμμένο καροτάκι, μμμ... καλή ιδέα, και πιάσε και κόκκινο γιατί προχτές έφτιαξα πάλι ντολμάδες κι εγω. Συναντιόνται; Μόνο τα μεγάλα πνεύματα.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010 στις 6:47:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Αιθεροβάμων είπε...

Stassa μην ακούω βλακείες για γηρατειά και νευριάζω. :)
(Τα geeky stuff τα λέμε από mail...)

Μα ειλικρινά, υπάρχει άνθρωπος που θεωρεί ότι δεν είναι το αυγολέμονο η παραδοσιακή εκδοχή των λαχανοντολμάδων; Τς τς τς, τα ύστερα του κόσμου!

Κυριακή 30 Μαΐου 2010 στις 9:32:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Niemandsrose είπε...

@stassa, οι ντολμάδες μπορεί να μην αρέσουν σε κάποιους γιατί έχουν κακόηχο όνομα. Σε άλλους γιατί έχουνε ψυχικά τραύματα. Όχι οι ντολμάδες. Οι εσθιοντες αυτούς. Μπορεί να τους λέγανε τα άλλα τα κακιασμένα στο δημοτικό: "Πώς είσαι έτσι; Σα ντολμάς!", σατιρίζοντας το πάχος των ψυχικά τραυματισθέντων αντιντολμαδιστών. Ίσως βέβαια να μη τους αρέσουνε γιατί βρήκαν καμιά γυναικεία τρίχα τυλιγμένη μέσα εκτός από ρύζι και τα συναφή. Μπορεί πάλι να μη τους αρέσουν γιατί η μάνα τους έφτιαχνε χάλια ντολμάδες. Ποιος ξέρει...Άβυσσος η ψυχή των μισούντων το θεσπέσιο τούτο έδεσμα. Πάντως, το να μη σ' αρέσει ο ντολμάς δεν είναι καλό σημάδι. Είναι χειρότερο από το να' χεις την Αφροδίτη στο Σκορπιό, ας πούμε. Ήθελες να με ρωτήσεις κάτι άλλο; Να σε ρωτήσω τώρα κάτι κι εγώ; Στην 1η φωτό φαίνεται πως έχεις λίγο κυτταρίτιδα; Σωστά διακρίνω; Πες το ναι κι ας είναι ψέμμα, που λέει και το άσμα. Θα το χαρώ πολύ. Κάτι να υποστείς και συ από τα δεινά της γυναικότητος. Μόνο τα καλά έχεις δρέψει.

@Αιθ (με συγχωρείτε για την εγγύτητα της χρήσης υποκοριστικού αλλά βαριόμουν να το γράψω ολάκερον και τελικά ευρέθην όπως γράφω κοτζάμ παράγραφο απολογητικήν. σαν τον τύπο στο ανέκδοτο με την ασπιρίνη, εάν γνωρίζετε. εάν όχι, ευχαρίστως να σας το διηγηθούμε μιαν ετέραν φορά). Ακόμα χειρότερα, θα υπερθεματίσω, υπάρχει άνθρωπος που θεωρεί την πηχτή μπεσαμέλ μαϊμού αυγολέμονο. Τα ύστερα του κόσμου, θα συμφωνήσω ενθουσιωδώς! Τς τς τς!

Κυριακή 30 Μαΐου 2010 στις 11:40:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Μπα που να σκάσεις που έχω κυτταρίτιδα!!! Βρε, έχεις ένα χρόνο να μου αφήσεις σχόλιο και βρήκες να μου πεις οτι έχω κυτταρίτιδα!!! Θα σε φάω βρε!

... έχω που να φας τη γλώσσα σου! Έχω! Όχι στη φωτογραφία όμως, αυτό είναι πριν από καμμιά δεκαετία και, που είχα ακόμη σφριγηλό νεανικό κορμί, η σκιά που διαγράφεται στη φωτογραφία είναι ένας οπίσθιος μηριαίος δικέφαλος να, τύφλα νά 'χει ο Σαργκάνης.

Χεχε, χωρίς πλάκες τώρα, χαίρομαι που σου φτιάξαν τα κέφια σου. Να προσέχεις, ε; Ακούς; Και φιλιά στην κόρη σου.

(Υπογραφή: η χοντρή του θησαυρού, ακούς εκεί μόνο τα καλά της γυναικότητος... αααχ βαααχ)

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 στις 12:17:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger Provato είπε...

!

!

! bad romance

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 στις 5:19:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Ποιό καλέ; Της Lady Gaga;

Έχει κι αυτή κυτταρίτιδα;

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 στις 5:30:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger xomeritis είπε...

H πρώτη φωτό πολύ Catherine Tramell.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 στις 7:18:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Blogger stassa είπε...

Θά 'θελα!! :)

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 στις 9:21:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

υπέροχη υποβάλει, πολύ κατατοπιστική. Αναρωτιέμαι γιατί το αντίθετο εμπειρογνώμονες του τομέα αυτού δεν παρατηρούν αυτό. Θα πρέπει να συνεχίσετε το γράψιμό σας. Είμαι σίγουρος, έχετε μια τεράστια βάση των αναγνωστών ήδη!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:46:00 μ.μ. EET  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Thе ԁеfеnse, liκe Pittsburgh's, has aged. Be sure to do a proper market research about that product as well as smartphones and smart TV s. Step #2: Train your people on how you want to be successful in this venture. It also includes embarrassing attempts by Reilly to try Nude business Bicycle Racing, Zorbing, Extreme Ironing, the World Rock Paper Scissors Championships and an unfortunate week on a regular, if not most, people. What amount of initial investment is needed? This is plutonium-grade hokum.

Feel free to surf to my web-site ... internet marketing courses online

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 στις 5:31:00 μ.μ. EEST  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

With the victory, Search Engine Results Page has the ability to find local products and services.
Stanford E T-5 Kerr -1 4. Fortunately, there are approx.
Comparing services:- Comparing services of different companies is highly indispensable.
Think of the web page headline.

Also visit my web page; search engine optimization phoenix

Κυριακή 5 Μαΐου 2013 στις 10:36:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

I аbѕolutеly lovе уour
webѕite.. Great сolors & theme.
Did you maκe thiѕ websіte уourѕelf?
Please rеρly back as I'm planning to create my own site and would love to know where you got this from or exactly what the theme is called. Thank you!

My homepage :: reputation management

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 στις 2:03:00 π.μ. EEST  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Greetіngs from Coloгado! I'm bored to death at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I really like the information you present here and can't wait to take а look when I gеt home.
Ι'm amazed at how quick your blog loaded on my phone .. I'm not еven using WIFI, just 3G .

. Anyhow, very gooԁ sіtе!


My ωeb site :: diamondlinks review

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 στις 2:40:00 π.μ. EEST  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα